ΑΕΚ: Ανάπτυξη πίεση και τελειώματα!

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για το εντός έδρας ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ με τον Ματίας Αλμέιδα να προπονεί τους παίκτες του με πολλές και διαφορετικές ασκήσεις, με έμφαση στην πίεση, την ανάπτυξη από την άμυνα καθώς και τα τελειώματα των φάσεων.

Προπονήθηκαν ατομικά πέντε παίκτες

Στην κανονική προπόνηση δεν συμμετείχαν πέντε ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους γνωστούς τραυματίες, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ, Μοχαμάντι, Χατζισαφί και

Άμραμπατ.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις μεταβιβάσεων με τον Ματίας Αλμέιδα να επιβλέπει αλλά και να συμμετέχει. Έπειτα οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των επτά για να πραγματοποιήσουν άσκηση με μεταβιβάσεις και πίεση.

Οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ, ακολουθούσαν το πρόγραμμα του προπονητή τερματοφυλάκων, Κάρλος Ρόα.

Βάρος στην ανάπτυξη

Μήτογλου, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ρότα, Γιόνσον και Γαλανόπουλος, συμμετείχαν σε άσκηση ανάπτυξης (build up). Τα μπακ ανέβαιναν, οι στόπερ τους τροφοδοτούσαν και τα χαφ πατούσαν περιοχή για να τελειώνουν τις φάσεις. Κοσίδης και Μάνταλος στη συνέχεια, αντικατέστησαν Γιόνσον και Γαλανόπουλο μόνο που αυτή τη φορά τα στόπερ, έψαχναν κάθετες μπαλιές. Έπειτα Πινέδα και Φράνσον συμμετείχαν και αυτοί.

Ο «επίλογος» της προπόνησης, περιελάμβανε τελειώματα φάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα