ΝΒΑ: Έβαλε τέλος στα σενάρια υποβιβασμού ο Άνταμ Σίλβερ

Τις τελευταίες ημέρες είχαν «φουντώσει» τα σενάρια, τα οποία ήθελαν τον κομισάριο της λίγκας να μελετάει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, έτσι ώστε να αναγκαστούν οι τελευταίες ομάδες να είναι ανταγωνιστικές μέχρι τέλους. Το επικρατέστερο σενάριο ήθελε τις δυο τελευταίες ομάδες του ΝΒΑ να υποβιβάζονται στην G League και τις θέσεις τους να παίρνουν οι δυο πρώτες του πρωταθλήματος

των θυγατρικών.

Ο Σίλβερ τόνισε πως ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο ΝΒΑ και θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος, ώστε οι τελευταίες ομάδες να έχουν έξτρα κίνητρο και να μην επιδιώκουν να τερματίσουν όσο χαμηλότερα γίνεται, ώστε να έχουν καλύτερες επιλογές στα ντραφτ.

Ο Σίλβερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω ότι εννοούσα απόλυτα όσα ειπώθηκαν για τον υποβιβασμό μιας ομάδας. Δεν έχουμε το ίδιο σύστημα με το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και δε θα έβγαζε νόημα για μια ομάδα του ΝΒΑ να υποβιβαστεί στην G League ή το ανάποδο. Προφανώς, έτσι λειτουργούν άλλα πρωταθλήματα, για να αναγκάσουν τις ομάδες τους να μείνουν ανταγωνιστικές, καθώς οι συνέπειες του να τερματίσεις στον πάτο της βαθμολογίας είναι μεγάλες για την υγεία του κλαμπ. Καταλαβαίνουμε πως “πουλάμε” τον ανταγωνισμό στους fans μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα