ΑΕΚ-Άγιαξ 1-1: Πολύτιμος βαθμός και μόνη πρώτη η Ένωση! (vids)

AEK και Άγιαξ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια ήρθαν ισόπαλοι 1-1 για την 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Europa League. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 28′ με πέναλτι του Μπεργκβάιν, με την Ένωση να ισοφαρίζει σε 1-1 με την κεφαλιά του Βίντα.

Τρομερές αποκρούσεις για τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς που κράτησε το 0-1 σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ ο Γιόνσον στο 90′ έχασε απίθανη ευκαιρία για την ανατροπή της

ΑΕΚ.

Στους 4 βαθμούς πλέον η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο Άγιαξ έφτασε στους 2, όσους έχει η Μαρσέιγ που ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Μπράιτον.

Τα πλάνα των προπονητών

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον Στίβεν Τσούμπερ, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-2 και τους Βίντα, Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Δείτε εδώ πως παρέταξε την Ένωση ο Αργεντινός προπονητής, αλλά και ο Μορίς Στάιν τον Άγιαξ.

“Τρελός” ρυθμός, ευκαιρίες και Στάνκοβιτς με αποκρουσάρες!

Με γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν άρχισε το παιχνίδι, με τον Άγιαξ να απειλεί πρώτος στο 6ο λεπτό, όταν ο Άβιλα σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Σιντιμπέ να διώχνει σε κόρνερ.

Δείτε τις ευκαιρίες της ΑΕΚ

Στο 11′ ο Άγιαξ ειχε τρομερή ευκαιρία όταν μετά από λάθος εκτίμηση του Μουκουντί, ο Φορμπς έκλεψε τη μπάλα, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να σώζει την ΑΕΚ από το 0-1. Ο Αυστριακός πραγματοποίησε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση, στο 20′, αυτή τη φορά σε σουτ του Μπρόμπεϊ μέσα από την περιοχή.

Ο Άγιαξ στο 28′, κέρδισε πέναλτι όταν μετά από τρομερή ατομική ενέργεια του Μπεγκβάιν, ο Πινέδα βρήκε από πίσω τον Ολλανδό επιθετικό με τον Γιουνγκ να δίνει αμέσως πέναλτι. Με την απόφαση του Σλοβένου συμφώνησε και το VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεργκβάιν, με τον Στάνκοβιτς να επιλέγει τη σωστή γωνία, αλλά μην αποτρέπει το 0-1.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 35′. Ο Πινέδα σούταρε από δύσκολη γωνία, ο Χόρτερ έδιωξε στον άξονα με την προβολή του Σιντιμπέ από το ύψος του πέναλτι να φεύγει πάνω από την εστία.

Το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ

Ακολούθησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για τον “Αίαντα”. Στο 41′, ο Μπεργκβάιν σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 43′ ο Αυστριακός έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Μπεργκχάους έξω από την περιοχή, παραχωρώντας κόρνερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να αγγίζει την ισοφάριση, όταν από σέντρα του Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά “ψαράκι” με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Χόρτερ.

Αντίδραση με Βίντα, χαμένη ευκαιρία την ανατροπή με Γιόνσον

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να φτάσει στην ισοφάριση και στο 48′, η επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Γκατσίνοβιτς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χόρτερ.

Στο 52′ ο Άγιαξ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, ότα ο Μπεργκβάιν έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πέρασε στον Μπεργκχάους που γύρισε για τον Μπρόμπεϊ, με τον Σιμάνσκι να διώχνει πριν σκοράρει σε κενή εστία.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Χατζισαφί να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά να μην βρίσκει εστία και δευτερόλεπτα μετά, ο Μπεργκχάους είχε τη δική ευκαιρία με το σουτ έξω από την περιοχή να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.

Στο 66′ ο Γκατσίνοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Χόρτερ έδιωξε με δυσκολία, ενώ στο 68′ ο Μπεργκχάους δοκίμασε ξανά το πόδι του έξω από την περιοχή με τη μπάλα να σταματάει πάνω στον Στάνκοβιτς.

Δεύτερο ευρωπαϊκό γκολ φέτος για τον Βίντα, μετά απ’ αυτό κόντρα στη Ντινάμο.

Η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 74ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Άμραμπατ και αδυναμία των αμυντικών του Άγιαξ να διώξουν τη μπάλα, ο Βίντα με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 77′, ο Μάνταλος έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χόρτερ, ενώ στο 81′ ο Στάνκοβιτς έκανε μία ακόμα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Τέιλορ έξω από την περιοχή.

Η Ένωση έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 90′, όταν ο Μάνταλος έβγαλε τετ-α-τετ τον Γιόνσον, ο οποίος απέναντι από τον Χόρτερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Άγιαξ.

Οι συνθέσεις:

AEK: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73′ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (67′ Γιόνσον), Άμραμπατ Γκατσίνοβιτς (79′ Μοχαμάντι), Αραούχο, Πόνσε (67′ Μάνταλος)
Άγιαξ: Χόρτερ, Ρενς, Σούταλο, Άβιλα, Χάτο, Μπέργκχαους, Ταχίροβιτς (84′ Φαν ντεν Μπόμεν), Τέιλορ, Μπόρχες (84′ Βαν Άξελ Ντόγκεν), Μπρόμπεϊ (73′ Άκπομ), Μπεργκβάιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα