Άλμπα Βερολίνου: Για τη χαρά της συμμετοχής (video)

Η πόρτα άνοιξε στο Βερολίνο και από αυτήν αποχώρησε όχι μόνο το περισσότερο από το ταλέντο που υπήρχε στα «άλμπατρος», αλλά και η πλειονότητα της προσωπικότητας της ομάδας. Λουκ Σίκμα και Μαόντο Λο τράβηξαν για Πειραιά και Μιλάνο αντίστοιχα, ο Ταμίρ Μπλατ επαναπατρίστηκε και κάπως έτσι στην γερμανική πρωτεύουσα συγκεντρώθηκε ένα ρόστερ φιλόδοξων 20 somethings με μεγαλύτερο ηλικιακά τον ποιοτικό Γιοχάνες Τίμαν που μάλλον… δεν πρόλαβε να φύγει.

Οι ενισχύσεις από την Αμερική κατέφθασαν με τον παλιό συμπαίκτη

του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Στέρλινγκ Μπράουν, που στα 28 του θα προσπαθήσει να βγάλει κάποια σοβαρά χρήματα από το μπάσκετ αν γράψει νούμερα στο Βερολίνο και ο 26χρονος φόργουορντ Τζάστιν Μπιν, αμφότεροι χωρίς πρότερη ευρωπαϊκή εμπειρία. Αυτός που θα έχει όσα τρίποντα τραβάει η ψυχή του θα είναι ο γνωστός μας Ματ Τόμας, τουλάχιστον μέχρι και όποτε επιστρέψει ο Έρικσον. Περισσότερο ενδιαφέρον πάντως θα έχει η εξέλιξη των δύο μικρών Ιταλών, του νεοφερμένου Ματέο Σπανιόλο και του Γκαμπριέλε Πρότσιντα και το κατά πόσον ο Ολίντι θα κάνει κάτι σε breakout season. Κατά τα άλλα τρεχάλα και αλεγρία, στο γνωστό στυλ της Άλμπα, που όλο και κάποιον θα βρει μπόσικο στην O2 Arena. Αν πάντως φτάσει σε διψήφιο αριθμό νικών θα πρόκειται για κατόρθωμα.

Προπονητής: Ο 38χρονος Ίσραελ Γκονζάλεθ θα βρεθεί για τρίτη χρονιά στο τιμόνι και θα προσπαθήσει να αναδείξει τα νέα πρότζεκτ της ομάδας. Σε όρους NBA, η Άλμπα βρίσκεται σε χρονιά rebuilding, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Απλώς η δουλειά του Ισπανού πιθανότατα δεν θα κριθεί από το αν θα το κατακτήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα