ΑΕΚ – Προμηθέας 73-70: Πήρε το ντέρμπι με άμυνα και…χωρίς Γιανγκ (hls)

Άτυχος ο Προμηθέας με το τζάμπολ έχασε τον Γιανγκ που αποχώρησε τραυματίας παίζοντας μόλις 20 δευτερόλεπτα. Με τον Γιάννη Χριστόπουλο να πραγματοποιεί ντεμπούτο στον πάγκο τους, οι Πατρινοί μετά την αποχώρηση του Μάκη Γιατρά ύστερα από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τουρκ Τέλεκομ, έχασαν τον πολυτιμότερο παίκτη τους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Χωρίς τον Γιανγκ ο Προμηθέας είχε πρόβλημα στην επίθεση και ο πάγκος των φιλοξενούμενων αναγκάστηκε να δώσει λύσεις. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να βρει μακρινό σουτ από την περιφέρεια με 0/15 τρίποντα (0/7 η ΑΕΚ

και 0/8ο Προμηθέας). Το πρώτο τρίποντο ήρθε μετά από 14 λεπτά για την ΑΕΚ με τον Λετονό, Γιάνις Στρέλνιεκς για το 22-17. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 3/12 τρίποντα, ενώ ο Προμηθέας με 2/11. Η ΑΕΚ είχε τον Μάντσεν μοναδικό διψήφιο και πρώτο σκόρερ μετά από 20 λεπτά που τελείωσε το ημίχρονο με δέκα πόντους, ο Κουλμπόκα τελείωσε το πρώτο μέρος με 9 πρώτος σκόρερ του Προμηθέα.

Ο Μάντσεν με εξαιρετικά ποσοστά (3/3 δίποντα + 1/1 δίποντο) στο πρώτο ημίχρονο και 10 πόντους

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρλόντας Κουλμπόκα πήρε φωτιά. Τα μακρινά σουτ άρχισαν να έρχονται με τον Κάουαν και τον Λιθουανό να πυροβολούν πίσω από τα 6.75 στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Κουλμπόκα με 4/4 δίποντα και 4/6 τρίποντα έφτασε τους 20 πόντους και τους μισούς του Προμηθέα, ενώ κανένας συμπαίκτης του δεν είχε πάνω από 5 πόντους! Ο Ηλίας Καντζούρης έριξε στο παρκέ τον Μάντσεν και αμέσως πήρε σκορ καθώς έβαλε ακόμα δύο καλάθια συνεχίζοντας την απόλυτη ευστοχία του (6/6 σουτ). Η ΑΕΚ με δημιουργία στο παιχνίδι της έφτασε τις 20 ασίστ για 10 λάθη μετά από τρεις περιόδους σε αντίθεση με τον Προμηθέα που είχε παιχνίδι μονάχα με τον Κουλμπόκα έχοντας 11 ασίστ για 10 λάθη.

Παρέα οι δύο ομάδες στο καθοριστικό δεκάλεπτο κατάφερε η ΑΕΚ να πάρει μια μικρή διαφορά πέντε πόντων (65-60), 5.48” πριν από το λήξη. Ο Κουλμπόκα πήγε στον πάγκο να ξεκουραστεί, ο Στρέλνιεκς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έμεινε στον πάγκο και ο Προμηθέας κόλλησε στην επίθεση. Σίμσον και Τσαϊρέλης έδωσαν ανάσες στον Προμηθέα, την ώρα που ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, Μίτσελ πάλευε κάτω από τα καλάθια με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, τρία λεπτά πριν από το φινάλε. Το τρίποντο του Φρέιζερ έκανε τη διαφορά και έφερε το παιχνίδι στο 70-66, άλλο ένα του ΜακΓκρίφ ανέβασε την διαφορά στους 7 (73-66), 2,10” για το τέλος. Το καλάθι του Κόντιντ που έπαιζε ώρα με 4 φάουλ και οι βολές του Κάουαν πήγαν το ματς στους 3 (73-70). Ο Γκίκας αστόχησε που εκτέλεσε για την ισοφάριση για τρεις, το ίδιο έκαναν και οι Κουλμπόκα και Κάουν που προσπάθησαν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, με την ΑΕΚ να χάνει τα ριμπάουντ αλλά τελικά να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 19-20, 21-25, 18-14

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα