Wolfenstein II: The New Colossus (Switch) Review

Μια φορητή μηχανή του κιμά που θερίζει Ναζί στο πέρασμά της

Στο πρωτότυπο μας review για το Wolfenstein II: The New Colossus, το είχαμε βαθμολογήσει με 8.8 βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“Η MachineGames καταφέρνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας χαρίσει ένα ακόμη εξαιρετικό FPS που απευθύνεται στους λάτρεις των single-player εμπειριών. Η ιστορία του Wolfenstein II: The New Colossus θα καταφέρει να σας καθηλώσει, αλλά και να σας εκπλήξει με τις απρόβλεπτες ανατροπές της. Οι μοναδικές

ενστάσεις μας εντοπίζονται στον τεχνικό τομέα, καθώς τουλάχιστον στο Xbox One (δεν είχαμε την δυνατότητα να το δοκιμάσουμε σε κάποιο άλλο format) το Wolfenstein II: The New Colossus παρουσιάζεται κατώτερο των περιστάσεων.” Διαβάστε το review του Wolfenstein II: The New Colossus.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Panic Button ανέλαβε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, η οποία δεν ήταν άλλη από την μεταφορά του DOOM στο Nintendo Switch. Το εγχείρημα αυτό συνοδεύτηκε με σχετική επιτυχία, καθώς παρά τα “υποβαθμισμένα” γραφικά και το ασταθές frame rate, εκπλήρωσε τις επιθυμίες όσων ονειρεύονταν να δουν ένα στιβαρό FPS σε μια φορητή κονσόλα. Η τελευταία φορά που είχαμε δει κάτι τέτοιο, ήταν στο εξαιρετικό Killzone: Mercenary του PS Vita. Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης, που μεταξύ άλλων μετέφερε το Rocket League στο Xbox One και στο Switch, επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα ακόμη port για την υβριδική κονσόλα της Nintendo, παρουσιάζοντάς μας το Wolfenstein II: The New Colossus.

Με δεδομένο ότι είχαμε αναφερθεί εκτενώς τόσο στο σενάριο, όσο και στους βασικούς μηχανισμούς του εξαιρετικού αυτού FPS σε προγενέστερο review μας, εδώ θα επικεντρωθούμε καθαρά στο τεχνικό κομμάτι. Εδώ που τα λέμε αν η μεταφορά του DOOM στο Nintendo Switch ήταν μια δύσκολη αποστολή, η μεταφορά του Wolfenstein II: The New Colossus μόνο ως... αποστολή αυτοκτονίας μπορεί να χαρακτηριστεί. Και αυτό γιατί το πρόσφατο πόνημα της MachineGames αξιοποιούσε στο έπακρο την τελευταία έκδοση της id Tech 6 engine, παρουσιάζοντας ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που είχαμε δει στο DOOM με ένα βελτιωμένο dynamic lighting model, καλύτερες φωτοσκιάσεις και εκτεταμένη χρήση temporal anti-aliasing.

H τακτική που ακολούθησε η Panic Button στην μεταφορά του Wolfenstein II στο Switch έχει ένα βασικό γνώμονα. Κοινώς γίνονται όλες οι απαραίτητες θυσίες στο rendering, στην ποιότητα των textures και στο pixel count με στόχο την επίτευξη ενός όσο το δυνατόν πιο σταθερού frame rate. Φυσικά δεν μιλάμε για 60fps, όσο δηλαδή έτρεχε το παιχνίδι στα PS4 και στο Xbox One, αλλά για 30fps. Στην περίπτωση του DOOM το frame rate έκανε σε αρκετές περιπτώσεις βουτιές, εδώ ωστόσο διατηρείται σταθερά κοντά στο όριο των 30fps στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις, καθώς στις “μεγάλες” μάχες (όταν δηλαδή αντιμετωπίζετε καμιά δεκαριά Ναζί ταυτόχρονα) ή στις πιο “ανοιχτές” περιοχές (βλέπε Νέα Ορλεάνη) παρατηρούνται σημαντικές πτώσεις.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι developers χρειάστηκε να κάνουν αρκετές θυσίες για να μπορέσουν να παρουσιάσουν μια playable έκδοση του Wolfenstein II: The New Colossus στο Nintendo Switch. Τα textures έχουν “υποβαθμιστεί” και κάθε περιττή λεπτομέρεια έχει αφαιρεθεί, ενώ η native ανάλυση παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις. Λόγου χάρη στο docked mode κυμαίνεται από τα 720p μέχρι και τα 432p, ενώ στο handheld mode κυμαίνεται από τα 432p μέχρι τα 320p. To τελικό αποτέλεσμα στην οθόνη της τηλεόρασής σας είναι αν μη τι άλλο αποκαρδιωτικό, καθώς επικρατεί μια γενικότερη “θολούρα”, η οποία σας εμποδίζει από το να ξεχωρίσετε λεπτομέρειες τόσο στα μοντέλα των εχθρών, όσο και στο περιβάλλον. Όταν παίζετε στην οθόνη του Switch σας πάντως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, όπως ακριβώς δηλαδή είχαμε δει και στην περίπτωση του Xenoblade Chronicles 2.

Η έκδοση του Wolfenstein II για το Switch υποστηρίζει και motion controls μέσω των Joy-Con. Για να είμαστε πιο ακριβείς πρακτικά μιλάμε για υποστήριξη motion aiming, η οποία σας επιτρέπει να σκοπεύσετε χρησιμοποιώντας το δεξιό Joy-Con χειριστήριο. Από την άλλη πλευρά βέβαια η έλλειψη των αναλογικών triggers επιδρά αρνητικά στο gunplay.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

IGN GreeceΗ HORI ανακοίνωσε τρεις νέους μοχλούς για το Nintendo SwitchH Nintendo θέλει να κυκλοφορεί "20-30 indie παιχνίδια στο Switch κάθε εβδομάδα"To eShop του Switch ανανεώθηκε

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα