WRC του 2018 (video)

Ο πρώτος αγώνας του WRC 2018 θα πάρει εκκίνηση στο πριγκιπάτο του Μονακό στις 25 Ιανουαρίου. Η αρχή όμως του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος έγινε για πρώτη φορά στο Autosport International Show στο Birmingham της Αγγλίας. Όλες οι ομάδες και οι οδηγοί ήταν παρόντες, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από τα νέα αυτοκίνητα για το 2018.

Οι κανόνες είναι σε γενικές γραμμές ίδιοι σε σχέση με πέρυσι, με
τη διαφορά ότι είναι εκτός ημερολογίου το ράλλυ στην Πολωνία και εντός διοργανώσεων ο αγώνας της Τουρκίας. Παράλληλα θα υπάρξει ζωντανή κάλυψη των περισσότερων Ειδικών Διαδρομών μέσω internet σχεδόν σε ράλλυ.

Οι ομάδες οι οδηγοί και το πρόγραμμά τους

Αυτοκίνητο: Ford Fiesta RS WRC18
Οδηγοί: Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία), Έλφιν Έβανς (Μεγάλη Βρετανία), Τιμού Σάνινεν (Φιλανδία).
Πού θα οδηγήσουν: Οι Οζιέ και Έβανς σε όλους τους γύρους, ο Σάνινεν θα εμφανιστεί σε 8 αγώνες στο WRC και οι υπόλοιποι θα είναι στο WRC2.
Ομάδα: M-Sport Ford World Rally Team
Μέγιστη ταχύτητα: 200χλμ
Ιπποδύναμη: 380.
Καλύτερη επίδοση: Νικήτρια το 2017 με τον τίτλο "οδηγών και κατασκευαστών", πέντε νίκες το 2017
Τι νέο υπάρχει για το 2018: Μετά από μια παρατεταμένη απουσία, η Ford επιστρέφει με αυξημένη τεχνική υποστήριξη και επιπλέον χορηγία. Έχουν δαπανήσει τα επιπλέον έσοδα για τις συνολικές αναβαθμίσεις επιδόσεων στον κινητήρα, την αεροδυναμική και το σασί.
Fun fact: Αντικατοπτρίζοντας την ανανεωμένη υποστήριξη της Ford, η διάσημη πινακίδα κυκλοφορίας "FMC" επιστρέφει στα εργοστασιακά αυτοκίνητα - σημαίνει "Ford Motor Company".

Αυτοκίνητο: Hyundai i20 Coupe WRC
Οδηγοί: Τιερί Νεβίλ, Ντάνι Σόρντο (Ισπανία), Χέιντεν Πάντον (Νέα Ζηλανδία).
Πού θα οδηγήσουν: οι Νεβίλ και Νίκελσεν σε όλους τους αγώνες, οι Σόρντο και Πάντομ θα μοιραστούν το τρίτο αμάξι. Τέσσερα αμάξια θα αγωνιστούν στην Πορτογαλία.
Ομάδα: Hyundai Motorsport
Μέγιστη ταχύτητα: 249χλμ./ω.
Ιπποδύναμη: 376.
Καλύτερη επίδοση: Νικήτρια τεσσάρων αγώνων το 2017, δεύτερη στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.
Τι νέο υπάρχει για το 2018: Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ένα από τα πιο γρήγορα του περασμένου χρόνου. Οι βάρδιες των οδηγών έχουν μοιραστεί, ενώ ο Κάρλος Ντελ Μπάριο αντικαθιστά τον Μαρκ Μαρτί .
Fun fact: Η Hyundai λάνσαρε πέρσι το πρώτο της καθαρόαιμο hot hatch, το i30N, και είναι πάρα πολύ καλό. Το περιοδικό Evo το ονόμασε «το hot hatch που μπορεί να συγκριθεί με τα καλύτερα». Μπορείτε να αγοράσετε τη συλλεκτική έκδοση Τιερί Νεβίλ.

Αυτοκίνητο: Toyota Yaris WRC
Οδηγοί: Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Φιλανδία), Ότ Τάνακ (Εσθονία), Εσαπίκα Λάπι
ΦΙλανδία).
Πού θα οδηγήσουν: Σε όλες τις διοργανώσεις.
Ομάδα: Toyota Gazoo Racing World Rally Team.
Μέγιστη ταχύτητα: 201χλμ./ω.
Ιπποδύναμη: Υπερβαίνουν τους 380.
Καλύτερη επίδοση: Νικήτρια σε δύο rallies το 2017, τρίτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Τι νέο υπάρχει για το 2018: Υπάρχει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, με έμφαση στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου που δίνει περισσότερο downforce. Η ψύξη του είναι επίσης καλύτερη. Ο Εσθονός οδηγός Οτ Τάνακ ήρθε στην ομάδα ενώ ο πρώην συνοδηγός Καλ Λίντστορμ από τη Φινλανδία γίνεται αθλητικός διευθυντής.
Fun fact: Ενώ το σημερινό Yaris WRC είναι ένα από τα πιο εκκεντρικά αυτοκίνητα εκεί έξω, το πρώτο αυτοκίνητο ράλι της Toyota ήταν λιγότερο απειλητικό. Ονομάστηκε Toyopet Crown Saloon και ολοκλήρωσε το Ράλλυ Αυστραλίας του 1957 στην 47η θέση.

Αυτοκίνητο: Citroen C3 WRC
Οδηγοί: Κρις Μικ (Μεγάλη Βρετανία), Κρεγκ Μπρίν (Ιρλανδία), Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία), Χαλίντ Αλ Κουίμσι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).
Πού θα οδηγήσουν: Ο Μικ θα οδηγήσει σε όλους τους αγώνες, ο Μπριν θα οδηγήσει όλους τους αγώνες μετά από το Μεξικό, την Κορσική και την Ισπανία. Σε αυτούς θα οδηγήσει ο Λεμπ. Μερικό πρόγραμμα για τον Αλ Κασίμι.
Ομάδα: Citroën Racing.
Μέγιστη Ταχύτητα: 200χλμ./ω.
Ιπποδύναμη: 380.
Καλύτερη επίδοση: Νικήτρια σε δύο rallies το 2017, τέταρτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Τι νέο υπάρχει για το 2018: Μια ριζοσπαστική αναδόμηση έγινε αφού η ομάδα δεν πέτυχε τις προσδοκίες του 2017. Τα σπουδαία νέα είναι ότι ο Λεμπ επιστρέφει (έστω και για λίγο). Υπάρχει επίσης ένας νέος τεχνικός διευθυντής και η ομάδα θα πάρει περισσότερα ρίσκα για να επιταχύνει του στόχους της.
Fun fact: Η Citroen κατέχει σήμερα το ρεκόρ για τον υψηλότερο αριθμό νικών στο WRC οι οποίες είναι 98. Έντεκα περισσότερες από τη Ford. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη στους τίτλους των κατασκευαστών. Η γαλλική ομάδα έχει οκτώ τίτλους, ενώ η Lancia έχει 10.

Δείτε το preview του ράλλυ Μόντε Κάρλο εδώ:
Keywords
Τυχαία Θέματα