Ανοιχτοί λογαριασμοί για το ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου μετά το 0-0 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν περισσότερες προϋποθέσεις προκειμένου να πάρουν προβάδισμα για το "εισιτήριο" στους "4" του θεσμού, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν σταθερό Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος ειδικά στην αρχή της αναμέτρησης κράτησε το μηδέν στην άμυνά του. Η Ένωση περιορίστηκε
σε παθητικό ρόλο, ειδικά στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, αλλά όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, δίχως όμως να γίνει απειλητική για την εστία του Προτό.

Οι αρχικές σκέψεις των Γκαρθία και Χιμένεθ

Ο Όσκαρ Γκαρθία παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Προτό στα δοκάρια και τους Κούτρη, Σισέ Μποτία και Φιγκέιρας στην άμυνας. Ζιλέ και Ρομαό ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τριάδα μπροστά τους αποτελούμενη απ' τους Μάριν, Σεμπά στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Τζούρτζεβιτς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του επέλεξε 3-4-3 με τον Μπάρκα στα δοκάρια και τριάδα στην άμυνα αποτελούμενη από τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλο. Στην τετράδα της μεσαίας γραμμής πήραν θέση οι Λόπες, Κονέ, Γαλανόπουλος και Γκάλο, με τους Λιβάια, Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο στην επίθεση.

Ο Μπάρκας κράτησε όρθια την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ στο Α' ημίχρονο με τους ποδοσφαιριστές του να φτάνουν αρκετές φορές κοντά στο γκολ. Η Ένωση όμως είχε πάντα απάντηση με τον Βασίλη Μπάρκα να δηλώνει “παρών” όσες φορές χρειάστηκε. Ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν δύο φορές τον Έλληνα τερματοφύλακα, αλλά ούτε στο 6' ούτε και στο 7' ο Τζούρτζεβιτς με τον Ζιλέ κατάφεραν να τον νικήσουν από πολύ κοντινή απόσταση. Οι γηπεδούχοι έμειναν ψηλά στην άμυνα της ΑΕΚ και είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας, ψάχνοντας το γκολ, αλλά ούτε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο τους όταν από το σουτ του Μάριν η μπάλα πέρασε άουτ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η ΑΕΚ άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο “Γ. Καραϊσκάκης”, έχοντας μάλιστα μια σημαντική ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα. Η μπάλα έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, με τον Τσιγκρίνσκι που είχε προωθηθεί να σουτάρει και τον Προτό να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Η τελευταία καλή στιγμή στο Α' σαρανταπεντάλεπτο ήταν για τους γηπεδούχους, όταν μετά το φάουλ του Μάριν ο Σισέ πρόλαβε τον Μπάρκα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ και με ποσοστό κατοχής μπάλας 52% - 48% υπέρ του Ολυμπιακού.

Φάσεις χωρίς ουσία και ...λευκή ισοπαλία

Στις αρχές του Β' ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, αλλά με την είσοδο του Μιραλάς (στο 56΄) ο Ολυμπιακός έγινε πιο επικίνδυνος από την ΑΕΚ. Η μπάλα πήγε περισσότερο στην αριστερή πτέρυγα των γηπεδούχων, με τον Βέλγο να μοιράζει ασίστ στον Φορτούνη, αλλά ο τελευταίος σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση στο 56ο λεπτό. Στο 59' ο Μιραλάς σούταρε με τον Μπάρκα να βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι από τ' αριστερά ο Μάριν έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε άουτ.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε ισορροπήσει το παιχνίδι, δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, με τον Αραούχο να σουτάρει αδύναμα πάνω στον Σισέ στο 67ο λεπτό. Επόμενη φορά που ο Δικέφαλος προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στον Προτό ήταν στο 84ο λεπτό, αλλά ο Μπακάκης σουταρε άουτ.

Ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος “κιτρίνισε” τους Κονέ, Ρομαό, Σεμπά, Σιμόες, Μιραλάς, Αραούχο, Λιβάια.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης (85' Νικολάου), Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν (76' Φορτούνης), Φορτούνης, Σεμπά (56' Μιραλάς), Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Κονέ, Γαλανόπουλος (90' Σιμόες), Λόπες, Λιβάια (77' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83' Μασούντ), Αραούχο.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ντέρμπι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας από το match center του Novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα