WRC: Ο Σερενίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Ο Ιορδάνης Σερενίδης θα βρεθεί στο τιμόνι του Ford Fiesta WRC σε δύο αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ του 2018.

Με την εμπειρία της περυσινής διάκρισης (πρώτη θέση στο WRC Trophy), τη δύναμη του Ford Fiesta και την αξιοπιστία της M- Sport
ο Έλληνας οδηγός θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Γερμανίας τον Αύγουστο και στο Ράλλυ Αυστραλίας τον Νοέμβριο του 2018.

Από την πρώτη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και τον αγώνα της Ουαλίας το 2013, ο Σερδερίδης έχει γίνει ένα γνώριμο πρόσωπο στην παγκόσμια σκηνή των αγώνων Ράλλυ. Ο 53χρονος οδηγός με συνοδηγό τον Φρεντερίκ Μικλό έκαναν το ντεμπούτο τους με το Fiesta R5 και έμειναν στο θεσμό για τρεις σεζόν προτού προχωρήσουν για να γίνουν πρωταθλητές του WRC Trophy για το 2017.

Αρχικά ο οδηγός από την Καβάλα είχε επιλέξει το Citroen C3 WRC για τις δύο συμμετοχές του αλλά φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην M-Sport. «Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που επιστρέφω στην M-Sport - τους κυρίαρχους Παγκόσμιους Πρωταθλητές - και θα οδηγήσω το πιο πρόσφατο Ford Fiesta WRC το οποίο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο με το οποίο μπορείτε να συμμετάσχω σε αγώνα σήμερα. Ελπίζω να διασκεδάσω πολύ πίσω από το τιμόνι αυτού του αυτοκινήτου, αλλά πάντα σε σχέση με τις συμβουλές της ομάδας.

Πρέπει να ευχαριστήσω τον Malcom Wilson για τη μοναδική αυτή ευκαιρία, αλλά και τους συνεργάτες μου - ALD Automotive, Fleetback και Kroon Oil - που θα με υποστηρίξουν το 2018» δήλωσε ο Σερενίδης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της M-Sport, Μάλκομ Γουίλσον δήλωσε: «Θα είναι υπέροχο να δούμε το Σερενίδη στην M-Sport φέτος. Οι πελάτες μας ήταν πάντα στην καρδιά της επιχείρησής μας και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτές τις μοναδικές ευκαιρίες. Ο Ιορδάνης (Ζορντέν) θα οδηγήσει ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ και θα έχει στη διάθεσή του όλες τις υπηρεσίες της M-Sport».
Keywords
Τυχαία Θέματα