US Open: Έδωσε αυτοπεποίθηση στον Ρουντ το Roland Garros

Ο Νορβηγός τενίστας αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του και δεν έκρυψε πως παρακολουθούσε τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέρντερερ στην τηλεόραση, όταν ήταν μικρός.

Αρχικά, ο Ρουντ δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά τα Grand Slams, ο στόχος μου ήταν να φτάσω σε έναν προημιτελικό φέτος. Η περσινή σεζόν ήταν απογοητευτική στα σλαμς για μένα. Μόνο στα σλαμς δεν πήγαινα καλά. Έφτασα ημιτελικά, προημιτελικά ή και καλύτερα σχεδόν σε κάθε τουρνουά που έπαιξα, δείγμα σταθερότητας. Στα σλαμς δεν πήγα όσα καλά ήλπιζα.

Μπαίνοντας στη φετινή σεζόν, τα προημιτελικά φαίνονταν ρεαλιστικός στόχος. Στην Αυστραλία δεν έπαιξα γιατί γύρισα τον αστράγαλο μου πριν το τουρνουά και αυτό ήταν απογοητευτικό, να έχω πετάξει για 40 ώρες και να μην έχω παίξει ούτε έναν πόντο. Κατάφερα να επανέλθω στο Roland Garros και αυτό που με έδωσε αυτοπεποίθηση, πίστη ότι μπορώ να πάω μακριά στα σλαμ. Έμαθα επίσης καλύτερα πώς να παίζω ματς των πέντε σετ».

Στη συνέχεια, ο 23χρονος τενίστας μίλησε για τους Ναδάλ και Φέντερερ: «Όταν έβλεπα τον Ράφα, τον Ρότζερ στην τηλεόραση όταν ήμουν μικρός, έλεγα ότι κι εγώ θέλω να είμαι στην τηλεόραση κάποια μέρα. Αυτό νομίζω έμεινε μαζί μου σε όλη μου τη ζωή, ότι ήθελα μια μέρα να προσπαθήσω κι εγώ να γίνω Νο.1 και να κερδίσω σλαμς. Αυτό το εσωτερικό κίνητρο, γνωρίζοντας ότι είναι μακρύς ο δρόμος, ήταν μαζί μου κάθε μέρα. Μερικές μέρες οι προπονήσεις είναι καλύτερες. Όπως σε κάθε δουλειά, μερικές μέρες είναι καλύτερες από τις άλλες. Μερικές φορές έχεις μια κακή μέρα στο γραφείο. Ο ανώτερος στόχος και το κίνητρο με έκαναν να είμαι σοβαρός και να έχω τη σωστή νοοτροπία».

Keywords
Τυχαία Θέματα