Πρώτος τελικός Grand Slam για τον απίθανο Αλκαράθ (vids)

Το παιδί θαύμα του Ισπανικού τένις, Κάρλος Αλκαράθ, κέρδισε ένα ακόμη 5σετο παιχνίδι στην καριέρα του και προκρίθηκε στον παρθενικό του τελικό σε Grand Slam τουρνουά.

Μόλις στα 19 του χρόνια, ο χαρισματικός τενίστας από τη Μούρθια θα αγωνιστεί στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν, μετά τη σπουδαία και δύσκολη νίκη επί του μαχητικού Φράνσις Τιαφό, στο δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής.

Ο Αλκαράθ, αν και είχε ευκαιρία match point στο 4ο σετ ώστε να τελειώσει νωρίτερα τον ημιτελικό,

έδειξε πόσο δυνατός πνευματικά είναι και με 6-7(6), 6-3, 6-1, 6-7(5), 6-3 επί του Αμερικανού, σφράγισε το ραντεβού “ο νικητής τα παίρνει όλα” με τον Κάσπερ Ρουντ στο παιχνίδι τίτλου την Κυριακή.

4R v Cilic: 3h54
QF v Sinner: 5h15
SF v Tiafoe: 4h19

The marathon man @CarlosAlcaraz keeps it going to the #USOpen final!pic.twitter.com/QbAKeESuED

Tennis TV (@TennisTV) September 10, 2022

Τη Δευτέρα θα έχουμε νέο Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη και αυτός θα είναι ο νικητής του US Open… Για πρώτη φορά στην ιστορία, θα δούμε έναν τελικό Major τουρνουά όπου ο πρωταθλητής θα ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή της ATP Rankings.

“Είναι σπουδαίο να παλεύεις για μεγάλα πράγματα. Θα παίξω πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam. Έχω πλησιάσει πολύ το Νο1 του κόσμου αλλά την ίδια στιγμή είναι μακριά. Θα παίξω με έναν αντίπαλο που παίζει απίστευτο τένις. Έχει ήδη παίξει σε τελικό Grand Slam. Θα δώσω τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω και θα δούμε τι θα γίνει” είπε ο Καρλίτο στην on-court συνέντευξή του, μετά το νέο θρίαμβο στη Νέα Υόρκη.

Αυτή ήταν η 8η νίκη καριέρας, σε αγώνα που κρίνεται στα 5 σετ, για τον Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος έχει ρεκόρ 7-1 και 5-0 στο Αμερικανικό Όπεν. Μάλιστα, ήταν η τρίτη συνεχόμενη 5σετη νίκη του μετά από αυτές κόντρα σε Τσίλιτς και Σίνερ. Μπορεί να συνέχισε το αρνητικό του σερί σε tie break, χάνοντας και τα τέσσερα που έχει παίξει φέτος στη Νέα Υόρκη, ωστόσο ο Ισπανός έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος είναι, παίζοντας με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στις κερκίδες για 4 ώρες και 19 λεπτά.

Ο Φράνσις Τιαφό πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο σετ και παρ’ότι χρειάστηκε 5 set points για να το κλείσει, πήρε το προβάδισμα στο σκορ, ξεσηκώνοντας τους συμπατριώτες του στις εξέδρες του Arthur Ashe.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε στον φοβερό και τρομερό Κάρλος Αλκαράθ που κυριάρχησε στα επόμενα δύο σετ, με επιθετικό και σταθερό τένις, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-1 σετ.

Το 4ο σετ ήταν συναρπαστικό και ανατρεπτικό. Ο Αλκαράθ προηγήθηκε δύο φορές με break (2-0, 3-1) και μάλιστα είχε match point την ώρα που ο Τιαφό σέρβιρε στο 4-5 για να παραμείνει στο ματς. Τελικά, ο Αμερικανός έβαλε φωτιά στο κεντρικό court, κερδίζοντας τους τρεις τελευταίους πόντους του tie break, στέλνοντας τον ημιτελικό στο decider.

Εκεί, ο Αλκαράθ προηγήθηκε με break στο εναρκτήριο game (1-0), ο Τιαφό ισοφάρισε λίγο αργότερα (2-2) όμως το νέο break του Ισπανού στο 5ο game (3-2) ήταν αυτό που του έδωσε τη νίκη, διατηρώντας με έλεγχο το σερβίς του στη συνέχεια.

Ο Ισπανός τελείωσε το ματς με 59 winners έναντι 51 του αντιπάλου του ενώ είχε 37 αβίαστα λάθη έναντι 52 του Τιαφό.



Signature celebration? @carlosalcaraz | @usopen | #USOpen pic.twitter.com/gusZ85pYDj

ATP Tour (@atptour) September 10, 2022

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Πρώτος τελικός Grand Slam για τον απίθανο Αλκαράθ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα