U21 Ελλάδα-Τσεχία: 0-2 Αποκλεισμός!

U21 Ελλάδα-Τσεχία: 0-2 Αποκλεισμός! alambosΠαρ, 11/13/2020 - 20:54

Η Εθνική Ελπίδων έχασε με 2-0 από την Τσεχία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έχασε κάθε ελπίδα κατάληψης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων που θα έδινε ελπίδα πρόκρισης στο EURO. Η αποβολή του Λυμπεράκη στο 43' και η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή να δώσει πέναλτι στον Αποστολάκη στο 67' ήταν τα καταλυτικά γεγονότα που έκριναν το ματς. 

Ο Γιάννης Γκούμας αποφάσισε να ξεκινήσει την Εθνική μας ομάδα με διάταξη 4-3-3 έχοντας στο τέρμα τον Σιαμπάνη, στο κέντρο

της άμυνας τους Διαμαντή και Ευαγγέλου, δεξιά τον Αποστολάκη, αριστερά τον Κατράνη, στο κέντρο του γηπέδου τους Τσιγγάρα, Μπαλογιάννη και Μπουζούκη και στην επίθεση τους Βρουσάι δεξια, Λυμπεράκη αριστερά και Κούτσια στην κορυφή.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα δε μπορούσε να φανεί απειλητική, δε μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα και τελείωσε με μόλις μία τελική προσπάθεια. Το χειρότερο όμως ήταν ότι στο 43' αποβλήθηκε ο Λυμπεράκης (υπερβολική η αλλαγή) με αποτέλεσμα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η Εθνική Ελπίδων να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο. 

Στο ίδιο διάστημα η Τσεχία ήταν πιο συγκεντρωμένη και δημιούργησε τρεις τέσσερις καλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σιαμπάνη αλλά χωρίς να βρει στόχο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Γκούμας άλλαξε τα οχτάρια του βάζοντας Χάρη Τσιγγάρα και Παπανικολάου αντί Μπουζούκη και Μπαλογιάννη για να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή, ενώ στο 57' ο Καμπετσής πήρε τη θέση του Κούτσια.

Οι Τσέχοι πίεσαν πολύ, ανέβασαν την απόδοσή τους, έχασαν ευκαιρίες και στο 68' κέρδισαν πέναλτι (ο Αποστολάκης βρήκε μπάλα) το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπούχα κάνοντας το 1-0. Με παίκτη λιγότερο και με την ψυχολογία πεσμένη ήρθε το 2-0 με τον Ντρίχαλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, γκολ που σήμανε οριστικά και τον αποκλεισμό της Εθνικής μας ομάδας.

Η Ελλάδα μετά από έναν πρώτο γύρο που ήταν στην πρώτη θέση έμεινε τελικά τέταρτη καθώς μετά την καραντίνα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Η σύνθεση της Ελλάδας

Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Kατράνης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Α.Τσιγγάρας, Μπαλογιάννης (46' Παπανικολάου), Μπουζούκης (46' X.Τσιγγάρας) Λυμπεράκης, Βρουσάι, Κούτσιας (57' Καμπετσής).

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Euro - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ελλάδα - Ποδόσφαιρο Off Off alambos Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ελλάδα ΔΙΕΘΝΕΙΣ Η Ελλάδα ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει κυρίως στη δεύτερη θέση, αλλά αγωνιζόμενη με δέκα παίκτες από το 43' λόγω αποβολής του Λυμπεράκη ηττήθηκε με 2-0 και έχασε και τις μαθηματικές ελπίδες για τη δεύτερη θέση,

Article publish on Παρ, 11/13/2020 - 20:54 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα