To μεγάλο deal του J.J Abrams θα σώσει το Star Wars IX;

Είναι γνωστό πως μερικά πράγματα είναι too big to fail...και μετά σκέφτεσαι τον Τιτανικό!

Σύμφωνα με φήμες από την Μέκκα της (πάρα)πληροφόρησης για την βιομηχανία του κινηματογράφου, ο αγαπητός σκηνοθέτης και παραγωγός, J.J Abrams, είναι στην διαδικασία ενός mega deal με κάποιο studio. Ο βασικός σκοπός είναι, αυτός και η ομάδα

του να αφοσιωθούν σε συγκεκριμένες παραγωγές/franchise έχοντας, πλήρη ελευθερία, ενώ παράλληλα να κλείσουν και ένα παρανοϊκού ύψους συμβόλαιο για την αποκλειστικότητα αυτή.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Variety, μιλάμε για 500+ εκατομμύρια δολάρια, και στην μάχη είναι όλα τα μεγάλα "μαγαζιά" - η Walt Disney Company, τα Universal Filmed Entertainment Group και φυσικά η Warner Bros Entertainment. Όλα αυτά μετά το 2020 γιατί υπάρχει εν ισχύ συμβόλαιο με την Paramount.

Οκ και τι σχέση έχει αυτό με το επεισόδιο ΙΧ του Star Wars... Πάρα πολλές, με αρχική θέση ότι εάν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ισχύσει και δεν κερδίσει η Disney, καταλαβαίνουμε ότι είναι το τελευταίο Star Wars με τον Abrams στο τιμόνι ή στο παρασκήνιο. Όλοι όμως ξέρουμε ότι το "ποντίκι" έχει το τυρί, άρα μάλλον το σενάριο λέει ότι ο τύπος θα κλείσει για πεντακόσια χαρτιά plus με την Disney και θα αναλάβει κατ’ επέκταση όλο το Star Wars (παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία) σαν καινούργιος, Spielberg ή Lucas, χωρίς κάποιον πάνω από το κεφάλι του.

Στο καλό Κατερινιώ και να μας γράφεις!

Όσοι από εσάς μας ακολουθείτε και στα Social, γνωρίζετε την αλλεργική μου αντίδραση στο "The Last Jedi", ή την άποψη μου για το πόσo απαράδεκτα σερβίρανε τον μεταμοντερνισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη στην μούρη μας. Από ότι φαίνεται οι κατάρες και τα αμέτρητα δάκρυα πιάνουν τόπο, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το μέσο, "Αυτή την στιγμή δουλεύει στο Star Wars: Episode IX, που το χαρακτηρίζουν ως σημείο διόρθωσης στην Lucasfilm μετά από spinoff ταινίες όπως το 'Solo', που απέτυχαν να χτυπήσουν τους υψηλούς εμπορικούς στόχους του brand".

Το μήνυμά είναι ξεκάθαρο, καλό το αστείο με το "The Last Jedi", αλλά κόστισε και μάλιστα ακριβά σε βάθος του χρόνου, η Disney έλαβε το μήνυμα στην τσέπη της με χρονοκαθυστέρηση, αλλά το έλαβε. Η μαγική συνταγή είναι πιο κοντά στο "The Force Awakens", που μπορεί να υπήρχαν αντιδράσεις (η ταινία ήταν πραγματικά ότι έπρεπε κατ’ εμέ) αλλά σίγουρα όχι αυτό το τσουνάμι αρνητικότητας του Last Jedi, που μετά έπληξε τα υπόλοιπα spin offs.

Λογικό συμπέρασμα ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ένα πάρα πολύ προσεγμένο επεισόδιο IX που θα σε γεμίσει με hype και προσμονή για την συνέχεια του franchise, χωρίς διχασμούς, χωρίς ρίσκα, χωρίς "wannabes" στην σκηνοθεσία και βασικά χωρίς το backlash που είχε το "The Last Jedi". Ο J.J θέλει να κλείσει το συμβόλαιο και για να το πετύχει, η επόμενη ταινία του πρέπει να είναι απολυτή επιτυχία τόσο στα ταμεία όσο και στις καρδιές των θεατών. Σίγουρα μπορεί καταλάβει ότι παίζονται πολλά παραπάνω από το ΙΧ και είμαι βέβαιος ότι θα παραδώσει ότι πιο άρτιο στην καριέρα του, θα μας χαρίσει αυτό που ήταν τόσο κοντά o ίδιος να πετύχει στο VII πριν το καρφώσει ο Ryan...

Το "Star Wars: Episode IX" θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2019.

Μπορείτε να βρείτε τον Cowboy στο Facebook.

IGN GreeceΑπεβίωσε ο παραγωγός του Star Wars, Gary KurtzΕκτός της πλατφόρμας της Disney μένουν οι πριν το 2019 Star Wars ταινίεςΤο Clone Wars έρχεται στο Star Wars: X-Wing Miniatures Game - Gen Con 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα