BlizzCon 2018: Ανασκόπηση του World of Warcraft: Classic πάνελ

Τα όνειρά μας... ο εφιάλτης των developer.

Στην περσινή BlizzCon, ο πλέον πρόεδρος της Blizzard J. Allen Brack, μοιράστηκε με το κοινό τις αγαπημένες του γεύσεις παγωτού. Κάπως έτσι, όσοι παρακολουθούσαν την περσινή BlizzCon βίωσαν μία από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις της διοργάνωσης τα τελευταία έξι χρόνια. Ωστόσο φέτος είχαμε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το World of Warcraft: Classic.

Στα

πλαίσια της φετινή BlizzCon διεξήχθη ένα πάνελ, με τους Brian Birmingham, Omar Gonzalez, software engineer και τον game director, Ion Hazzikostas, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθώς επίσης και τις προκλήσεις που καλούνται να ξεπεράσουν.

Στα χνάρια του χαμένου θησαυρού

Για την εκκίνηση του εν λόγω project χρειάστηκε να ανακτηθούν τρία βασικά τμήματα που ουσιαστικά ήταν οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη και κατ' επέκταση κυκλοφορία του World of Warcraft, το 2004. Τα εν λόγω τμήματα αποτελούν την βάση δεδομένων, με όλα τα στοιχεία που συνόδευαν τον τίτλο, όπως οι πόντοι ζωής της πανίδας του WoW, το οπτικοακουστικό υλικό και όπως είναι λογικό ο πηγαίος κώδικας.


Τα πρώτα προβλήματα ήρθαν με την βάση δεδομένων, καθ' ότι μετά από κάθε update τα δεδομένα της άλλαζαν δραματικά. Ωστόσο, κατάφεραν να ανακτήσουν δεδομένα που υπήρξαν στην 1.12 έκδοση. Για καλή τους τύχη, το οπτικοακουστικό υλικό που βρήκαν αποθηκευμένο σε κασέτες, ήταν ίδιο με αυτό που ανακτήθηκε από την βάση δεδομένων. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η "έκδοση" πηγαίου κώδικα που ανακτήθηκε χρονολογείται το 1997, τότε που το World of Warcraft ήταν απλά μια ιδέαΕπιστροφή στο μέλλον

Παρότι, η ανάκτηση των δεδομένων τους προσέφερε μία λειτουργική έκδοση του τίτλου, έπρεπε να βελτιώσουν διάφορες πτυχές του και να τον εκσυγχρονίσουν εν μέρη, με υποστήριξη cloud, τον client του Battle.net και με την διόρθωση ορισμένων bugs και exploits.

Θέλοντας να αποφύγουν τον απαρχαιωμένο πηγαίο κώδικα, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τον κώδικα που χρησιμοποιούν σήμερα, προσθέτοντας τα ανακτημένα δεδομένα και art assets. Παρόλο, που αντιμετώπισαν δυσκολίες κατάφεραν εν τέλει, να το πετύχουν "διδάσκοντας" την μηχανή γραφικών να αναγνωρίζει τα αρχεία από την έκδοση 1.12 έτσι ώστε οποιοδήποτε update που θα πραγματοποιείται να μην επηρεάζει την σύγχρονη έκδοση και vice versa.

Τι να περιμένουμε από το World of Warcraft: Classic

Στην προσπάθειά τους να δώσουν μία "αυθεντική" εκδοχή του World of Warcraft, δήλωσαν ότι οι κλασικές εμφανίσεις και τα animations των χαρακτήρων θα επιστρέψουν, μαζί με ορισμένες ιδιαιτερότητες που παρουσίαζαν ορισμένα classes όπως αυτό του Hunter και του Rogue. Το ίδιο ισχύει και για το UI.

Όπως δήλωσαν στην συνέχεια, ορισμένες σύγχρονες δυνατότητες όπως το Dungeon Finder, cross-realm grouping και η ικανότητα flying, δεν θα υπάρχουν. Άλλα χαρακτηριστικά που θα συστηθούν εκ νέου είναι η αναμονή μίας ώρας για την παράδοση αλληλογραφίας, μέσω του mail box και η επαναφορά πόντων ενέργειας, για παράδειγμα στους rogues, σε μεγάλα τμήματα, έναντι της σύγχρονης φιλοσοφίας που επαναφέρει έναν πόντο ενέργειας κάθε δέκατο του δευτερολέπτου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε μερικές προσθήκες από την τωρινή έκδοση. Για παράδειγμα, στην 1.12 έκδοση το debuff limit ήταν 8 και εξετάζεται το ενδεχόμενο να διπλασιαστεί για το WoW Classic. Άλλα, εν μέρη, αναγκαστικά εκσυγχρονιστικά μέτρα είναι ή περίοδος χάριτος, μίας ώρας, για όσους loot-αρουν κατά λάθος ένα αντικείμενο που δεν χρειάζονται και θέλουν να προβούν σε ανταλλαγή, σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην 1.12 έκδοση οι παίκτες έπρεπε να απευθυνθούν στην εξυπηρέτηση πελατών, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε ανταλλαγή.

Τέλος, τοποθετήθηκαν και σχετικά με τα add-ons, λέγοντας ότι είναι αβέβαιοι για το εάν θα πρέπει να επαναφέρουν το add-on API της 1.12 έκδοσης, καθώς θα δημιουργούσε την δυνατότητα δημιουργίας bots, που θα κατέστρεφε την εν λόγω εμπειρία.

Τα μελλοντικά πλάνα

Φτάνοντας προς το τέλος, αποκάλυψαν το τι έπεται για το World of Warcraft: Classic χωρίζοντας τις μελλοντικές ενημερώσεις σε τέσσερα στάδια.

Πρώτο στάδιο: Molten Core, Onyxia, Dire Maul, Kazzak, AzurgosΔεύτερο στάδιο: Blackwing Lair, Battlegrounds and PvP rewards, Zul’GurubΤρίτο στάδιο: Ahn’Qiraj (συμπεριλαμβανομένου του opening event), Tier 0.5, Silithus content, Green DragonsΤέταρτο στάδιο: Naxxramas Raid, Scourge Invasion


Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, όπως δήλωσαν οι συντελεστές ανάπτυξης, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του τίτλου, οπότε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν αλλαγές στο εν λόγω πλάνο είναι αρκετές.

Μάθετε τα πάντα για την Blizzcon 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece

Ο Βασίλης Αλεπόπουλος είναι αρθρογράφος στο GR IGN και μπορείτε να τον κάνετε summon στο Twitter ή στο Facebook.

IGN GreeceBlizzCon 2018: To Tides of Vengeance έρχεται τον ΔεκέμβρηBlizzcon 2018: Αρνητικές Κριτικές για το Diablo ImmortalΦωτογραφίες: Κάνοντας μια βόλτα στην Blizzcon 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα