To mea culpa του Βαλβέρδε


Για την αδυναμία της Μπαρτσελόνα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, για το ποιός ευθύνεται γι’ αυτήν την εικόνα αλλά και για το γεγονός της κάκιστης αμυντικής λειτουργίας μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε λίγη ώρα μετά την ήττα από τη Γρανάδα. Όπως σημείωσε αρχικά απαντώντας στο πόσο καθοριστικό απέβη το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν οι «Μπλαουγκράνα»: «Προσωπικά δεν το νομίζω. Αυτό που ξέρω είναι πως είμαστε πολύ κακοί εκτός έδρας. Προσπαθούσαμε να γυρίσουμε
το ματς αλλά ο αντίπαλος μας ήταν πολύ καλά στημένος στο γήπδο. Ήρθε και το 2-0 κι έγινε ακόμη πιο περίπλοκο».

Για να παραδεχτεί στη συνέχεια πως: «Εκτός έδρας δεν κάνουμε καλά ματς κι ο αντίπαλος μας έφτασε στην πρώτη θέση. Δεν είναι όμως δικαιολογία αυτό».

Αναφορικά με το τί τον ενοχλεί περισσότερο στην εικόνα της ομάδας του, πού το αποδίδει και τί μπορεί ν’ αλλάξει σχολίασε: «Θα δούμε. Πάντα ως προπονητής είσαι υπεύθυνος για το τί συμβαίνει. Αυτοί που αγωνίζονται κι είτε κερδίζουν είτε χάνουν είναι οι ποδοσφαιριστές μεν αλλά νιώθω υπεύθυνος γι’ αυτό που συνέβη. Μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις, αλλά όταν χάνεις πρέπει να μπορείς να λες, ότι προσπάθησες κι άξιζες να κερδίσεις. Κι εμείς δεν αξίζαμε να κερδίσουμε».

Κι ολοκλήρωσε σχολιάζοντας το χειρότερο παθητικό που πλέον ανήκει στην ομάδα του: «Δεν είχα δει αυτό το στατιστικό αλλά το σίγουρο είναι πως δεν έχει καμία σχέση με όσα κάνουμε τα τελευταία χρόνια».
Keywords
Τυχαία Θέματα