To ημερολόγιο του ρεπόρτερ του Ολυμπιακού (15η ημέρα)

15η Ημέρα

Ήταν μία μεγάλη διαδρομή. Η αφετηρία της μοιάζει τόσο μακρινή. Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Ιουνίου, όταν ξεκινήσαμε από την Αθήνα με τελικό προορισμό το Ζέεφελντ για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού.
Επιστρέψαμε στις 3 Ιουλίου και μία εβδομάδα μετά μπήκαμε πάλι στο αεροπλάνο για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Πρώτη στάση το Βέλγιο, όπου παραμείναμε για δέκα ημέρες, πριν μετακομίσουμε στην Ολλανδία όπου ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Συνολικά παρακολουθήσαμε οκτώ φιλικούς αγώνες, δύο στην Αυστρία, τέσσερις στο Βέλγιο και δύο στην Ολλανδία. Όλους τους μεταδώσαμε μέσα από τα κανάλια novasports, επιχειρώντας παράλληλα να σας μεταφέρουμε τα νέα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού με άμεσα ρεπορτάζ μέσα από το novasports.gr και το novasports24HD.

Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, τώρα που επιστρέφουμε στην πατρίδα, καθώς το ρεπορτάζ δεν τελειώνει ποτέ.
Στην επιστροφή μας, θα βρούμε μία πατρίδα βαριά πληγωμένη. Οι εικόνες της καταστροφής στην Αττική δεν πρόκειται ποτέ να βγουν από το μυαλό μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας. Η σκέψη μας, είναι μαζί τους. Και ότι μπορεί ο καθένας από εμάς, θα το προσφέρουμε.

Κάπου εδώ κλείνει το ημερολόγιό μας από την προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2018. Να είμαστε καλά να το ανοίξουμε ξανά το καλοκαίρι του 2019. Εις το επανιδείν.

13η Ημέρα

Η ώρα για το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας φθάνει. Την Πέμπτη στις 7μμ. ώρα Ελλάδας ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Γκεζτέπε κλείνοντας έτσι τον κύκλο των φιλικών αγώνων επί ολλανδικού εδάφους. Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» θα χρειαστεί να ταξιδέψει από το Ερμελο έως το Αρνεμ (περίπου μία ώρα οδικώς) για να αντιμετωπίσει την τουρκική ομάδα.

Σίγουρα, μετά τα ματς με την Αϊντχόφεν και την Γκενκ, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει τελικώς ο Ολυμπιακός να περιορίσει τις στιγμές αδράνειας και τα ατομικά λάθη. Αν θα μπορέσει να βρει και πάλι το δρόμο προς τα δίκτυα, αφού απέτυχε στα δύο προηγούμενα τεστ. Όλα αυτά τα έχει κατά νου ο Μαρτίνς. Μάλιστα, την Τετάρτη έκανε «βιντεοθεραπεία» στους παίκτες του, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη των δύο προηγούμενων αγώνων.

Το ματς με την Γκεζτέπε είναι το προτελευταίο φιλικό. Θα ακολουθήσει ένα ακόμη στο Καραϊσκάκη, την Τετάρτη 1η Αυγούστου με αντίπαλο τη Λεγκανές. Θα αρχίσει στις 9 το βράδυ, για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν από κοντά. Εκεί, λογικά θα γίνει το ντεμπούτο του Γουίλιαν Αράο και του Γιασίν Μεριά. Ουσιαστικά, μία εβδομάδα πριν από το πρώτο επίσημο ματς με αντίπαλο την Λουκέρνη για τον 3ο προκριματικό γύρο του EuropaLeague. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο μεγάλη αξία αποκτούν τα δύο τελευταία τεστ του Ολυμπιακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα