To Nintendo Switch ξεπερνά τις 32 εκατομμύρια μονάδες

Και τα 163 εκατομμύρια σε λογισμικό.

To Nintendo Switch συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, καθώς οι πωλήσεις της τελευταίας κονσόλας της Nintendo ξεπέρασαν τα 32 εκατομμύρια μονάδες, από την κυκλοφορία της στις 3 Μαρτίου 2017.

Η Nintendo ανακοίνωσε την είδηση σήμερα το πρωί και επιβεβαίωσε ότι, από τις 31 Δεκεμβρίου 2018, το Nintendo

Switch πώλησε 32,27 εκατομμύρια μονάδες και οι πωλήσεις λογισμικού για την κονσόλα έφτασαν τα 163,61 εκατομμύρια μονάδες.

To Switch πώλησε 14,49 εκατομμύρια μονάδες μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου του 2018 και, από τον Οκτώβριο, η Nintendo επιβεβαίωσε ότι το Switch πούλησε 22 εκατομμύρια μονάδες. Αυτοί οι αριθμοί πωλήσεων βοήθησαν το Switch να γίνει η κονσόλα με τις καλύτερες πωλήσεις του 2018 και να γίνει η κονσόλα Nintendo με τις καλύτερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Ευχαριστιών στις Η.Π.Α.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός, σύμφωνα με τον ZhugeEX, είναι ότι όταν συγκρίνετε το Switch με άλλες κονσόλες σε κάθε ένα από τους πρώτους 36 μήνες του, το Switch είναι "πάνω από το PS4 και στην ίδια σχεδόν θέση με το Wii, αν και πιθανότατα δεν θα συμβαδίσει με το Wii τον επόμενο χρόνο."

Το Nintendo 3DS, το οποίο ξεκίνησε το 2011, έχει πωλήσει 74,84 εκατομμύρια μονάδες και έχει πωλήσεις λογισμικού 375,97 εκατομμυρίων, ενώ το Wii U, που ξεκίνησε το 2012, έχει πωλήσεις υλικού 13,56 εκατομμυρίων μονάδων και πωλήσεις λογισμικού 102,69 εκατομμυρίων μονάδων που πωλήθηκαν.

Η Nintendo απαριθμεί επίσης τα τρέχοντα στοιχεία πωλήσεων όλων των άλλων κονσολών της, μέχρι πίσω στο NES, το οποίο έχει πωλήσει 61,91 εκατομμύρια μονάδες και έχει πωλήσεις λογισμικού 500,01 εκατομμυρίων μονάδων από τότε που κυκλοφόρησε το 1983 στην Ιαπωνία.

Παράλληλα με αυτές τις πληροφορίες, η Nintendo αποκάλυψε επίσης ότι οι συνολικές πωλήσεις της για το "εννιάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018" έφτασαν τα 997,2 δισ. Γιέν ($ 9,1 δισ. Δολάρια), που ξεπερνούν τις πωλήσεις των εννέα μηνών που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2017 που ισοδυναμούσε με ~ 857 δισ. γιέν (7,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Τα στοιχεία πωλήσεων για τους first party τίτλους της Nintendo που κυκλοφόρησαν πέρυσι δόθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένου του Super Mario Party, του Pokemon: Let's Go, Pikachu! και του Let's Go, Eevee!, και του Super Smash Bros. Ultimate που πούλησαν 5,3 εκατομμύρια, 10 εκατομμύρια και 12,08 εκατομμύρια μονάδες, αντίστοιχα.

Το Super Smash Bros. Ultimate πέτυχε τους αριθμούς αυτούς σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου και έκτοτε έγινε το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις τον Δεκέμβριο του 2018 και πώλησε πάνω από 3 εκατομμύρια μονάδες σε μόλις 11 ημέρες.

Όσον αφορά τις προβλέψεις της Νintendo για το 2019, αρχικά είχε ως στόχο να χτυπήσει 20 εκατομμύρια κονσόλες Switch που πωλήθηκαν μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, αλλά μείωσε αυτή την προβολή σε 17 εκατομμύρια.

Η Nintendo επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Mario Kart Tour, ο τίτλος για κινητά που είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2019, θα καθυστερήσει μεχρι το καλοκαίρι του 2019 "προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της εφαρμογής και να επεκταθεί η προσφορά περιεχομένου μετά την κυκλοφορία".

Οι οπαδοί της Nintendo έχουν πολλά να προσβλέπουν στο 2019 με την κυκλοφορία του νέου Super Mario Bros. U Deluxe και των επικείμενων τίτλων που αναμένονται για το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένου του Yoshi's Crafted World, Fire Emblem: Three Heroes και Animal Crossing για το Nintendo Switch.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceΤο Nintendo Switch Online ξεπερνά τους 8 εκατομμύρια συνδρομητέςΑκόμα μία φήμη ότι η Nintendo δουλεύει σε ένα μικρότερο SwitchTo Switch ήταν η Best-Selling κονσόλα για το 2018 στις ΗΠΑ

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα