The Surge: The Good, the bad and the Augmented Review

Μονομαχίες στη “βιομηχανική” Άγρια Δύση.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Deck13 Interactive μας προσέφερε τον διάδοχο του Lords of the Fallen, αφού όταν το The Surge κυκλοφόρησε στην αγορά, το ημερολόγιο έγραφε 16 Μαΐου 2017. Τον Δεκέμβριο της ίδια χρονιάς, η γερμανική εταιρεία

μας έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ξανά το βιομηχανικό post-apocalyptic τοπίο του παιχνιδιού με το άκρως ελκυστικό expansion “A Walk in the Park”, το οποίο και βαθμολογήσαμε με 8.0 στο σχετικό review μας βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“To A Walk in the Park είναι κάπως ιδιόμορφο, καθώς συνήθως τα expansions απευθύνονται στους παίκτες που θέλουν περισσότερο end game περιεχόμενο. Με αυτό το σκεπτικό το εν λόγω add-on αποτυγχάνει να πετύχει τον σκοπό του. Εάν όμως δεν έχετε ασχοληθεί με το The Surge και ξεκινάτε τώρα το πρώτο playthrough σας το A Walk in the Park καταφέρνει να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, καθώς εξελίσσει ουσιαστικά το περιεχόμενο του παιχνιδιού με νέα levels, περισσότερες κατηγορίες εχθρών και αρκετό νέο gear.” Διαβάστε το review του The Surge: A Walk in the Park

Για να είμαστε ειλικρινείς τότε δεν γνωρίζαμε ότι η Deck13 Interactive θα προχωρούσε στην κυκλοφορία ενός ακόμη expansion για το The Surge και ως εκ τούτου η κυκλοφορία του The Good, the bad and the Augmented μας ξάφνιασε ευχάριστα. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη μας προκάλεσε αυτό καθεαυτό το περιεχόμενο του expansion, καθώς είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό του βασικού παιχνιδιού. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το The Good, the bad and the Augmented είναι και αυτό “ενσωματωμένο” στο βασικό campaign, όπως είχαμε δει και στην περίπτωση του προηγούμενου expansion, και χωρίζεται σε εννιά βασικές αποστολές. Οι αποστολές αυτές λαμβάνουν χώρα στα test chambers του Dr. Rischboter, τα οποία είναι διασκορπισμένα σε όλη την έκταση των εγκαταστάσεων της CREO. Οι θάλαμοι αυτοί θυμίζουν οπτικά διάφορες τοποθεσίες εμπνευσμένες από την Άγρια Δύση, εξού και ο τίτλος του expansion που παραπέμπει στο αλησμόνητο western "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος".

Καθεμιά από τις εννιά αποστολές χωρίζεται σε τρία levels, στα δύο πρώτα αντιμετωπίζετε κατά βάση απλούς εχθρούς, ενώ στο τελευταίο σας περιμένει ένα boss fight. Συνολικά υπάρχουν έξι διαφορετικές τοποθεσίες, στις οποίες εκτυλίσσονται τα δύο πρώτα levels. H δομή τους δεν αλλάζει, ωστόσο αλλάζουν οι εχθροί που καλείστε να αντιμετωπίσετε. Αν πεθάνετε όσο πολεμάτε στα test chambers χάνετε αυτόματα όλο το loot σας, εκτός κι αν έχετε στην κατοχή σας κάποιο lucky coin. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει η δυνατότητα να συλλέξετε το loot από το πτώμα σας, όπως συμβαίνει στο βασικό game. Στο expansion συναντάμε αρκετές νέες κατηγορίες εχθρών, κάτι που σημαίνει ότι θα έχετε την ευκαιρία να συλλέξετε νέα όπλα και gear με τη γνωστή διαδικασία. Για τους αμύητους να σημειώσουμε ότι ένας από τους βασικούς μηχανισμούς του The Surge είναι ο διαμελισμός των αντιπάλων σας. Όταν κόβετε τα “αρματωμένα” μέλη ενός αντιπάλου σας υπάρχει η δυνατότητα να ξεκλειδώσετε το schematic που σας επιτρέπει να κάνετε craft το αντίστοιχο όπλο ή gear.

To πιο ενδιαφέρον στοιχείο του νέου expansion είναι τα λεγόμενα modifiers, τα οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε σε κάθε αποστολή. Το όλο σύστημα θυμίζει τα Skulls του Halo, καθώς όσο περισσότερα modifiers ενεργοποιείτε, τόσο περισσότερο αυξάνει ο βαθμός πρόκλησης. Αναλόγως βέβαια αυξάνει και το loot που κερδίζετε. Το πιο πρωτότυπο modifier του expansion είναι αυτό που σας βάζει να πολεμάτε σαν ήρωας βωβής western ταινίας. Η απουσία των ηχητικών εφέ κάνει ακόμη πιο ύπουλους τους υποχθόνιους εχθρούς του The Surge. Ένα άλλο modifier μετατρέπει τους εχθρούς σας σε βόμβες κάθε φορά που πεθαίνουν. Ο μόνος τρόπος για να τους εμποδίσετε να εκραγούν είναι να κόψετε ένα τουλάχιστον μέλος τους.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν 16 διαφορετικά modifiers, αρά και δεκάδες πιθανοί συνδυασμοί, το The Good, the bad and the Augmented προσφέρει μια φρέσκια εμπειρία σε κάθε run. Μάλιστα από τη στιγμή που το expansion είναι ενσωματωμένο στο βασικό παιχνίδι, όπως προαναφέραμε, μπορείτε να ασχοληθείτε μαζί του από το πρώτο κιόλας playthrough σας. Για να μπορέσετε πάντως να ολοκληρώσετε τα τελευταία levels, με ενεργοποιημένα κάποια modifiers, θα χρειαστεί να έχετε στην κατοχή σας έναν χαρακτήρα υψηλού level. Θα λέγαμε λοιπόν ότι το expansion προσφέρει επιπλέον περιεχόμενο τόσο για τους αρχάριους, όσο και για τους έμπειρους παίκτες. Σε αντίθεση με το A Walk in the Park λοιπόν το νέο expansion προσφέρει το πολυπόθητο end game περιεχόμενο που έψαχναν οι βετεράνοι του The Surge.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του expansion για το Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Focus Home Interactive.

IGN Greece Ανακοινώθηκε το Dragon Ball Game - Project Z για το 2019 Γύρισε το Glider Redeploy του Fortnite Πρώην developers της Blizzard δουλεύουν σε νέο Marvel παιχνίδι

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα