The Princess Guide Review

Καθοδηγώντας τις πριγκίπισσες.

H Nippon Ichi Software είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης και της διάθεσης video games περισσότερα από 20 χρόνια κι έχει κερδίσει επάξια την εκτίμησή μας. Αν και πολλοί τίτλοι της εταιρείας δεν έφτασαν ποτέ στην Ευρώπη, όσα

έχουμε δει είναι αρκετά για να μας πείσουν για την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται και να μας κάνουν να αναμένουμε τα καλύτερα. Με την ανάπτυξη τίτλων, όπως οι σειρές Yomawari και Disgaea, αλλά και του πιο πρόσφατου -τουλάχιστον για την Ευρωπαϊκή αγορά- The Liar Princess and the Blind Prince η Nippon Ichi έχει μπει στην προσωπική μου λίστα με αγαπημένους developers, οπότε οι απαιτήσεις μου από την τελευταία της κυκλοφορία για το Nintendo Switch είναι υψηλές.

Ο λόγος γίνεται για το The Princess Guide, ένα RPG στρατηγικής όπου αναλαμβάνοντας το ρόλο του Master Knight καλείστε να εκπαιδεύσετε τέσσερις πριγκίπισσες με σκοπό την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων, αλλά και την ευημερία των βασιλείων τους. Το παιχνίδι ξεκινά λίγο απότομα και πριν προλάβετε να καταλάβετε πως γίνεται το κάθε τι έχει τελειώσει και ο πρόλογος της ιστορίας. Ο πρωταγωνιστής μας λοιπόν ήταν κάποτε μεγάλος πολεμιστής, όμως αυτές οι εποχές έχουν πλέον περάσει. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μία αλλαγή για να ξαναβρεί το νόημα που θεωρεί πως έχει χαθεί από την καθημερινότητά του. Μετά την παραίνεση ενός φιλικού ιππότη αποφασίζει να κάνει αλλαγή πλεύσης και να αναλάβει την εκπαίδευση νέων πολεμιστών. Έτσι βρίσκονται στο δρόμο του οι τέσσερις πριγκίπισσες.

Οι υποψήφιες μαθητευόμενες έχουν η καθεμία τη δική της προσωπικότητα και το δικό της background κι επομένως διαφορετικούς στόχους και επιδιώξεις από το ταξίδι τους. Η Monomaria κατάγεται από ένα βασίλειο που ασχολείται με το εμπόριο και έχει χάσει την οικογένειά της και τη δόξα που κάποτε απολάμβανε, όμως είναι περήφανη και δουλεύει σκληρά για να αποκαταστήσει το όνομα της οικογένειάς της. Η Liliartie είναι μία αισιόδοξη πολεμίστρια και σκοπός της είναι η προστασία του βασιλείου της από οποιοδήποτε κίνδυνο. Η Veronica είναι μάγισσα και μπορούμε να πούμε πως έχει ιδιαίτερο ταπεραμέντο, αφού είναι αλαζονική και ο σκοπός της είναι η κυριαρχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αντίθετα η τελευταία πριγκίπισσα, η Alpana, που είναι δράκαινα, επιζητά την ειρήνη και την ευημερία όλων των λαών.

Ξεκινώντας έχετε τη δυνατότητα να κάνετε customize τον χαρακτήρα σας σε κάποιο βαθμό, μπορείτε να επιλέξετε φύλο, εμφάνιση, φωνή και τύπο προσωπικότητας. Το μόνο κομμάτι του customization που έχει ουσιαστική επίδραση στο gameplay είναι ο τύπος προσωπικότητας, αφού επηρεάζει ως ένα σημείο την εξέλιξη των διαλόγων σας με τις πριγκίπισσες. Επόμενο βήμα είναι η επιλογή της πρώτης σας μαθητευόμενης. Η επιλογή αυτή είναι ξεκάθαρα θέμα προσωπικής προτίμησης και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, αφού το The Princess Guide προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης όλων των πριγκιπισσών αργά ή γρήγορα. Εννοείται πως το σενάριο είναι διαφορετικό για κάθε πριγκίπισσα, όπως και οι ικανότητές τους.

Η ιστορία κάθε πριγκίπισσας ξετυλίγεται μέσω της εκπλήρωσης αποστολών. Ο στρατός σας έχει μια βάση όπου μπορείτε να προπονείτε την πριγκίπισσα και την ομάδα της και να στρατολογείτε νέους commanders και troops. Μέσω της προπόνησης και της εκμάθησης Knowledge Materia μπορείτε να βελτιώσετε τα stats και να τροποποιήσετε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάθε πριγκίπισσας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εκμάθηση Knowledge Materia σας δίνει και Skill Points που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ενδυνάμωση του δικού σας χαρακτήρα. Knowledge Materia αποκτάτε κατά τη διάρκεια των μαχών χρησιμοποιώντας το Direct Guidance.

Για να ολοκληρώσετε τα missions που απαιτούνται πρέπει να συμμετέχετε σε μάχες. Στις αποστολές μπορείτε να στείλετε την πριγκίπισσα ή κάποιο άλλο commader με τη δική του ομάδα από troops ή να πάτε με το δικό σας χαρακτήρα. Σε περίπτωση που η πριγκίπισσα είναι εκείνη με το ρόλο του commander έχετε τη δυνατότητα ως μέντοράς της να κάνετε Direct Guidance, δηλαδή να επιβραβεύσετε ή να επιπλήξετε την πριγκίπισσα για τις κινήσεις και τις επιλογές που κάνει στη μάχη. Συνέπεια της επιβράβευσης είναι η αύξηση της άμυνας της πριγκίπισσας αλλά και ένα αρκετά μεγάλο heal, ενώ η επίπληξη αυξάνει το Attack Power της.

Κάθε μαθητευόμενη έχει λίγο διαφορετικές ικανότητες στη μάχη, όμως όλες έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης μίας απλής και μίας δυνατότερης επίθεσης καθώς και διαταγής των στρατιωτών να επιτεθούν σε ένα συγκεκριμένο στόχο. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του formation του στρατού σας κατά τη διάρκεια της μάχης, ώστε να υπάρχει ευελιξία ανάλογα με τον εχθρό που έχετε απέναντί σας. Σύμμαχός σας στις μάχες είναι και τα αντικείμενα που θα βρείτε σε διάφορα chests μετά την αντιμετώπιση κάποιων waves από αντιπάλους καθώς και τα relics που βρίσκονται σε κάθε περιοχή. Τα αντικείμενα που μπορείτε να αποκτήσετε έχουν κυρίως θεραπευτικές ικανότητες ενώ τα relics μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως παγίδες για τους αντιπάλους σας είτε για να κάνετε heal στην ομάδα σας.

Εμφανισιακά το The Princess Guide είναι πολύ όμορφο. Οι χαρακτήρες διαφέρουν αισθητά μεταξύ τους και είναι καλοσχεδιασμένοι, ενώ και οι διάφορες περιοχές του χάρτη μας έκαναν θετική εντύπωση. Το μόνο ψεγάδι που θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει είναι το ατελείωτο bounce των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια των διαλόγων που μας φάνηκε λίγο αστείο και περιττό. Το voice acting, το οποίο είναι εξ' ολοκλήρου στα Ιαπωνικά είναι πολύ καλό όμως δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη μουσική του παιχνιδιού, αφού ενώ δεν είναι κακή σίγουρα δεν είναι και αξιομνημόνευτη.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media.

IGN GreeceΤο Twitch Prime προσφέρει εκπτώσεις στο Nintendo Switch OnlineH Nintendo φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε δύο νέα μοντέλα SwitchΓια τρίτη χρονιά οι UNIque Days ανοίγουν τα πανεπιστήμια για τους μαθητές

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα