The Nutcracker and the Four Realms Review

Ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τη συλλογή σας.

Μία από τις κλασικότερες ιστορίες Χριστουγέννων, τον "Καρυοθραύστη", αποφάσισε να φέρει φέτος η Disney στους κινηματογράφους, σε μια διαφορετική live-action εκδοχή της που θυμίζει κάτι από Νάρνια και Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων.

Όταν η Clara βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο που είναι το σπίτι της Χώρας των Νιφάδων, της Χώρας των Λουλουδιών και της Χώρας των Ζαχαρωτών,

πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την τυραννική Κόκκινη Μητέρα για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο κόσμο.

Η ιστορία θα θυμίσει άλλα παραμύθια, χρησιμοποιώντας τη λογική ότι ένα μικρό κορίτσι, που έχει χάσει λίγο τον εαυτό του, ανακαλύπτει έναν μαγικό κόσμο που θα πρέπει να σώσει, "κουβαλώντας' μια ιδέα από τα ταξίδια της Νάρνια και της Αλίκης. Παρ' ολα αυτά, καταφέρει να αποστασιοποιηθεί λιγάκι μέσω των διαφορετικών βασιλειών του κόσμου και μερικών σκηνών πιο τρομαχτικών και περίεργων, ιδιαίτερα προς τα παιδιά, απ' ό,τι μας συνηθίζει η Disney. Ειδικά για όσους δεν τα πάνε καλά με τους κλόουν, υπάρχουν κάποια acts που είναι αρκετά creepy. Μία από τις πιο έξυπνες κι όμορφες προσθήκες στην ταινία ήταν επίσης η μπαλαρίνα του αμερικανικού θεάτρου, Misty Copeland, με ένα σκετς μπαλέτου που για λίγο σε μεταφέρει στο θέατρο κι εύχεσαι να κρατούσε πολύ περισσότερο. Και αν είσαι ένας από αυτούς, τότε σίγουρα θα λατρέψεις και τους τίτλους τέλους που παίζουν παρομοίως με μια υπέροχη χορογραφία.

Το μαγευτικό κομμάτι του "The Nutcracker and the Four Realms" δεν είναι η ιστορία και οι χαρακτήρες του, αλλά το περιτύλιγμά τους. Τα κουστούμια και τα σκηνικά είναι φανταστικά, και είναι μία από τις σπάνιες φορές που η Disney χρησιμοποιεί περισσότερα πρακτικά εφέ απ' ό,τι συνήθως για το περιβάλλον της κι αφήνει λιγάκι το CGI στην άκρη, και η διαφορά αυτή κάνει την ταινία πανέμορφη και πιο αληθινή, καθώς οι φανταστικοί κόσμοι της έχουν τώρα περισσότερη ζωή από το "άψυχο" αποτέλεσμα ενός υπολογιστή. Όλα αυτά υπό την μουσική του James Newton Howard, τον πιανίστα Lang Lang και κλασικά κομμάτια του Tchaikovsky.

Η Mackenzie Foy υποδύεται μια δυναμική νεαρή κοπέλα, που αγαπά την επιστήμη και δεν είναι τόσο θηλυκή όσο η αδερφή της, αλλά μέσα της κρύβει μια πριγκίπισσα. Είναι εμφανές ότι η Disney προσπαθεί να περάσει το αντίστοιχο μήνυμα στα κορίτσια της εποχής μας για τη διαφορετικότητα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το καταφέρνει πάντα - καθώς στο τέλος, η Clara φαίνεται κάπως κενή, τουλάχιστον στο ενήλικο μάτι. Ναι, το μήνυμα είναι εκεί, αλλά είναι περισσότερο σαν να "ακούς" κάποιον να υπαγορεύει κάτι που του έχουν πει από το να το κατανοεί. Παρ' ολα αυτά, η Foy κάνει μια πολύ δυνατή αρχή για έναν μεγαλύτερο ρόλο στο portfolio της και είναι γλυκύτατη σε όλη την ταινία. Παρομοίως, χάνεται ο χαρακτήρας του Jayden Fowora-Knight, που υποδύεται τον Καρυοθραύστη - που δεν δικαιολογεί καν το όνομά του στον τίτλο της ταινίας - και η σχέση του με την Clara είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αφού οι σκηνές τους δεν περνάνε τη χημεία τους και κάτι πέρα του "η πριγκίπισσα και ο προστάτης της". Το συναίσθημα στην ταινία έρχεται κυρίως από το ενήλικο cast, που περιλαμβάνει τους Morgan Freeman, Keira Knightley, Helen Mirren και Matthew MacFayden, που μέχρι και στις μικρότερες σκηνές τους καταφέρνουν να δώσουν κάτι πίσω στον θεατή για να δεθεί μαζί τους.

IGN GreeceΟ Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια - Tarler # 1 (Μεταγλωττισμένο)Ο Καρυοθράυστης της Disney αποκτά το πρώτο του trailerO "Καρυοθραύστης" της Disney αποκτά ημερομηνία προβολής

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα