The Matchup: Αγιόν Vs Τόμας

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και πολλά θα εξαρτηθούν από την αποτελεσματικότητα των Γκουστάβο Αγιόν και Ντεσόν Τόμας.

Ο Μεξικανός σέντερ της ρωσικής ομάδας είναι μακράν ο πιο έμπειρος παίκτης της σε περιβάλον Ευρωλίγκας, αλλά και γενικότερα. Βαδίζοντας πλέον στα 34 του χρόνια, έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού από το υψηλότερο επίπεδο με τη φανέλα της Ρεάλ, αλλά και το πέρασμα του από το ΝΒΑ.


Η παρουσία του στην 5άδα της Ζενίτ δίνει μια επιπλέον πηγή δημιουργίας στην ομάδα του Τζοάν Πλάθα από το «5», ενώ προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο του ρυθμού με αυτόν να παίρνει τις αποφάσεις. Φυσικά δεν είναι σκόρερ: οι 7 πόντοι που σκοράρει ως τώρα δεν είναι δυνατόν να πληγώσουν καμία ομάδα, όμως αυτό μπορεί να συμβεί μέσω των επιθετικών ριμπάουντ (3 μ.ο) και της ικανότητας του στην πάσα, αφού βλέπει τα «κοψίματα» των συμπαικτών του και είναι σε θέση να τους τροφοδοτήσει.

Στα αρνητικά του Αγιόν λογίζεται πια η ικανότητα του στην προσωπική άμυνα: ο Ίαν Βουγιούκας κατάφερε να σκοράρει με συνέπεια απέναντι στου στα περσινά πλέι-οφ και ίσως η ενεργοποίηση του στην Αγία Πετρούπολη να δώσει στον Παναθηναϊκό πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα.

Από την άλλη ο Ντεσόν Τόμας καλείται να επανέλθει σε υψηλά στάνταρντ απόδοσης μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στην Αρμάνι, όταν ο Μπρουκς κατάφερε να τον κρατήσει πολύ χαμηλά. Ο Αμερικανός συνδυάζει παιχνίδι με πλάτη και πρόσωπο συνθέτοντας ένα σχεδόν πλήρες επιθετικό ρεπερτόριο και είναι σαφώς πιο ταλαντούχος από τον συνεπώνυμο του Γουίλ Τόμας, ο οποίος πιθανότατα θα κληθεί να τον σταματήσει.

Το αδύνατο σημείο του Αμερικανού είναι διαχρονικά το ριμπάουντ, όμως φέτος δείχνει πολύ πιο ενεργός σε αυτό τον τομέα, κάτι πολύ χρήσιμο για τον φετινό Παναθηναϊκό που ως τώρα εμφανίζει προβλήματα σε αυτό τον τομέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα