The House with a Clock in Its Walls Review

Τικ τοκ το ρολόι, τικ τοκ κι ο τοίχος.

Δεν είναι εύκολο να αντισταθείς στο "The House with a Clock in its Wall", γιατί το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας ακόμα περιμένει το γράμμα του από το Hogwarts, πόσο μάλλον όταν στο cast του περιλαμβάνονται οι Jack Black

και Cate Blancett. Όταν βλέπεις και στη σκηνοθεσία το όνομα του Eli Roth, γνωστός για τις ιδιαίτερες R-rated ταινίες του, σίγουρα περιμένεις κάτι μοναδικό.

Στην ταινία λοιπόν, ο μικρός Lewis Barnavelt, αναγκάζεται να μετακομίσει με τον θείο που δεν γνώριζε όταν οι γονείς του πεθαίνουν. Φτάνει λοιπόν, σε ένα μαγικό σπίτι που μαθαίνει ότι ο θείος του και η φίλη γειτόνισσα του είναι μάγοι. Ενώ προσπαθεί να συνηθίσει στην νέα του ζωή χωρίς την οικογένεια του και φίλους, ο Lewis θα προσπαθήσει να γίνει μάγος και μαζί με τον θείο του να ανακαλύψουν το σκοτεινό μυστικό του σπιτιού, πριν ο χρόνος τελειώσει και έρθει το τέλος του κόσμου.

Παρά τα μεγάλα ονόματα που το αποτελούν, τα προσεγμένα ειδικά εφέ και μια αρκετά τίμια ιδέα, βασισμένη στο νεανικό βιβλίο μυστηρίου του 1973 από τον John Bellairs, το "The House with a Clock on its Wall" δεν καταφέρνει να μαγέψει τον θεατή. Ενώ έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους, η αργή ροή του και η έλλειψη χημείας μεταξύ των πρωταγωνιστών καταλήγουν να κουράσουν - ιδιαίτερα θεατές που έχουν δει πολλές παρόμοιες ταινίες και καλύτερα εκτελεσμένες. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι παιδικές ταινίες αγαπιούνται εξίσου από τους μεγάλους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το φιλμ είναι τόσο "παιδιάστικα" δοσμένο, που με μεγάλη δυσκολία θα κρατήσει το ενδιαφέρον κάποιου άνω των 13, χάνοντας μάλιστα και την ευκαιρία να χτίσει πάνω στη θεματολογία του θανάτου μέσα στην οικογένεια και το δύσκολο αντίκτυπό της.

Οι Black και Blancett αναλαμβάνουν ρόλους που ταιριάζουν ακριβώς στην εικόνα που έχουν σχηματίσει στο Χόλιγουντ. Ο Black αστείος και λίγο πιο τρελός, και η Blancett κομψή κι ευγενική, οπότε κι ερμηνευτικά δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη πρόκληση να αντιμετωπίσουν. Αν και το συγκεκριμένο δίδυμο χαρακτήρων θα έπρεπε να προσφέρει μερικές αστείες κι έξυπνες αλληλεπιδράσεις, οι δύο ηθοποιοί δεν καταφέρνουν να ταιριάξουν και το αποτέλεσμα είναι ημιτελές. Η δυναμική τους δεν προκαλεί ούτε συναίσθημα, ούτε γέλιο, αλλά σε αφήνει να τους παρακολουθείς με απορία.

Ο νεαρός Owen Vaccaro όμως καταφέρνει να καλύψει το κενό της ταινίας με την καλύτερη εμφάνιση του στη μεγάλη οθόνη, ζώντας τη μαγεία και τον κίνδυνο στο πετσί του, κι ακόμα προσφέροντας τις λίγες σκηνές της ταινίας που έχουν ίσως περισσότερο βάθος.

IGN GreeceΧριστούγεννα στο Λονδίνο για την Emilia Clarke και τον Henry GoldingA Simple Favor - Επίσημο TrailerΟι νέες αφίσες της εβδομάδας 09/07 - 16/09

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα