The Avengers Project - O δρόμος προς την E3 2019

Τι ελπίζουμε να δούμε από την μυστηριώδη συνεργασία Square Enix και Marvel.

Μπορεί να μην έχετε ακούσει καν για το The Avengers Project ανάμεσα σε όλο το hype για το Avengers: Endgame και το Avengers:

Infinity War και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε πολλά για αυτό το παιχνίδι, που πλέον έχει το όνομα Marvel's Avengers. Η σκληρή πραγματικότητα για εμάς που το περιμένουμε σαν τρελοί είναι πως η πρώτη φορά που ακούσαμε για το project της Square Enix και της Crystal Dynamics ήταν ουσιαστικά και η τελευταία. Αυτό όμως θα αλλάξει στην Ε3 2019!

Η Square Enix μας έδειξε ένα teaser για τον Marvel τίτλο από την Crystal Dynamics, που μας έδωσε το reboot του Tomb Raider, τον Ιανουάριο του 2017. Το trailer μάς δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα κάποια μεγάλης μάχης ή κάποιας άλλης καταστροφής. Τα γυαλιά του Bruce Banner, το γάντι του Iron Man, το σφυρί του Thor, η ασπίδα του Captain America εμφανίζονται σκορπισμένα, πριν τελειώσει το trailer με το hashtag "Reassemble".

Μέχρι σήμερα, ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι σημαίνει αυτό για το επερχόμενο παιχνίδι. Είναι ένα σημάδι ότι αυτοί οι χαρακτήρες θα είναι playable; Ή μήπως οι παίκτες θα αναλάβουν το ρόλο άλλων ηρώων της Marvel προσπαθώντας βρουν την ομάδα αυτή, αναστρέφοντας την όποια "κακή τύχη" τους βρήκε, λαμβάνοντας υπόψη τo voice over του trailer;

Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει τι πραγματικά σημαίνει αυτό το trailer και, δεδομένου του μεγάλου χρονικού χάσματος από την αποκάλυψή του, είναι πολύ πιθανό να έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο The Avengers Project από τότε. Ωστόσο, μπορούμε να "ενώσουμε" μερικά κομμάτια πληροφοριών που ίσως μας δώσουν μια κάπως πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Τον Ιανουάριο του 2018, μάθαμε πως πρώην προγραμματιστές των Uncharted και Dead Space εντάχθηκαν στην Crystal Dynamics για να εργαστούν στο The Avengers Project. Παρόλο που δεν είναι μια οριστική επιβεβαίωση, αυτό υπονοεί κάπως ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε ένα single-player game ή τουλάχιστον μια narrative-focused περιπέτεια.

Πριν από αυτούς, οι εικαζόμενες θέσεις εργασίας για το The Avengers Project το 2017 υπονοούσαν ότι θα υπήρχε social και shared online gameplay, με το gameplay να μοιάζει με ένα “3rd person cover based action adventure game”. Ίσως κάτι που θυμίζει Gears of War και The Division;

Αργότερα το 2018, η Crystal Dynamics ανακοίνωσε πως ένα νέο αδελφικό στούντιο έχει βοηθήσει στη δημιουργία τεχνολογίας για το The Avengers Project. Έτσι, τουλάχιστον μάθαμε ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Στα εκτός του παιχνιδιού, γνωρίζουμε ότι το The Avengers Project θεωρείται ως το πρώτο σε μια multi-game συνεργασία μεταξύ των Square Enix και Marvel Games. Κι εδώ είναι που όλοι εμείς οι fans της Marvel που αγαπάμε και το Kingdom Hearts,, περιμένουμε να δούμε ένα crossover. Αν το καλοσκεφτέιτε η Marvel είναι πλέον υπό την ιδιοκτησία την Disney άρα είναι πάρα πολύ πιθανό.

Δεδομένου του σχετικά μυστηριώδους κύκλου ανάπτυξης, θα εικάσουμε με βάση διάφορες φήμες που ακούσαμε και ελπίζουμε να είναι αλήθεια. Αν, όπως πρότειναν οι πρόωρες αγγελίες, το Marvel's Avengers είναι ένα παιχνίδι δράσης τρίτου προσώπου, πραγματικά ελπίζω να δούμε Crystal Dynamics να μας δώσει μια εμπειρία βασισμένη σε gameplay με 4-5 ήρωες, όπως τα Ultimate Alliance στο παρελθόν, με ποικίλα και ενδιαφέροντα mechanics. To να παίζεις ως Iron Man με το να παίζεις ως Captain America θα πρέπει να είναι δυο τελείως διαφορετικές εμπειρίες.

Αλλά αν συμπεριληφθεί το online παιχνίδι, οι δυνάμεις των χαρακτήρων θα πρέπει να είναι ευχάριστες και έτοιμες για συνδυαστική χρήση. Όχι μόνο cool ομαδικές κινήσεις όπως το να αντανακλάται το beam του Iron Man πάνω στην ασπίδα του Captain America για να εξολοθρεύσετε μαζικά τους εχθρούς σας, αλλά και περιβαλλοντικά mechanics κάτι που ξέρουμε πολύ καλά πως η Crystal Dynamics μπορεί να καταφέρει.

Αν το παιχνίδι δεν είναι τελικά single player αλλά αγγίζει πιο πολύ το MMO στοιχείο θα ήθελα πραγματικά να δω κάτι σαν αυτό που έκανε η Sony Online Entertainment πριν αρκετά χρόνια με το DC Universe Online, ένα παιχνίδι που δεν βλέπεις χιλιάδες Supermans και χιλιάδες Jokers να τρέχουν δεξιά κι αριστερά αντ' αυτού δημιουργείς τον δικό σου ήρωα και όλα τα μεγάλα ονόματα είναι mentors και emenies σου.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και εδώ με το Marvel's Avengers αλλά το θεωρώ λίγο δύσκολο καθώς το Avengers μέσα στον τίτλο προσωπικά με κάνει να είμαι σίγουρος πως θα είμαστε εμείς αυτοί που θα χειριζόμαστε τους Avengers.

Σε ένα κόσμο που έχει βιώσει το Infinity War αλλά και το Endgame ο πήχης όσον αφορά την ιστορία έχει τεθεί πολύ ψηλά και ο κόσμος θα περιμένει μια ιστορία που θα τον επηρεάσει συναισθηματικά και θα τον συναρπάσει. Κι εδώ είναι που η Crystal Dynamics θα αποδείξει την αξία της στην αφήγηση. Το Marvel's Spider-Man μας έδειξε τι μπορεί να γίνει στα σωστά χέρια, στο σωστό χρόνο και με φροντίδα. Ένα πραγματικά μεγάλο superhero game μπορεί να έρθει και να μας ευχαριστήσει όλους.

Η Crystal Dynamics έχει βέβαια καταξιωθεί ως προγραμματιστής, πιο πρόσφατα με τα εντυπωσιακά reboot του Tomb Raider. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να αναλάβει μερικούς από τους πιο εικονικούς ήρωες και να πει ενδιαφέρουσες ιστορίες. Ταυτόχρονα όμως είναι και τεράστια ευθύνη.

Η κατασκευή τεχνολογίας gameplay για διάφορους ήρωες όπως ο Thor, ο Iron Man και ο Hulk θα μπορούσε να είναι δύσκολή, αλλά εάν το κάνει σωστά η Crystal Dynamics, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία.

To μόνο σίγουρο είναι πως θα είμαστε όλοι καθηλωμένοι περιμένοντας την παρουσίαση της Square Enix στην Ε3 2019.

Όλες οι ανακοινώσεις από την E3 στο ειδικό hub του IGN Greece: E3 2019

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει θα παίζει WoW ή Eve Online.

IGN GreeceΤο Marvel's Avengers θα έχει Hero Customisation, Single αλλά και MultiplayerΜήνυση κατά της 3D Realms απο τους Iron MaidenΤο Firestorm Mode του Battlefield 5 "χάνει" την επιλογή Duo

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα