Φέντερερ-Βαβρίνκα: Εχθροί για λίγο…

11:40 4/6/2019 - Πηγή: Tennis24
O σπουδαίος Ελβετικός εμφύλιος, ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα του Γαλλικού Όπεν

Τους πρώτους προημιτελικούς σε άνδρες και γυναίκες πρόκειται να παρακολουθήσουμε σήμερα και το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο αντρικό ταμπλό, με δύο σπουδαία ματς.

Φέντερερ-Βαβρίνκα στο Suzanne Lenglen (15:00GR) και Ναδάλ-Νισικόρι (17:00GR) στο Philippe Chatrier.

Ο Ρότζερ Φέντερερ που δεν έχει χάσει σετ στην επιστροφή του στο Παρίσι, μετά το 2015 όταν είχε ηττηθεί στα προημιτελικά απ’τον μετέπειτα θριαμβευτή, Στάνισλας Βαβρίνκα, διατηρεί

ξεκάθαρο προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με σκορ 22-3! Μάλιστα, έχει φύγει νικητής από τα έξι τελευταία ραντεβού τους στο tour, συμπεριλαμβανομένου και της φετινής νίκης στο φετινό BNP Paribas Open, τον Μάρτιο.

Ωστόσο και οι τρεις νίκες του Stan the Man επί του κορυφαίου συμπατριώτη του, έχουν έρθει στο χώμα, με σημαντικότερη αυτή το 2015 στο Roland Garros.

Έχοντας την πολυτέλεια της μιας μέρας ρεπό, μετά τον εξαντλητικό μαραθώνιο με τον Τσιτσιπά στον 4ο γύρο, ο Βαβρίνκα καλείται να παρουσιαστεί πανέτοιμος για την υπέρβαση, απέναντι σε έναν διψασμένο και ξεκούραστο Φέντερερ.

“Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον και έχουμε παίξει πολλά ματς. Αν σκεφτώ το παρελθόν, το 2009 και το 2014 στο Μόντε Κάρλο και το Roland Garros 2015, τότε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Σταν είναι πολύ πιο επικίνδυνος στο χώμα, απ’ότι σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, απέναντί μου” είπε ο Φέντερερ.

Στον άλλο προημιτελικό που θα διεξαχθεί στο κεντρικό court, ο υπερασπιστής του τίτλου και μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο, Ράφεαλ Ναδάλ, θα έχει το πρώτο του δυνατό τεστ, αντιμετωπίζοντας τον Κέι Νισικόρι. Ο Ράφα προηγείται 10-2 στα μεταξύ τους ματς, με 4-0 σε χωμάτινες αναμετρήσεις.

Ο Νισικόρι που αγωνίζεται για 3η φορά σε προημιτελική φάση Roland Garros, προέρχεται από δύο νίκες στα πέντε σετ κόντρα σε Λάσλο Τζέρε και Μπενουά Περ και σίγουρα θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να καταφέρει να προκαλέσει τον Βασιλιά του χώματος.

Το πρόγραμμα στο Philippe Chatrier θα ανοίξει η αναμέτρηση της Σλόαν Στίβενς με τη Γιοχάνα Κόντα (15:00GR) ενώ στο δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι δύο εκπλήξεις του γυναικείου ταμπλό, Πέτρα Μάρτιτς και Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

Το πρόγραμμα στα δύο κεντρικά court (Eurosport – ERT SPORTS)

COURT PHILIPPE-CHATRIER (ώρα έναρξης 15:00 GR)
7-Sloane Stephens (U.S.) v 26-Johanna Konta (Britain)
7-Kei Nishikori (Japan) v 2-Rafa Nadal (Spain)

COURT SUZANNE-LENGLEN (ώρα έναρξης 15:00 GR)
24-Stan Wawrinka (Switzerland) v 3-Roger Federer (Switzerland)
Marketa Vondrousova (Czech Republic) v 31-Petra Martic (Croatia)

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Φέντερερ-Βαβρίνκα: Εχθροί για λίγο… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα