Sword Legacy: Omen Preview

Μεσαίωνας, αίμα και… ζόμπι;!

Μπορώ να σκεφτώ ένα σωρό πράγματα όταν ακούω για Βραζιλία, τα videogames δεν είναι ένα από αυτά. Και όμως οι- χωρίς μεγάλο παλμαρέ- developersFirecastStudio και FablewareNarrativeDesign από τη χώρα του καφέ, του Τζιοβάνι και των καλλίπυγων κορασίδων πάνε να κάνουν την ευχάριστη έκπληξη με το Sword Legacy: Omen. Πρόκειται για ένα turn-basedtacticalRPG το οποίο μας ταξιδεύει σε μια διασπασμένη Αγγλοσαξονική Βρετανία, την περίοδο της Επταρχίας, κατά τον πρώιμο μεσαίωνα.

Πριν περάσουμε στο story, να τονίσουμε ότι το πρώτο

πράγμα που κερδίζει τις εντυπώσεις στο SwordLegacy: Omen, είναι το υπέροχο εικαστικό του. Όπως αναφέρουν και οι παραγωγοί, έχουν επηρεαστεί από τις ταινίες της Disney των χρυσών δεκαετιών του ‘50 και του ‘60, αλλά με ένα “darktwist”. Στους παλιότερους, πιστεύω, ότι το όλο (εξαιρετικό κατ’ εμέ) στυλ θα φέρει και αναμνήσεις από Dragon’sLair. Αυτή η… “ταινιένια” αίσθηση μεταφέρεται όμορφα και στα in-game γραφικά, χωρίς όμως να μπορεί να ανταγωνιστεί τη σπιρτάδα, το “oomph” που λένε και στην Αγγλετέρα, των storyboardcinematics. Βρέθηκαν παρ’ όλ’ αυτά και ελάχιστα μικρολαθάκια τα οποία όμως διορθώνονταν άμεσα.

Στα της ιστορίας τώρα, βρισκόμαστε (πολύ;) πριν από τη χρυσή εποχή του Αρθούρου. Απ’ ό,τι αφήνεται να εννοηθεί και αν αντιλήφθηκα ορθά, τα γεγονότα του SwordLegacy ουσιαστικά είναι ένας προπομπός, ένα αιματηρό και σκοτεινό prequel του γνωστού μύθου. Ξεκινάμε στο κάστρο της Mercia, ενός από τα τέσσερα μεγαλύτερα βασίλεια της Αγγλοσαξονικής Βρετανίας- ή κατά το παιχνίδι, της BrokenBritannia. Μετά από μια ξαφνική εισβολή από το δουκάτο του Wessex, ο LordLeof κείτεται νεκρός με τον κεντρικό πρωταγωνιστή μας, LordCommanderUther, να φτάνει πολύ αργά για να βοηθήσει. Η πριγκίπισσα Igraine (και αγαπημένη του) αγνοείται, οπότε με τη βοήθεια του γνωστού και μη εξαιρετέου μάγου Merlin πρέπει να διαφύγουν από το, κατεκτημένο πια, κάστρο, να βρούν τα ίχνη της κόρης του νεκρού Λόρδου και να αναζητήσουν εκδίκηση για το χαμένο σπίτι τους.

Σύντομα και όπως είναι αναμενόμενο σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, το παρεάκι θα εμπλουτιστεί με διάφορους χαρακτήρες με πρώτη αποστολή τους να ζητήσουν τη βοήθεια του βασιλείου της Northumbria. Εκεί θα έρθουν αντιμέτωποι με μια κατάρα, χορηγία του Gorlois, η οποία μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι και θα μάθουν ότι ο καλούλης αυτός Δούκας έχει βάλει στο μάτι και τα υπόλοιπα mainkingdoms, τα οποία θα επισκεφθείτε οσονούπω.

Και ενώ σαν σενάριο είναι καλό, το storytelling-interaction των χαρακτήρων μου φάνηκε, σε μερικά σημεία, περίεργο. Σε καμία περίπτωση άσχημο, απλά περίεργο… Απότομο λίγο να το πω; Κάποιες στιγμές, μάλιστα, που όλοι κράζονται μεταξύ τους, το μόνο που μου ερχόταν στο μυαλό είναι… το Σπιρτόκουτο! Περίμενα να διαβάσω και κανένα “τι θα κάνεις με την Igraine, Uther;” να λυθώ στα γέλια…

Και λέω να “διαβάσω” καθότι, πλην του αφηγητή, δεν υπάρχει voiceacting. Και είναι τόσο, μα τόσο, κρίμα! Αυτό το εξαιρετικό art, να μη συνοδεύεται από ομιλία! Γιατί ρε παιδιά; Έχετε δώσει λεπτομέρεια στο καλό backstory των πρωταγωνιστών, στα μπόλικα και χρήσιμα infos στις καρτέλες τους, στο πρακτικό tutorial και το χαλάτε σε ένα τομέα που θα πήγαινε την εμπειρία του παιχνιδιού ένα level πάνω. Αμαρτία.

Τέλος πάντων, να προσπεράσουμε την πικρία μου και να δούμε και το gameplay, το οποίο χωρίζεται σε δύο κομμάτια: στις turn-based μάχες και στην εξερεύνηση. Οι μάχες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τακτική. Και της ομάδας που επιλέγετε από το roster και της αξιοποίησης των surroundings του πεδίου. Κάθε ήρωας έχει τα δικά του skills τα οποία καταναλώνουν τα ActionPoints (AP) που έχει διαθέσιμα ο καθένας. Σημαντικό ρόλο παίζει και το Willpower, το οποίο αποτυπώνεται σε μια μικρή μπάρα κάτω από τα BodyPoints (BP, γιατί το HP είναι πολύ mainstream…) και το οποίο είτε μπορεί να δώσει δύναμη και έξτρα AP, είτε… να καταρρακώσει αν μηδενιστεί.

Τα surroundings μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και για άμυνα και για επίθεση, απλά καλύτερα να τα εκμεταλλεύεστε από απόσταση, μην την πατήσετε όπως εγώ, που έσπασα κάτι βαρέλια με δηλητήριο πάνω μου… Το μόνο που δε μπόρεσα να διασταυρώσω είναι αν (και για ποιούς) υπάρχει permadeath ή όχι. Οπότε έχετε λίγο το νου σας.

Η εξερεύνηση είναι πολύ απλή. Κινείστε ελεύθερα στον tile-based χώρο και ασχολείστε με τα highlighted ή με σηματάκι αντικείμενα. Το movement γίνεται με το ποντίκι αλλά θα χρειαστείτε και λίγο πληκτρολόγιο ώστε να μετακινείτε την κάμερα ελαφρώς. Συνολικά ο χειρισμός μου φάνηκε καλός αλλά όχι τέλειος.

Κλείνοντας, μπορώ να πω πως περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια του SwordLegacy: Omen, το οποίο και κυκλοφορεί στις 13 Αυγούστου. Νομίζω θα είναι ένας αρκετά ευχάριστος τίτλος…

IGN GreeceMonster Hunter World: Κάθε αρχή και δύσκολη... ακόμη και για το PC PortΦήμη: Η Γερμανία θα απαγορεύει τα pre-orders σε παιχνίδια χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίαςΤο νέο update του Chrome κατέστρεψε τον ήχο πολλών Web-Based παιχνιδιών

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα