Solo: Islands of the Heart

Love is in the air.

Οι indie developers έκαναν για άλλη μία φορά το θαύμα τους, αυτή τη φορά προσφέροντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία gaming σε ένα πανέμορφο τοπίο. Ο λόγος για την Team Gotham, μία μικρή ομάδα developers με βάση τη Μαδρίτη, δημιουργό του Solo: Islands of the Heart, ενός ιδιαίτερου puzzle game που

πραγματεύεται ένα θέμα που δεν έχουν αγγίξει πολλοί στο χώρο, την αγάπη ενός ζευγαριού. Το συναρπαστικό βέβαια κομμάτι του παιχνιδιού δεν είναι τόσο οι γρίφοι του, αλλά το σενάριο που ξετυλίγεται με έναν πολύ όμορφο τρόπο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ξεκινώντας την περιπέτειά σας στα νησιά του συμπλέγματος στο οποίο βρίσκεστε, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι η δημιουργία του χαρακτήρα σας. Σε αντίθεση με όσα έχουμε συνηθίσει η δημιουργία δεν περιλαμβάνει αλλαγές στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα, αφού απλά προσφέρονται τρεις εναλλακτικές επιλογές, όμως θα πρέπει να απαντήσετε κάποιες απλές ερωτήσεις για τον εαυτό σας. Εκτός από την αναμενόμενη ερώτηση του φύλου που μάλιστα στις απαντήσεις περιλαμβάνει και την επιλογή non-binary, θα πρέπει να απαντήσετε και ποιο φύλο ή φύλα σας ελκύουν. Αρχικά η συγκεκριμένη ερώτηση φαίνεται περίεργη όμως ξεκινώντας το ταξίδι και κατανοώντας το νόημα του παιχνιδιού όλα γίνονται ξεκάθαρα.

Η περιπέτεια λοιπόν ξεκινάει και μαζί και η περιοδεία στα διάφορα νησάκια του αρχιπελάγους. Το σενάριο του Solo: Islands of the Heart ξετυλίγεται αργά όσο ταξιδεύετε αν μπορούμε να πούμε ότι ξετυλίγεται γενικά. Στην ουσία πρόκειται περισσότερο για ένα ταξίδι "αυτοεξερεύνησης", όπου το σενάριο δημιουργείται από τον παίκτη και τις απαντήσεις που δίνει σε ερωτήσεις σχετικές με την αγάπη, τις σχέσεις και τους ανθρώπους της ζωής του. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ταξιδεύοντας από το ένα νησάκι στο άλλο και ανάβοντας τον φάρο που βρίσκεται εκεί θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τις ερωτήσεις του τοτέμ του νησιού. Απαντώντας στις ερωτήσεις, θα αρχίσετε να βλέπετε το επόμενο νησί της αλυσίδας να ξεπροβάλει στον ορίζοντα, ενώ επίσης κοντά σας θα εμφανιστεί ο υποτιθέμενος σύντροφός σας -ανάλογα με το φύλο που έχετε επιλέξει- εκφράζοντας και τη δική του άποψη για όσα έχετε πει.

Για να φτάσετε όμως στις ερωτήσεις, όπως προείπαμε, πρέπει να ανάψετε το φως του φάρου και να ξυπνήσετε το τοτέμ κάθε νησιού. Οι φάροι όπως είναι λογικό βρίσκονται συνήθως σε ψηλά σημεία ώστε να είναι εύκολα ορατοί, οπότε η πρόσβασή σας στην τοποθεσία τους δεν είναι πάντα εύκολη. Σε αυτό θα βοηθήσει η λύση κάποιων puzzles που είναι διαφορετικά σε κάθε νησί και οδηγούν στη δημιουργία του μονοπατιού που θα σας οδηγήσει εκεί που θέλετε να πάτε.

Τα puzzles συνήθως λύνονται με τη μετακίνηση διάφορων κουτιών με διαφορετικές ιδιότητες που θα βρείτε σκορπισμένα στα νησιά. Στην επίλυση των γρίφων θα σας φανούν χρήσιμα και διάφορα απλά αντικείμενα, τα οποία θα μειώσουν τα εμπόδια και θα χτίσουν γέφυρες, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Τα βασικά αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε είναι ένα μαγικό ραβδί κι ένα αλεξίπτωτο.

Εφόσον οι κινήσεις του χαρακτήρα μας υπακούν τους νόμους της φυσικής, είναι αδύνατο γι' αυτόν να πηδήξει πολύ ψηλά, να πετάξει, να κουβαλήσει ταυτόχρονα πολλά κουτιά ή να τα κάνει να αιωρηθούν. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται κάποια αντικείμενα. Το μαγικό ραβδί λοιπόν, στο οποίο δεν έχετε πρόσβαση από την αρχή του παιχνιδιού, αψηφώντας τη βαρύτητα κάνει τα κουτιά να αιωρούνται και σας δίνει τη δυνατότητα να τα μετακινήσετε όπου επιθυμείτε. Όταν κάποιο κουτί βρίσκεται κοντά σας φυσικά έχετε και τη δυνατότητα να το κουβαλήσετε με τον συνηθισμένο τρόπο, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για μαγεία. Το αλεξίπτωτο είναι απαραίτητο για τη μετακίνησή σας από τον ένα λόφο στον άλλο. Επειδή ο αριθμός των κουτιών που θα βρείτε σε κάθε νησί είναι περιορισμένος και κάθε κουτί προορίζεται για συγκεκριμένο σκοπό, πολλές φορές θα χρειαστεί να ταξιδέψετε πετώντας!

Η ζωή όμως εκτός από τα ταξίδια, τις εξερευνήσεις και τη λύση των γρίφων που θα εμφανιστούν έχει και τις ήρεμες στιγμές της, εκείνες που αξίζει να περάσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε. Γι' αυτό οι developers μας έχουν προσφέρει μία κιθάρα και μία φωτογραφική μηχανή που θα κάνουν τις ώρες μας στα νησιά πιο όμορφες και θα τις γεμίσουν με ξεγνοιασιά και ηρεμία. Γενικά οι ρυθμοί είναι αργοί, ή τουλάχιστον δεν είναι απαραίτητο το πολύ τρέξιμο. Μπορείτε να παίξετε μουσική, να θαυμάσετε τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα ή να ταΐσετε τα ζωάκια που βρίσκονται γύρω σας.

Τα γραφικά του Solo: Islands of the Heart είναι πολύ όμορφα. Αν και ο σχεδιασμός είναι απλοϊκός, οι χαρακτήρες είναι χαριτωμένοι και το περιβάλλον γεμάτο περίεργα πλάσματα και ζωντανά χρώματα. Κάθε νησάκι έχει τη δική του αρχιτεκτονική και έτσι αυξάνεται και το ενδιαφέρον των γρίφων. Η μουσική του είναι αρκετά ήρεμη και ταιριάζει με τα τοπία, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι κάπως μελαγχολική, συνάδοντας με τα συναισθήματα που ίσως προκαλούν κάποιες ερωτήσεις.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Merge Games.

IGN GreeceΜυστικό μήνυμα από την Cortana στο trailer του Halo InfiniteΑποκαλύφθηκαν τα Xbox Games With Gold του ΑυγούστουNintendo Switch και Super Mario Maker 2 δείχνουν τα δόντια τους στην αγορά

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα