Root Letter: Last Answer Review

Μια ζωή περιμέεενω τα γαλάζια σου γράμματα…

Δέκα γράμματα είχαν σταλεί από την AyaFuminoστον εξ αποστάσεως φίλο της TakayukiNakamura. Αλληλογραφία μεταξύ δύο μαθητών που μιλούν για την καθημερινότητα, τα όνειρά τους και τους φίλους τους. Τα γράμματα όμως ξαφνικά σταμάτησαν και τα ίχνη της Ayaχάθηκαν. 15 χρόνια μετά, ο Takayukiανακαλύπτει ένα ακόμη γράμμα της, του οποίου την ύπαρξη δεν γνώριζε. "Σκότωσα κάποιον και τώρα πρέπει να εξιλεωθώ για την αμαρτία μου". Τρόμος και πανικός τον διαπερνάει και αποφασίζει να ταξιδέψει στη Shimaneτης Ιαπωνίας για να μάθει τι ακριβώς συνέβη πριν από δεκαπέντε

χρόνια και τι απέγινε η Aya.

Το adventurevisualnovelRootLetter: LastAnswer, είναι η νέα έκδοση του τίτλου RootLetterπου κυκλοφόρησε πρώτη φορά στις 16 Ιουνίου 2016 στην Ιαπωνία, το οποίο είχε φιλοξενηθεί και στο PSVita. Εν αντιθέσει με το συγκεκριμένο που δεν μας έκανε αυτή τη χάρη. Παρόλα αυτά από τις 30 Αυγούστου μπορείτε να χαθείτε στην φρέσκια και ανανεωμένη περιπέτεια της KadokawaGames και να θαυμάσετε το -όπως πάντα- υπέροχο artworkτου MinoboshiTora.

Η νέα έκδοση έχει αρκετά πράγματα να προσφέρει. Τέσσερις επιπλέον επιλόγους στα διαφορετικά μονοπάτια της ιστορίας για να μας λύσουν επιπλέον απορίες, καθώς και τη liveactionversionτης ιστορίας. Στο παιχνίδι συμπεριλαμβάνεται το originalmodeαλλά πλέον έχουμε και το dramamode, όπου 90 ηθοποιοί λαμβάνουν μέρος στο εγχείρημα, δίνοντας άλλο αέρα στην ιστορία. Το συγκεκριμένο έχει πιο έντονα την ατμόσφαιρα της δράσης λόγω του ότι οπτικά και ακουστικά πατάει στέρεα στο ρεαλισμό. Από την άλλη η mangaversion, ανατρέπει τις ίδιες ακριβώς σκηνές, αφού τα ρομαντικά σκίτσα έχουν άλλη απεικονιστική δύναμη και σε προτρέπουν να εστιάσεις στην πιο συναισθηματική πλευρά της ιστoρίας.

Στα δέκα γράμματα έχει αποτυπωθεί η θαλπωρή που μπορεί να έχει μια τέτοια σχέση. Έχει τη δύναμη να σε κάνει να κινείσαι σε παράλληλα νοσταλγικά μονοπάτια, και να αναρωτιέσαι για παράδειγμα πότε ήταν η τελευταία φορά που έλαβες τις σκέψεις ενός ανθρώπου αποτυπωμένες πάνω σε χαρτί. Ατμόσφαιρα μεταδοτική και υποκινούμενη με μαεστρία από τους δημιουργούς. Ανεξάρτητα όμως από αυτό πρέπει να πούμε ότι στα δύο mode δεν υπάρχουν αποκλίσεις και μάλιστα προξενεί εντύπωση ότι στη liveversionη εμφάνιση των ηθοποιών, από τα ρούχα, τα μαλλιά μέχρι και τις εκφράσεις ακόμα και τον τρόπο που γέρνουν το κεφάλι τους, είναι πιστό αντίγραφο των σκίτσων. Όσο για το backgroundsetting, δεν έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα, ταυτόχρονα αποτελεί ένα μικρό δείγμα περιήγησης στην παραθαλάσσια ShimanePrefecture, και κυρίως στην πρωτεύουσά της Matsue, όπου θα δούμε και in-gameέναν από τους πιο παλιούς ναούς Shintoκαι ένα από τα τελευταία μεσαιωνικά κάστρα της Ιαπωνίας, το MatsueCastle.

Σε αυτές τις υπέροχες τοποθεσίες θα συναναστραφούμε με χαρακτήρες από τους οποίους πρέπει να εκμαιεύσουμε πληροφορίες για να έρθουμε πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου. Κυρίαρχες προσωπικότητες είναι οι εφτά συμμαθητές της Aya, που κρύβουν την ταυτότητά τους και αρνούνται να ανασύρουν δυσάρεστες πτυχές της ζωής. Με μόνο οδοδείκτη τα χειρόγραφα αυτά γράμματα, θα επιδοθείτε σε ένα κυνήγι όπου θα ξεσκεπάσετε την ταυτότητα τους και τα φαντάσματα του παρελθόντος. Και επειδή ο τίτλος δεν είναι το στερεοτυπικό Visual Novel, υπερτερούν τα adventureστοιχεία. Δεν υπάρχει απλώς συμμετοχική παρατήρηση, ούτε κατάχρηση διαλόγων, κοινός τόπος για το είδος. Για να μάθετε τα πως και τα γιατί θα πρέπει να ψάχνεται για στοιχεία, να παρουσιάζετε τεκμηριωμένες αποδείξεις, να εξερευνήσετε περιοχές και να γίνουν ανακρίσεις, οι οποίες παρεμπιπτόντως αποδεικνύονται πιο περίπλοκη διαδικασία από ότι μπορεί να φαντάζεται κανείς. Όμως να πούμε ότι το gameplayαν και ενδιαφέρον είναι επαναλαμβανόμενο και μετά από λίγο αρχίσει να χάνει τη γυαλάδα του.

Οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και ενώ κατά κάποιον τρόπο ακολουθούν μια συγκεκριμένη μανιέρα, δεν έχει φθαρεί η αξιοπιστία τους και κυρίως δεν καταρρέουν μέσα στην ιστορία λόγω κάλπικης ή αδύναμης διάστασης. Το σενάριο δεν είναι υποδεέστερο, και επικυρώνεται στη λογική μας, αφού οι καταστάσεις που εξελίσσονται δεν παραπαίουν σε μια αφήγηση με ατροφική διάθεση. Συνδυασμένα με ένα soundtrackαπόλυτα εναρμονισμένο με τη νοοτροπία του τίτλου και που συνωμοτεί να επεκτείνει την ατμόσφαιρα μυστηρίου.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την PQube.

IGN GreeceH Nintendo ανακοίνωσε το Ring Fit AdventureΗ Nintendo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για νέα Joy-ConΗ Nintendo κάνει νύξεις για 'νέα εμπειρία' στο Nintendo Switch

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα