Πώς λειτουργεί το crossplay του Call of Duty: Modern Warfare

Επιτέλους όλοι θα παίζουν με όλους.

Οι Activision και Infinity Ward είχαν προηγουμένως ανακοινώσει πως το crossplay θα υποστηρίζεται στο Call of Duty: Modern Warfare. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες του Call of Duty

σε PS4, Xbox One και PC θα μπορούν να παίζουν μαζί στο online multiplayer. Αλλά η Infinity Ward αποκάλυψε ένα πιο customizable crossplay χαρακτηριστικό το οποίο περιλαμβάνει επιλογή για τη μη χρήση του (crossplay).

Χτες, η Infinity Ward εξέδωσε λεπτομερώς το πώς θα λειτουργεί το crossplay στο επερχόμενο Call of Duty: Modern Warfare. Πρώτον και κύριον, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να παίξουν με crossplay. Αν το επιλέξουν, θα μπορούν να παίξουν με τους φίλους τους που παίζουν Modern Warfare σε διαφορετικές κονσόλες.

Θα χρειαστείτε λογαριασμό COD για το crossplay. Αυτό είναι κάτι που απαιτείται, αλλά θα επιτρέπει στους παίκτες να σχηματίσουν cross-platform ομάδες και λίστα φίλων, οπότε πρόκειται για κάτι θετικό.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες περί crossplay είναι το πιθανό πλεονέκτημα του χειρισμού. Όσοι παίζουν με πληκτρολόγιο και ποντίκι ίσως έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα ενάντια σε αυτούς που παίζουν με χειριστήριο. Αλλά η Infinity Ward δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να επιλέξουν τον χειρισμό (και ενάντια σε τι χειρισμούς) που θα χρησιμοποιήσουν όταν παίζουν.

Οπότε, για παράδειγμα, οι παίκτες σε PS4 και Xbox One μπορούν να παίξουν Call of Duty: Modern Warfare με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Μπορούν να φιλτράρουν το matchmaking έτσι ώστε να μπορούν να μπουν σε controller-only lobbies ή keyboard and mouse-only lobbies. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή χωρίς περιορισμούς στον χειρισμό.

Τέλος, για να διασφαλίσει ισότητα στο crossplay, η Infinity Ward ανακοίνωσε πως η υποστήριξη crossplay θα υφίσταται σε όλα τα modes του Modern Warfare. Επιπλέον, νέοι χάρτες,modes, special ops missions και πολλά ακόμα, θα κυκλοφορούν ταυτόχρονα και στις τρεις πλατφόρμες.

Ωστόσο, η Infinity Ward εξακολουθεί να συνεργάζεται με το PS4, οπότε οι παίκτες του PS4 θα έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές betas και alphas, καθώς και σε μερικά μη-ανακοινωμένες αποκλειστικότητες. Η Infinity Ward δεν έχει ανακοινώσει όμως τι είναι αυτές.

Το Call of Duty: Modern Warfare θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου σε PlayStation 4, Xbox One και PC.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

IGN GreeceΈνα νέο Call of Duty θα βγαίνει κάθε χρόνοΑνακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη beta του Call of Duty: Modern WarfareCall of Duty Modern Warfare: Θα είναι το πιο ρεαλιστικό παιχνίδι του franchise

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα