Redeemer: Enhanced Edition Review

Η εξιλέωση μετά την αιματοχυσία.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας ήρθαν στο μυαλό, καθώς ξετυλίγονταν το σενάριο του Redeemer είναι η κινηματογραφική σειρά Rambo και κυρίως το 3ο και το 4ο κεφάλαιο της. Όπως και ο John Rambo, έτσι και ο Vasily ήταν ένας επίλεκτος κομάντο, ο οποίος αποφάσισε αηδιασμένος από την φρίκη του πολέμου να αναζητήσει την γαλήνη και την εσωτερική ηρεμία του. Για 20 χρόνια, ο ήρωάς σας

διαλογιζόταν σε ένα μοναστήρι παρέα με τους υπόλοιπους μοναχούς, προσπαθώντας να ξεχάσει το... αμαρτωλό παρελθόν του. Εν μέρει, τα κατάφερε απολαμβάνοντας 1.000 ειρηνικά πρωινά, ωστόσο πολύ σύντομα η κόλαση ξεσπά ξανά, καθώς οι πρώην συνεργάτες του Vasily επιτίθενται στο μοναστήρι του αιχμαλωτίζοντας τους συντρόφους του. Κατόπιν αυτού, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αναγκάζεται να... ξεθάψει το τσεκούρι και τα υπόλοιπα εργαλεία του επαγγέλματος και να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Το σενάριο είναι το τελευταίο πράγμα που πρόκειται να μας απασχολήσει σε ένα brawler, όπως το Redeemer, ωστόσο η Sobaka Studio δημιούργησε ένα αρκετά ενδιαφέρον υπόβαθρο και φρόντισε να σκιαγραφήσει επαρκώς την προσωπικότητα του κεντρικού ήρωα. Ένα από τα βασικά στοιχεία της εν λόγω δημιουργίας είναι η δυαδικότητα της, η οποία ξεκινά από την φύση του Vasily και επεκτείνεται στους μηχανισμούς του gameplay. Με δεδομένο το στρατιωτικό παρελθόν του, ο Vasily είναι εξαιρετικά ικανός στην χρήση όλων των ειδών των βαλλιστικών όπλων (πιστόλια, καραμπίνες, ημιαυτόματα, ντουφέκια κ.ο.κ). Ο καιρός ωστόσο που πέρασε στο μοναστήρι δεν πέρασε ανεκμετάλλευτος, καθώς στο διάστημα αυτό μυήθηκε στις πολεμικές τέχνες.

Αυτό που εν τέλει φτάνει στα χέρια μας είναι ένα καθαρόαιμο Action game, το οποίο συνδυάζει beat 'em up και top-down shooter στοιχεία. Το melee σύστημα μάχης είναι αυτό που διαθέτει την μεγαλύτερη ποικιλία, καθώς αντλεί τις επιρροές του από το free flow σύστημα μάχης των Batman της Rocksteady. Ως εκ τούτου, κάθε φορά που ένας αντίπαλος ετοιμάζεται να σας χτυπήσει εμφανίζεται η σχετική ένδειξη στην οθόνη σας που σας υποδεικνύει ότι μπορείτε να κάνετε parry την επίθεση αυτή. Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχουν και κάποιες επιθέσεις που είναι αδύνατο να αποκρουστούν με επιτυχία, οπότε στις περιπτώσεις αυτές θα χρειαστεί να κάνετε dodge για να τις αποφύγετε.

Στο Redeemer έχετε επίσης την δυνατότητα να εφαρμόσετε stealth τακτικές για να αποτελειώσετε τους αντιπάλους σας με ένα χτύπημα, αλλά και να αξιοποιήσετε το περιβάλλον προς όφελός σας με τα λεγόμενα environmental kills. Παραδείγματος χάριν, μπορείτε να σπρώξετε έναν εχθρό πάνω σε έναν τοίχο με καρφιά, να χώσετε το κεφάλι του μέσα σε ένα φούρνο ή να τον στείλετε να προσγειωθεί μέσα σε μια περιστρεφόμενη έλικα. Επιπροσθέτως, μπορείτε να εκτοξεύσετε διάφορα αντικείμενα, όπως βαρέλια, ογκόλιθους, δεξαμενές τοξικών αποβλήτων, αλλά και να χρησιμοποιήσετε melee όπλα, όπως φλεγόμενους πυρσούς, μαχαίρια, τσεκούρια και σφυριά. Φυσικά πάντα μπορείτε να βασιστείτε στην μοναστική εκπαίδευσή σας για να τα βγάλετε πέρα, καθώς ο Vasily μπορεί να ξυλοφορτώσει τους αντιπάλους του με γροθιές και κλωτσιές. Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, έχετε την δυνατότητα να αφοπλίσετε τους εχθρούς σας και να χρησιμοποιήσετε τα όπλα τους ή να τους ξεριζώσετε τα άνω άκρα και να τα μετατρέψετε σε αυτοσχέδια μπαστούνια. Με άλλα λόγια έχετε στην διάθεσή σας... 100+1 τρόπους για να προξενήσετε τον όλεθρο στους αντιπάλους σας.

Ένα από τα σημαντικότερα νέα features που συναντάμε στην Enhanced Edition του Redeemer, η οποία σημειωτέον διατίθεται ως δωρεάν update στο Steam για όσους έχουν στην κατοχή του την πρωτότυπη έκδοση του παιχνιδιού, είναι η προσθήκη ενός upgrade skill tree. Πρακτικά υπάρχουν δύο ξεχωριστά skill trees, ένα για τα monk και ένα για τα soldier skills σας. Τα skills σας αναβαθμίζονται με την συλλογή των παπύρων που βρίσκονται διάσπαρτοι στα 16 levels (αν δεν μας απατά η μνήμη μας) του παιχνιδιού, αλλά και με την συχνή χρήση τους. Λόγου χάρη, όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τις γροθιές σας, τόσο γρηγορότερα θα ανέβει το fists level σας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με όλα τα βαλλιστικά όπλα (πιστόλια, καραμπίνες, smg, plasma και assault rifles). Οι developers έχουν προβεί σε αρκετά ακόμη fixes στην νέα έκδοση του Redeemer και μεταξύ άλλων έχουν προσθέσει και local co-op.

To “άμυαλο” μεν, διασκεδαστικό δε gameplay του Redeemer θα κερδίσει τους φίλους των απανταχού brawlers, οι οποίοι θα περάσουν ένα ευχάριστο εξάωρο μέχρι να δουν τα credits. Τα διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και το Arena mode προσφέρουν ένα υποτυπώδες replayability, αλλά δεν καταφέρνουν να επεκτείνουν σημαντικά τη συνολική αντοχή του τίτλου στον χρόνο. Ο δε βαθμός πρόκλησης είναι σχετικά χαμηλός, καθώς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το playthrough μας στο Hardcore επίπεδο δυσκολίας, συλλέγοντας παράλληλα όλα τα trophies, χωρίς να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Σε τεχνικό επίπεδο, δεν μπορούμε να πούμε ότι μείναμε τελείως ικανοποιημένοι, καθώς τόσο το texture, όσο και το anisotropic filtering είναι επιεικώς μέτρια, ενώ παρατηρούνται συχνές πτώσεις του frame rate σε συγκεκριμένα levels του campaign.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media.

IGN Greece H Writers Guild of America δεν θα βραβεύει πλέον τους συγγραφείς των βιντεοπαιχνιδιών Το Twitch Prime και η Rockstar Games ανακοινώνουν συνεργασία για τα GTA Online και Red Dead Online Nintendo, Microsoft, και Sony παίρνουν θέση για τους δασμούς της Κυβέρνησης Trump

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα