QatarGate: Η Εύα Καϊλή είχε προαναγγείλει το άνοιγμα “ευρωπαϊκού γραφείου” στην Ντόχα και… visa free [Βίντεο]

Μπορεί οι δηλώσεις της Εύας Καϊλή, για την πρότυπο χώρα στα εργασιακά δικαιώματα, το Κατάρ, να είχαν επιφέρει πολλές και ποικίλες αντιδράσεις, ωστόσο λίγοι, ενδεχομένως και κανείς, είχαν εστιάσει/προσέξει/δει βαθύτερα τις δηλώσεις που είχε κάνει από την Ντόχα, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη.

“Προετοιμάζουμε να εγκαθιδρύσουμε ένα γραφείο εδώ (Ντόχα) που θα αποτελέσει ένα “πρότυπο” για τις άλλες χώρες” ανέφερε σε δηλώσεις της, η Εύα Καϊλή στις αρχές

Νοεμβρίου από το Κατάρ, ενώ είχε συμπληρώσει “ψηφίζουμε σε λίγες μέρες την κατάργηση της βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ, που σημαίνει πως το να ταξιδεύεις (σε αυτές τις χώρες) θα είναι πιο εύκολο και θα δυναμώσει τις σχέσεις των δύο πλευρών”.

#قنا_فيديو |
نائب رئيس البرلمان الأوروبي لـ #قنا : استضافة قطر لبطولة #كأس_العالم FIFA #قطر2022 تشكل مناسبة لكي تظهر للمجتمع الدولي الإنجازات الكثيرة التي حققتها#قنا#الاتحاد_الأوروبي pic.twitter.com/ttGaavvkkD

— وكالة الأنباء القطرية (@QatarNewsAgency) November 1, 2022

Επιρρίπτει την ευθύνη στο σύντροφό της

Στο σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι επέρριψε της ευθύνες για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της η Εύα Καϊλή. Η ίδια από τις πρώτες της καταθέσεις δήλωσε πως είχε αντιληφθεί τις συνεργασίες του συντρόφου της, με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και του είχε επιστήσει την προσοχή.

Αλλά, αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξη της, στις δουλειές του συντρόφου της, καθώς όπως υποστήριξε δεν ελέγχει τα έγγραφά ή τον προσωπικό του υπολογιστή.

Μάλιστα δήλωσε ξαφνιασμένη από αυτές τις αποκαλύψεις. Οι δικαστικές αρχές, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ακόμη και με βραχιολάκι.Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας

Η πρώτη αντίδραση από το οικογενειακό περιβάλλον της Εύας Καϊλή, ήρθε τρεις ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου “QatarGate”.

Πρόσωπο από την οικογένεια της Εύας Καϊλή μίλησε -χωρίς να κατονομάζεται- στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

“Δεν γνωρίζουμε τίποτα, περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση από τις βελγικές Αρχές. Περιμένουμε τον πατέρα της να γυρίσει στην Ελλάδα. Αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας όταν έγινε γνωστό. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος”, δήλωσε συγγενικό πρόσωπο της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα