Θεσσαλονίκη: “Η ζωή του 16χρονου κρέμεται από μία κλωστή, δεν αντιδρά” – Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι συγγενείς του

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από το υπηρεσιακό όπλο του 34χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο έφηβος δίνει μάχη για τη ζωή του ενώ οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς σταδιακά οι γιατροί μειώνουν τα φάρμακα που του χορηγούν για να

αξιολογήσουν την εγκεφαλική του λειτουργία.

Κατά τις ίδιες πηγές, πριν τις τέσσερις το απόγευμα, έφτασαν στο νοσοκομείο η σύζυγος του 16χρονου και οι συγγενείς του προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του. Βγαίνοντας από το Ιπποκράτειο, οι συγγενείς ανέφεραν ότι ο άτυχος νεαρός δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση και όλοι ελπίζουν, πλέον σε ένα θαύμα.

“Το παιδί κρέμεται από μία κλωστή. Δεν αντιδράει, δεν κάνει τίποτα το παιδί, είναι όπως το έφεραν σε κρίσιμη κατάσταση κι ακόμα χειρότερα”, δήλωσαν έξω από το νοσοκομείο οι κοντινοί του άνθρωποι.

Επιμένει ο εισαγγελέας σε προφυλάκιση του 34χρονου αστυνομικού


Στο μεταξύ, την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα