Premier League: Η μάχη του Champions League

Η Νιούκαστλ είναι στην 3η θέση και θεωρητικά έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση εισιτηρίου για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει μπροστά της τρία παιχνίδια απέναντι σε ομάδες με κίνητρο (Λιντς, Μπράιτον, Λέστερ) και μόνο ένα, αυτό κόντρα στην Τσέλσι που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η απόστασή της από την 5η Λίβερπουλ είναι τρεις βαθμοί.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα και έχασε έδαφος στη μάχη της τετράδας. Απέχει ένα βαθμό από την 5η Λίβερπουλ και έχει αγώνα λιγότερο από τους κόκκινους. Σημαντικό γι’ αυτή το γεγονός ότι στα εναπομείναντα

τέσσερα παιχνίδια της έχει τα τρία εντός έδρας απέναντι σε Γουλβς, Τσέλσι και Φούλαμ. Μοναδικό εκτός έδρας αυτό με τη Μπόρνμουθ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει μπροστά της δύο εκτός έδρας ματς απέναντι σε Λέστερ που μάχεται για την παραμονή και Σαουθάμπτον που έχει ίδιο στόχο όμως παίζει μαζί της την τελευταία αγωνιστική. Εντός έδρας θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα.

Η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες είναι η Τότεναμ που με 57 βαθμούς απέχει 5 βαθμούς από την 4η θέση. Η ομάδα του Λονδίνου καλείται να δώσει παιχνίδια απέναντι σε Άστον Βίλα και Λιντς εκτός έδρας και με αντίπαλο τη Μπρέντφορντ εντός.

Θεωρητικά το δυσκολότερο πρόγραμμα μέχρι το τέλος έχει η Νιούκαστλ, αφού απέναντί της θα βρεθούν τρεις ομάδες με κίνητρο. Οι δύο για την παραμονή στην κατηγορία και η άλλη για έξοδο στην Ευρώπη.

Αντίστοιχα η Γιουνάιτεντ έχει το ευκολότερο πρόγραμμα και η Λίβερπουλ το μειονέκτημα του ενός αγώνα λιγότερου.

Keywords
Τυχαία Θέματα