«Έτσι έχασε τον Μόντριτς η Σίτι»

Σήμερα φαντάζει αδύνατο η Μάντσεστερ Σίτι να χάσει παίκτη λόγω...έλλειψης ρευστού, κάποτε όμως της στοίχισε την απόκτηση ενός από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Ο πρώην γραμματέας της αγγλικής ομάδας, Μπέρναρντ Χάλφορντ, εξήγησε στην Manchester Evening News πως οι «γαλάζιοι» έχασαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τον Λούκα Μόντριτς, πριν ο σύλλογος περάσει στα χέρια του Σεΐχη Μανσούρ και εκτοξευτεί οικονομικά και αγωνιστικά.

Όπως τόνισε
ο Χάλφορντ, ο τότε παίκτης της Σίτι Βέντραν Τσόρλουκα, που είχε παίξει με τον Μόντριτς σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Εθνική Κροατίας, είχε προτείνει στους «πολίτες» να αποκτήσουν τον 22χρονο τότε συμπατριώτη του, ο οποίος έδειχνε ήδη μεγάλες προοπτικές για το μέλλον.

Ωστόσο, εκείνη την εποχή η Σίτι είχε...έλλειψη χρημάτων, καθώς ο τότε ιδιοκτήτης της Τακσίν Σιναβάτρα, είχε προβλήματα με την δικαιοσύνη στην Ταϊλάνδη και έτσι η περουσία του αξίας 800 εκ. λιρών είχε «παγώσει». Ο εκτελεστικός διευθυντής Γκάρι Κουκ, αδυνατούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα για να πληρώσει την Ντιναμό για τον Τσόρλουκα αλλά και τον Μόντριτς.

Τελικά, τα χρήματα για τον πρώτο βρέθηκαν από άλλη πηγή, ωστόσο τα 10 εκατ. λίρες που απαιτούνταν για τον Μόντριτς δεν συγκεντρώθηκαν ποτέ και έτσι ο καλύτερος παίκτης του Μουντιάλ 2018 δεν έπαιξε στο Μάντσεστερ.

«Όταν ο κύριος Σιναβάτρα ήταν εδώ μπορούσαμε να πάρουμε τον Μόντριτς. Ο Σιναβάτρα ήρθε και μου είπε ότι θα πάρουμε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ο Τσόρλουκα είχε κανονίσει να έρθει σε εμάς. Όταν όμως χρειαστήκαμε τα χρήματα, η περιουσία του Σιναβάτρα είχε παγώσει στην Ταϊλάνδη. Θα χρειάζονταν μόλις 10 εκ. λίρες για να πάρουμε τον φετινό υποψήφιο για την Χρυσή Μπάλα«», τόνισε ο Χάλφορντ για τα γεγονότα που εκτιλύχθηκαν λίγες εβδομάδες πριν η Σίτι περάσει στα χέρια του Μανσούρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα