Oculus και PlayStation στην κορυφή της VR αγοράς

Αυτά είναι καλά νέα.

Η αγορά του VR αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, καθώς οι κατασκευαστές εργάζονται πυρετωδώς να βελτιώσουν την συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία πριν καλά καλά γνωρίσει την αποδοχή του κοινού.

Σύμφωνα με την Trend Force, οι συνολικές αποστολές VR αυξήθηκαν κατά 25% μεταξύ 2017 και 2018 σε 4,65 εκατομμύρια μονάδες και αναμένεται να αυξηθούν κατά 29% το 2019. Το PlayStation VR της Sony

εξακολουθεί να οδηγεί την αγορά, αλλά το Facebook διεκδικεί και αυτό την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με την Trend Force και το Statista, το εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς της Sony μειώθηκε από 43% το 2018 σε 36,7% το 2019. Αντίθετα, της Facebook αυξήθηκε από 19,4% σε 28,3% με την κυκλοφορία των Oculus Go, Oculus Rift S, και Oculus Quest.

Το Facebook έχει μεγάλα σχέδια για το VR το 2020, ανακοινώνοντας μια VR πλατφόρμα πολλαπλών παικτών που θα συνδέει διάφορες συσκευές Oculus σε έναν κόσμο VR όπου οι χρήστες θα μπορούν να εξερευνήσουν, να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν με φίλους. Το Facebook Horizon θα βρίσκεται σε beta έκδοση από το επόμενο έτος.

Η Sony και το Facebook κατείχαν το 63 τοις εκατό των αποστολών VR το περασμένο έτος, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στο 70 τοις εκατό το 2019. H HTC παραμένει τρίτη και σχετικά στατική από 12,9 τοις εκατό το μερίδιο αγοράς το 2018 σε περίπου 13,3 τοις εκατό φέτος. Πρέπει να δούμε αν η κυκλοφορία του HTC Vive Cosmos θα φέρει κάποια αύξηση.

Το Statista ανέφερε επίσης τη Microsoft, η οποία είχε μερίδιο αγοράς 3,2% το 2018, αν και δεν μπορούσε να παράσχει εκτιμήσεις για το 2019. Εκτός από το HoloLens 2 που επικεντρώνεται κυρίως σε επιχειρήσεις, η Microsoft υποστηρίζει ένα ευρύ οικοσύστημα VR από κατασκευαστές όπως η Acer, η Asus, η Dell, η HP και η Samsung μέσω της πλατφόρμας Windows Mixed Reality.

Με την ανάπτυξη των ασύρματης σύνδεσης χωρίς επίπτωση στα γραφικά -ένα πολύπλοκο πρόβλημα που οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια - η αγορά VR μπορεί να είναι έτοιμη για την μεγάλη αναταραχή που πρόκειται να φέρει το Facebook. Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ανάπτυξη των δικτύων 5G, τα οποία θα δώσουν τελικά όχι μόνο στα ασύρματα VR headset, αλλά και στις υπηρεσίες cloud gaming, τις υποδομές που θα χρειαστούν για να ευημερήσουν.

Πηγή: PCMag Greece

IGN GreeceΌλα τα PSVR παιχνίδια που αποκαλύφθηκαν στο State of Play της SonyDualshock 4 Wireless Controller - Φθινοπωρινά χρώματα TrailerPlayStation 4 - Rose Gold Headset και DualShock 4 Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα