O παίκτης - αποκάλυψη της εφετινής Volley League είναι από τη ...Ρουάντα!

Όχι δεν σας γελούν τα μάτια σας, ούτε πρόκειται για κάποιo συντακτικό λάθος! Ο παίκτης - αποκάλυψη στο εφετινό πρωτάθλημα της Volley League δεν είναι ούτε από την πατρίδα μας, ούτε από κάποια προηγμένη - αθλητικά - χώρα, αλλά από τη ...βολεϊμάνα Ρουάντα!

Ο κύριος Νέλσον Μουράνγκα (και όχι Νουράνγκα όπως λανθασμένα έχει γραφτεί στην ιστοσελίδα της Volley League) της νεοφώτιστης Κομοτηνής συστήθηκε αρχικά σε ...λίγους στα πρόσφατα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ
(19 πόντοι) και τον Ολυμπιακό (19 πόντοι) και έκανε ... avant-première στη σημαντική νίκη της ακριτικής ομάδας επί της ΑΕΚ με μια εκρηκτική εμφάνιση!

Ο Αφρικανός διαγώνιος πέτυχε 27 από τους 74 πόντους της Κομοτηνής και με τις απίθανες "πτήσεις" του πάνω από το φιλέ, κέρδισε τις εντυπώσεις!

Όμως το "μαύρο διαμάντι" της Κομοτηνής δεν είναι ...φωτοβολίδα στη Volleyleague και αυτό το αποδεικνύει η εντυπωσιακή του παρουσία και στην στατιστική κατηγορία.

Ο 25χρονος Ρουαντιανός που αγωνίζεται με το νούμερο 15 στην πλάτη είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 65 πόντους. Οκτώ πόντοι πίσω από τον Γκάβιν Σμιτ του Ολυμπιακού και με ένα σετ λιγότερο από τον Καναδό σταρ των "ερυθρόλευκων".

Σημαντική σημείωση: Ο Μουράνγκα αμείβεται μόλις με 15.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο είναι σχεδόν 10 φορές μικρότερο σε σχέση με τις απολαβές του Σμιτ!

Μάθαμε λοιπόν πως υπάρχει βόλεϊ και στην μακρινή Ρουάντα από έναν δυναμικό αθλητή που βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 7 εκατοστά και έμαθε τα μυστικά του αθλήματος στην κεντρική Αφρική και τη σχολική ομάδα του Groupe Scolaire, προτού τον ανακαλύψει η Rayon Sport Volley και μετακομίσει στη Νιάνζα.

Από εκεί και πέρα, ήταν θέμα χρόνου να ξεφύγει ο Μουράνγκα από τα μικρά σύνορα της Ρουάντα, αλλά και της Αφρικανικής Ηπείρου.

Στα 21 του χρόνια βρέθηκε στην Ιαπωνία και έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικά στην Oita Miyoshi Weisse Adler, ένα χρόνο αργότερα ήρθε η πρώτη γνωριμία με την Ευρώπη (Middelfart VK - Δανία), ενώ η σεζόν 2016-17 βρήκε τον Ρουαντιανό διαγώνιο στην Φινλανδία και τη Mutalan Riento. Και εκεί εντυπωσίασε και τα ..."λαγωνικά" της Πλοέστι τον ...μυρίστηκαν αρκετά γρήγορα. Όμως ο Μουράνγκα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει βίζα στη Ρουμανία, ενώ παρολίγο να ζήσει το ...όνειρο στην Κορέα, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει τα ιδιαίτερα απαιτητικά trials.

Ο Μουράνγκα εξάντλησε κάθε περιθώριο που είχε για ένα συμβόλαιο σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, αναγκάστηκε να κάνει ένα μικρό πισωγύρισμα στην καριέρα του και να επιστρέψει για λίγους μήνες στη Ρουάντα και την Gisagara Volleyball Club και κάπου εδώ μπαίνει σε αυτή την όμορφη ιστορία η Κομοτηνή.

Ο τεχνικός του ακριτικού κλαμπ "θαμπώθηκε" από τα βίντεο που είδε με τον Ρουαντιανό διαγώνιο, αντιλήφθηκε άμεσα την ευκαιρία και την ...άρπαξε.

Ο Μουράνγκα υπέγραψε πριν από λίγους μήνες συμβόλαιο με τη νεοφώτιστη ομάδα στη Volley League και ήδη λάμπει το "άστρο" του. Και αν συνεχίσει τις υψηλές "πτήσεις", τότε αρκετά γρήγορα θα πάρει την ...προαγωγή που τόσο ποθεί.

Καλώς σε βρήκαμε Νέλσον!
Keywords
Τυχαία Θέματα