O Hidetaka Miyazaki θέλει να φτιάξει παιχνίδια σαν της Rockstar

Θα ήθελε πολύ να κάνει κάτι σαν το Red Dead Redemption 2.

Ο δημιουργός των Dark Souls, Bloodborne και Sekiro εξέφρασε ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός παιχνιδιού όπου η ιστορία είναι το επίκεντρο, και όχι το gameplay.

Μιλώντας στην εναρκτήρια παρουσίαση στο Reboot Develop, μια εκδήλωση βιομηχανίας παιχνιδιών στο Ντουμπρόβνικ, στην Κροατία, το VG247 αναφέρει ότι ο Hidetaka Miyazaki της FromSoftware δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ να κάνει ένα παιχνίδι όπου η ιστορία θα είναι το επίκεντρο.

Ονομάστηκε το Red Dead Redemption 2 της Rockstar ως παράδειγμα του είδους παιχνιδιού που σκεφτόταν.

Ο Miyazaki μίλησε για αυτό σε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την ιδέα να ευνοείται το gameplay πάνω από την ιστορία. Εμφανίστηκε με τον Fumito Ueda, τον δημιουργό του Shadow of the Colossus, ο οποίος είναι επίσης φημισμένος για την προτεραιότητα που δίνει στο gameplay.

Μιλώντας με τη βοήθεια ενός μεταφραστή, ο Miyazaki ανέφερε ότι έχει συζητήσει πώς η δημιουργία ενός επιπέδου σε ένα παιχνίδι μπορεί να επηρεάσει την ιστορία, οπότε έχει νόημα να ξεκινάει κανείς με το σχεδιασμό του gameplay και στη συνέχεια να ταιριάζει την ιστορία γύρω από αυτό.

"Παίζεις με πηλό και σιγά-σιγά εστιάζεις σε συγκεκριμένα σημεία", δήλωσε ο Miyazaki για τη διαδικασία της δημιουργίας gameplay που επηρεάζει την ιστορία και το ανάποδο.

Φαίνεται επίσης ότι το Miyazaki μπορεί να είναι το μόνο άτομο στη FromSoftware που γνωρίζει πλήρως την ιστορία ενός project. Εξήγησε ότι πρέπει να βελτιώσει το πώς επικοινωνεί το σενάριο στην ομάδα του, διότι οι προγραμματιστές του συχνά δεν καταλαβαίνουν τη γενική ιστορία.

Θα ήταν υπέροχο να δούμε τι θα μπορούσε να κάνει ο Miyazaki με ένα παιχνίδι βασισμένο στο story και όχι το gameplay, αλλά μπορεί ήδη να βλέπετε στοιχεία αυτού στο Sekiro, το οποίο διαθέτει περισσότερα cutscenes και διάλογο απ' ότι το Bloodborne και τα παιχνίδια Souls.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN Greece15 σκηνές που μας στιγμάτισαν από τη σειρά Dark SoulsH χρηματοδότηση του επιτραπέζιου Dark Souls παιχνιδιού ξεπέρασε τα €2.5 εκατομμύριαΔείτε το Great Sword από το Dark Souls στην πραγματικότητα

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα