O Guillermo Del Toro ετοιμάζει τον Πινόκιο για το Netflix

Επεκτείνεται κι άλλο η συνεργασία του Del Toro με το Netflix.

Στο Netflix θα κάνει το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία ταινιών κινουμένων σχεδίων ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός Guillermo Del Toro, με το πρότζεκτ-όνειρο ζωής, Πινόκιο, ένα stop motion animation

μιούζικαλ, του οποίου το σενάριο και την παραγωγή θα αναλάβει επίσης ο ίδιος.

Ο Del Toro έχει τοποθετήσει την δική του εκδοχή στην κλασική ιστορία του Πινόκιο στην Ιταλία του 1930. Πρόκειται για επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας του Netflix με τον Del Toro, ο οποίος βρίσκεται και πίσω από τη βραβευμένη με Emmy σειρά της DreamWorks, "Trollhunters", πρώτο μέρος της τριλογίας της DreamWorks Το Έπος της Αρκάντια. Το επόμενο κεφάλαιο, "3Below", αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ενώ το 'Wizards"θα ακολουθήσει το 2019. Είναι επίσης ο δημιουργός της επερχόμενης σειράς του Netflix, "Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight".

Πίσω από την παραγωγή της stop-motion animation ταινίας Πινόκιο βρίσκεται ο Del Toro και οι εταιρείες The Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) και Shadow Machine (Μπότζακ Χόρσμαν, The Shivering Truth).

Ο Patrick McHale (Over The Garden Wall, Adventure Time) θα γράψει το σενάριο μαζί με τον Del Toro. Ο Mark Gustafson (Ο Απίθανος Κύριος Φοξ) θα σκηνοθετήσει μαζί με τον Del Toro και ο Guy Davis θα αναλάβει την σκηνογραφία και τον σχεδιασμό παραγωγής, αντλώντας έμπνευση από το αυθεντικό σκηνικό που σχεδίασε ο Gris Grimly για τον χαρακτήρα του Pinocchio. Οι μαριονέτες που θα χρησιμοποιηθούν στην ταινία θα κατασκευαστούν από την Mackinnon and Saunders (The Corpse Bride). Το Netflix αναμένει η παραγωγή του Πινόκιο να ξεκινήσει φέτος το φθινόπωρο.

«Καμία άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει περισσότερο τη ζωή μου και τη δουλειά μου περισσότερο από την τέχνη του animation, και με κανέναν άλλο χαρακτήρα δεν έχω αναπτύξει τόσο στενή προσωπική σχέση, όσο με τον Πινόκιο. Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μία αθώα ψυχή με έναν αδιάφορο πατέρα, που χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει. Ξεκινά ένα ταξίδι πέρα από τα συνηθισμένα το οποίο τον βοηθά να κατανοήσει σε βάθος τόσο τον πατέρα του όσο και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έπειτα από την απίστευτη εμπειρία που είχαμε δημιουργώντας τους Κυνηγούς Τρολ, είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει αυτή την ευκαιρία ζωής να παρουσιάσω στο κοινό παγκοσμίως τη δική μου εκδοχή αυτής της παράξενης μαριονέτας-που-έγινε-παιδί.»

Αν και ο Del Toro έχει βρεθεί παραγωγός σε ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως τα "The Book of Life" και "Kung Fu Panda 3", αυτό θα είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του στο είδος.

Ο Del Toro θα εμφανιστεί επίσης στο παιχνίδι Death Stranding του Hideo Kojima για το PS4. Να σημειωθεί εδώ ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι διαφορετικό project από το live-action remake της Disney που ετοιμάζεται από τον Paul King.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN Greece Οι νέες αφίσες της εβδομάδας 15/10-21/10 H Nicole Kidman μεταμορφώνεται στο πρώτο trailer του "Destroyer" Ταινία βασισμένη σε δίσκο του Bob Dylan θα φέρει ο σκηνοθέτης του "Call Me By Your Name"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα