Έσπασε το ρεκόρ ο Μεσούτ Οζίλ

Ο Μεσούτ Οζίλ σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ στη νίκη της Άρσεναλ επί της Λέστερ το βράδυ της Δευτέρας (22/10). Αυτό το γκολ ήταν το 30ο στα γήπεδα της Αγγλίας κι έκανε τον βιρτουόζο μέσο, το κορυφαίο γερμανό σκόρερ στα αγγλικά γήπεδα.

Οι γερμανοί δημιουργούν τη δική τους παράδοση στα γήπεδα των παραδοσιακών αντιπάλων τους σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων. Και να ποιοι είναι οι πέντε κορυφαίο γερμανοί σκόρερ στα αγγλικά γήπεδα μετά τον Οζίλ.

ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ
ΚΛΙΝΣΜΑΝ-29 ΓΚΟΛ

Γενικότερα «μισητή» μορφή για τους Άγγλους, ειδικά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 το οποίο κατέκτησε η Γερμανία. Κέρδισε όμως τους φίλους της Τότεναμ όταν πήγε στο Λονδίνο το 1994 σημειώνοντας συνολικά 29 γκολ. Είχε και μια δεύτερη θητεία την σεζόν 1997-98.

ΟΥΒΕ ΡΕΣΛΕΡ-29 ΓΚΟΛ

Ο Ούβε Ρέσλερ ήταν ήρωας της Μάντσεστερ Σίτι πολύ πριν έρθει ο Σέρχιο Αγουέρο. Ο πρώην Ανατολικογερμανός επιθετικός ήρθε στο Νησί το 1994 και την πρώτη του χρονιά σημείωσε 15 γκολ. Η Σίτι την σεζόν 1995-96 υποβιβάστηκε αλλά εκείνος έμεινε άλλα δύο χρόνια. Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι όταν πήγε στην Σαουθάμπτον δεν σκόραρε σε 24 ματς.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΧΟΥΤ-21 ΓΚΟΛ

Ο θηριώδης γερμανός στόπερ έκανε ντεμπούτο στην Αγγλία με την φανέλα της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ σε ηλικία 17 ετών. Ακολούθησαν Μίντλεσμπρο, Στόουκ και Λέστερ.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΟΝΤΟΛΣΚΙ-19 ΓΚΟΛ

Παρά το ότι σημείωσε 19 γκολ ο Λούκας Ποντόλσκι ήταν γενικά μια απογοήτευση στην Άρσεναλ ερχόμενος ως μεγάλο αστέρι από την Κολωνία. Ο γεννημένος στην Πολωνία στράικερ σημείωσε 11 από αυτά μόλις στην πρώτη του σεζόν. Οι τραυματισμοί στην συνέχεια όμως του κόστισαν πολύ.

ΜΙΚΑΕΛ ΜΠΑΛΑΚ-17 ΓΚΟΛ

Ήρθε στην Τσέλσι με ελεύθερη μεταγραφή από Μπάγερν το 2006, έχοντας κατακτήσει τέσσερις τίτλους στην Μπουντεσλίγκα. Σημείωσε 17 στα τέσσερα χρόνια του στο Στάμφορντ Μπριτζ βοηθώντας την Τσέλσι να πάρει τον τίτλο την σεζόν 2009/10.
Keywords
Τυχαία Θέματα