Nίκησε τη Σασουόλο, «κοιτάζει» Ευρώπη η Πάρμα (video)

Την 6η της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Πάρμα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στο κυριακάτικο πρόγραμμα της 13η; αγωνιστικής στη Serie A. H ομάδα του Ρομπέρτο Ντ΄Αβέρσα, επιβλήθηκε με σκορ 2-1 της Σαουόλο στο «Ένιο Ταρντίνι» και ξεπέρασε τους «νεροβέντι» στη βαθμολγία. Έτσι από εκεί που πρώτος στόχος των «παρμέντσι» ήταν η σωτηρία, τώρα βρίσκεται σε θέση για να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ζερβίνιο πανηγυρίζει το 5ο του γκολ με την
φανέλα της Πάρμα

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ζερβίνιο. Ο Αφρικανός άσος της Πάρμα, μετά την κεφαλιά πάσα του Μπαριλά, πλάσαρε τον Κονσίλι, με τον τερματοφύλακα της Σασουόλο να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, αλλά ο Ζερβίνιο που ακολουθούσε την φάσημ σκόραρε με κοντινό πλασέ.

Στο 25ο λεπτό η Πάρμα σκόραρε και 2η φορά σε μία φάση διαρκείας, όταν την κεφαλιά του Ινγκλέζε έδιωξε εντυπωσιακά ο Κονσίλι, ο Μανιάνι στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του, για να σκοράρει από κοντά ο Μπρούνο Άλβες. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ με την φανέλα των «παρμέντσι» για τον 36χρονο Πορτογάλο στόπερ.

Η Σασουόλο κατάφερε να μειώσει στο 36΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαμπακάρ, ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Μπρούνο Άλβες και αφού ο διαιτητής Βαλέρι έκανε χρήση του VAR.

Παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας στο 2ο ημίχρονο, η Σασουόλο δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Σέπε, παρά μόνι στο τέλος, στο 87΄όταν με εξουδετερωμένο τον Σέπε, π Μπαμπακάρ πλάσαρε για να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Μπρούνο Άλβες και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το αριστερό πλασέ του Μάτρι μέσα από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σέπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα