Σωστή κίνηση η δωρεάν παροχή του Warcraft Classic

Η συνδρομή του World of Warcraft αποκτά τεράστιο value for money.

Αφού η σκόνη από την BlizzCon έχει κατακαθίσει πλέον για τα καλά, θαρρώ πως ήρθε η ώρα να συζητήσουμε μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις του event, η οποία πέρασε στα ψιλά γράμματα, λόγω του… Diablo Immortal.

Το ετήσιο event της Blizzard φέτος δημιούργησε περισσότερο δράμα

παρά ενδιαφέρον, καθώς η μεγαλύτερη είδηση που προήλθε ήταν η ανακοίνωση του Warcraft III: Reforged, ενώ εκτός από το συμβάν με το Diablo, λίγα πράγματα είδαμε και από το στρατόπεδο των OverWatch και Heroes of the Storm. Όταν το σημαντικότερο νέο της BlizzCon έχει να κάνει με ένα remake ενός παλιού παιχνιδιού, τότε ξέρεις πως τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί καλά.

Ο Βασιλιάς επιστρέφει και η γη σείεται

Tώρα, αναφορικά με το σύμπαν του Warcraft, πέρα από την αναμενόμενη ανακοίνωση του patch 8.1 του Battle for Azeroth, είχαμε νεώτερα και για το Warcraft Classic, το γλυκύτατο project που η Blizzard έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο και το οποίο οι fans του διάσημου ΜΜΟ περιμένουν καρτερικά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε (γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει) είναι πως για άλλη μία φορά είχαμε δίκιο εδώ στο IGN Greece όταν λέγαμε πως μετά την αποκάλυψη του Classic στην BlizzCon του 2017, η επόμενη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο project θα ερχόταν μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Και έτσι ακριβώς έγινε. Η Blizzard κράτησε σιγή ασυρμάτου μέχρι την BlizzCon 2018, όπου και εκεί μας έδωσε το playable demo αλλά και ένα χρονικό παράθυρο για την ημερομηνία κυκλοφορίας (καλοκαίρι του 2018).

Και τώρα περνάμε στο "μεδούλι" του συγκεκριμένου άρθρου, που δεν είναι άλλο από το οικονομικό μοντέλο του Classic. Ως προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, η Blizzard αποφάσισε πως το παιχνίδι δεν θα είναι buy-2-play, αλλά θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες. Για να το παίξουν, θα αρκεί μία ενεργή World of Warcraft συνδρομή, δίνοντας παράλληλα ένα οριστικό τέλος στις διάφορες φήμες που υπήρχαν για τη δημιουργία ξεχωριστών συνδρομών για τα δύο MMO.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ιδιαίτερα έξυπνο και ευεργετικό τόσο για τους παίκτες, όσο και για την ίδια την εταιρεία. Δείτε αναλυτικά όλα τα θετικά που προκύπτουν από αυτή την απλή ανακοίνωση της Blizzard:

Κόστος μόλις 13 ευρώ το μήνα για ένα τεράστιο ΜΜΟ-RPG. O μέσος παίκτης μπορεί να παίζει 8 ώρες την ημέρα, κάθε ημέρα για ένα μήνα και σίγουρα δεν θα προλάβει να τελειώσει όλο το περιεχόμενο. Tα λεφτά της συνδρομής θα πιάσουν τόπο.

Παράλληλα, αν τυχαίνει να έχετε αγοράσει ήδη το Battle for Azeroth θα μπορείτε να παίξετε και στο τρέχων expansion του Warcraft. Και εκεί θα χρειαστείτε ανάλογο χρόνο για να δείτε όλο το περιεχόμενο.

Aν δεν έχετε αγοράσει το Battle for Azeroth, τότε η συνδρομή θα σας επιτρέπει να παίξετε μέχρι και το Legion. Και πάλι θα έχετε στα χέρια σας ένα τεράστιο περιεχόμενο για να καλύψετε.

Η μηνιαία συνδρομή του Warcraft με το 2 σε 1 αποκτά τεράστιο value-for-money.

Η δωρεάν παροχή κρατά και το community ενεργό.

Το χαμηλό κόστος αλλά και η νοσταλγία μίας άλλης δεκαετίας θα φέρει πίσω πολλούς παλιούς παίκτες. Είναι πιο πιθανό παίκτες που δεν έχουν ακόμη το Battle for Azeroth, να ξεκινήσουν έναν χαρακτήρα και εκεί. Περισσότεροι παίκτες, σημαίνει και πιο γεμάτοι servers και μεγαλύτερη ευκολία στο matchmaking.

Περισσότερος κόσμος στο Battle.net app σημαίνει ότι και τα άλλα παιχνίδια της Blizzard, όπως π.χ. το Heroes of the Storm, θα γίνουν έστω και λίγο πιο ενεργά.


Φυσικά η εταιρεία έχει "αισθανθεί" σωστά τον παλμό της κατάστασης, καθώς οι παίκτες που ασχολούνται ακόμα ενεργά με το Vanilla Warcraft έχουν συνηθίσει να παίζουν δωρεάν τόσα χρόνια μέσω των private servers. H πιθανή κοστολόγηση του Classic, μπορούσε κάλλιστα να αποτρέψει όλον αυτόν τον κόσμο από την αγορά, κάτι που θα έθετε το παιχνίδι σε επικίνδυνη τροχιά από το λανσάρισμα κιόλας.

Με τη δωρεάν διάθεση η εταιρεία έχει εύκολα αποσοβήσει αυτόν τον κίνδυνο, ενώ παράλληλα έχει στρέψει την προσοχή του κόσμου στην μηνιαία συνδρομή, που ούτως ή άλλως όλοι έχουμε συνηθίσει την ύπαρξή της εδώ και 14 περίπου χρόνια. Με το demo του Classic να δίνει πολύ καλά δείγματα, και την εταιρεία να ακολουθεί ένα σωστό οικονομικό μοντέλο, μου φαίνεται αδύνατο να μην "πέσουν" οι servers τον πρώτο μήνα του λανσαρίσματος.

Ο Ion Hazzikostas θέλει να κρατήσει τις αλλαγές στο μίνιμουμ.

Όλα τα βλέμματα επικεντρώνονται τώρα στους developers του Classic. Τι θα γίνει με το spell-botching και το item trading; Για πόσο θα μείνει το sharding; Πιο Alterac Valley θα χρησιμοποιηθεί; Τα battleground θα είναι cross-server; Όλα αυτά τα καίρια ερωτήματα μάλλον θα μείνουν χωρίς απάντηση για αρκετό καιρό, οπότε καλύτερα να οπλιστείτε με υπομονή. Προσωπικά, μετά από αυτά που είδα στο πάνελ της BliizzCon έχω αποκτήσει αρκετή πίστη για την oμάδα που διαχειρίζεται αυτό το project και πιστεύω πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν την εμπειρία αυθεντική.

Ο Αριστοτέλης είναι columnist στο IGN Greece και όταν δεν μαζεύει achievements ή βλέπει σειρές, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook.

IGN GreeceWild Beyond Official Trailer: Welcome to the Beyond!Resident Evil 2 - General Audience TrailerBlack Friday και για την IGE S.A

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα