Moυντιάλ: Η «ανθρωπογεωγραφία» των ρόστερ

Η αντίστροφη μέτρηση πλησιάζει προς το τέλος. Μερικές μέρες έμειναν για την έναρξη του πολυσυζητημένου Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των 32 φιναλίστ, «έκλεισαν» και ανακοίνωσαν τα ρόστερ τους, με τις αποστολές να αρχίζουν πλέον να καταφτάνουν στην πρώτη αραβική χώρα που θα διοργανώσει τελική φάση Μουντιάλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Την ίδια ώρα, μια και η διοργάνωση διεξάγεται ως γνωστόν εν μέσω της αγωνιστικής σεζόν σε επίπεδο συλλόγων, οι προπονητές των τελευταίων που έχουν παίκτες τους στο Κατάρ…ιδρώνουν,

ελπίζοντας ότι θα τους έχουν πίσω υγιείς για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Κανένας περισσότερο όμως από τον προπονητή της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, καθώς οι Βαυαροί θα εκπροσωπηθούν από 17 παίκτες τους στο Κατάρ, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Συγκεκριμένα, οι Νόιερ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Μίλερ, Μουσιάλα, Σανέ ταξίδεψαν με τη Γερμανία, οι Παβάρ, Ουπαμεκανό, Κομάν, Ερναντέζ με τη Γαλλία, ο Ντε Λιχτ με την Ολλανδία, ο Μανέ με τη Σενεγάλη (έστω και τραυματίας), ο Ντέιβις με τον Καναδά, ο Στάνισιτς με την Κροατία, ο Μαζράουι με το Μαρόκο και ο Τσούπο – Μοτίνγκ με το Καμερούν!

Δεν πάνε πίσω όμως Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα που θα έχουν από 16 ποδοσφαιριστές τους στα γήπεδα του Κατάρ, ενώ ακολουθεί η Αλ Σαντ της διοργανώτριας χώρας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι σύλλογοι με τους περισσότερους παίκτες στο Μουντιάλ1.Mπάγερν Μ.172.Μάντσεστερ Σίτι, Mπαρτσελόνα163.Αλ Σαντ154.Μάντσεστερ Γ.145.Ρεάλ Μ.136.Τσέλσι, Αλ Χιλάλ127.Άγιαξ, Τότεναμ, Παρί Σ.Ζ., Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μ.118.Άρσεναλ, Σεβίλλη 10

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα στα οποία αγωνίζονται οι περισσότεροι εκ των διεθνών του Κατάρ, δεν προκαλεί έκπληξη ότι η Αγγλία κατέχει τα πρωτεία με 163, δηλαδή σχεδόν το 20% των ποδοσφαιριστών, αφήνοντας μακράν δεύτερη την Ισπανία! Η Βραζιλία μάλιστα είναι η χώρα με τους περισσότερους «Άγγλους», καθώς 12 από τους 26 της «σελεσάο» αγωνίζονται στο Νησί.

Αντίθετα, από τις 32 χώρες που συμμετέχουν, το πρωτάθλημα της Σενεγάλης δεν στέλνει κανέναν παίκτη, καθώς όλοι οι διεθνείς της χώρας αγωνίζονται στο εξωτερικό! Στον αντίποδα, Κατάρ και Σαουδική Αραβία επέλεξαν μόνο παίκτες από τα εθνικά τους πρωταθλήματα.

Αργεντινή και Σερβία είναι οι δύο ομάδες με μόνο έναν παίκτη από τις λίγκες τους. Δείτε και τους «Έλληνες» της διοργάνωσης.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα που εκπροσωπείται από τους περισσότερους παίκτες χωρίς η χώρα του να συμμετέχει στο Μουντιάλ, είναι ασφαλώς η Serie A, με 70 παίκτες, την ώρα που η Εθνική Ιταλίας έχει αποκλειστεί.

Τα πρωταθλήματα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Μουντιάλ1.Αγγλία1632.Ισπανία863.Γερμανία814.Ιταλία705.Γαλλία586.ΗΠΑ357.Σ. Αραβία358.Κατάρ339.Βέλγιο2410.Μεξικό2311.Ολλανδία19Τα…ατομικά ρεκόρ

Όσον αφορά τα …ατομικά επιτεύγματα των παικτών που βρίσκονται στις αποστολές, μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα εξής.

Ο ψηλότερος παίκτης από τους 831 είναι ο αναπληρωματικός γκολκίπερ της Ολλανδίας Άντρις Νόπερτ (Χιρενφέιν), με ύψος 2.03 μ. Αν οι «οράνιε» αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή το Μαρόκο και ο Ολλανδός γκολκίπερ παίξει, δύσκολα ο Ελιάς Σαΐρ θα μπορέσει να του…πάρει κεφαλιά, καθώς είναι ο πιο κοντός παίκτης του Μουντιάλ με ύψος 1.64 μ.

Ο νεααρότερος από τους παίκτες των αποστολών είναι ο Γερμανός Γιουσουφά Μουκόκο της Ντόρτμουντ, που θα ενηλικιωθεί την ημέρα έναρξης της διοργάνωσης!

Ο μεγαλύτερος ηλικιακά είναι ο Καναδός Ατίμπα Χάτσινσον, που θα είναι 39 ετών, 9 μηνών και 12 ημερών στις 20/11 και αν αγωνιστεί θα γίνει ο τρίτος γηραιότερος παίκτης στην ιστορία των Μουντιάλ πλην τερματοφυλάκων μετά τους Ροζέ Μιλά και Άνχελ Λαμπρούνα! Ο Iάπωνας γκολκίπερ Έιτζι Καβασίμα είναι ο δεύτερος γηραιότερος των αποστολών (39 ετών και 8 μηνών την Κυριακή) και ο Ντάνι Άλβες τρίτος (39 ετών, 6 μηνών και 14 ημερών).

Αυτοί που πάνε για το πέμπτο!

Τέλος, τέσσερις παίκτες ετοιμάζονται για την συμμετοχή τους σε πέμπτη τελική φάση. Πρόκειται φυσικά για τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και τους δύο Μεξικανούς Γκιγιέρμο Οτσόα και Ανδρές Γουαρδάδο.

Μέχρι τώρα, μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές στην ιστορία το είχαν καταφέρει, οι Μεξικανοί Αντόνιο Καρμπαχάλ και Ράφαελ Μάρκες, ο Γερμανός Λόταρ Ματέους και ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, με τους τρεις πρώτους να αγωνίζονται τουλάχιστον ένα λεπτό και στις πέντε διοργανώσεις όπου βρέθηκαν στην αποστολή!

Keywords
Τυχαία Θέματα