MotoGP Le Mans Κατατακτήριες δοκιμές: Ο Ζάρκο στην pole position και οι Γάλλοι σε παραλήρημα

Ο Γιόχαν Ζάρκο κερδίζει τον Μαρκ Μάρκεθ στις… ξέφρενες κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix στο Le Mans και ξεκινά από την pole position.

Ο 27χρονος τρέλανε τους συμπατριώτες του που βρέθηκαν στην θρυλική πίστα όταν έγραψε στον τελευταίο γύρο των κατατακτήριων δοκιμών το 1:31,185” (νέο ρεκόρ MotoGP στην Γαλλική πίστα). Αυτή ήταν η δεύτερη pole της σεζόν και η τέταρτη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία. Ο Ζάρκο (κεντρική φωτογραφία) έγινε ο δεύτερος Γάλλος που κερδίζει pole position σε Γαλλικό έδαφος μετά τον Κριστιάν Σαρόν στο Paul Ricard το 1988.
Ο αναβάτης της Tech 3 Yamaha μαζί με το Μάβερικ Βινιάλες (Movistar Yamaha) ήταν οι μόνοι που κινήθηκαν από την αρχή στο 1:31 ως το FP3. Μετά πέρασαν και άλλοι αναβάτες, όμως ο αναβάτης από τις Κάνες κατέβασε 0,130” και έκλεψε την pole από τον Μαρκέθ (ξεκινά δεύτερος) με τον Ντανίλο Πετρούτσι (Pramac Ducati) να κλείνει την πρώτη σειρά.
Την δεύτερη σειρά αποτελούν οι Andrea Iannone (Suzuki) και το δίδυμο της Ducati: Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Χόρχε Λορένθο
Οι αναβάτες της Yamaha Βινιάλες και Ρόσι πέτυχαν μόνο στην όγδοη και την ένατη θέση αντίστοιχα, (ο Ρόσι είχε πτώση στο FP4).

Πτώση (ευτυχώς μόνο θεαματική) είχε και ο Καλ Κράτσλοου (LCR Honda) όταν η μοτοσυκλέτα του απογειώθηκε και πέφτοντας στο έδαφος τον χτύπησε στην πλάτη. Βγήκε από πίστα με φορείο αλλά έγνεψε στους θεατές πως ήταν καλά πριν μπει στο ασθενοφόρο.
Τα αποτελέσματα (Οι τρεις πρώτες σειρές της εκκίνησης)
1. Γιόχαν Ζάρκο (Tech3 Yamaha) 1:31,185”-
2. Μαρκ Μαρκέθ (Repsol Honda) +0,108”
3. Ντανίλο Πετρούτσι (Pramac Ducati) +0,196”

4. Αντρέα Ιανόνε (Suzuki) +0,269”
5. Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) +0,368”
6. Χόρχε Λορένθο (Ducati) +0,405”

7. Ζακ Μίλερ (Pramac Ducati) +0,498”
8. Μάβερικ Βινιάλες (Movistar Yamaha) +0,599”
9. Βαλεντίνο Ρόσι (Movistar Yamaha) +0,715”

10. Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) +0,839”
Keywords
Τυχαία Θέματα