Luigi's Mansion Review

Ο Luigi σε ρόλο ghostbuster.

Μετά τον πανικό για τον Waluigi και την απουσία του από το Super Smash Bros. Ultimate η Nintendo είπε να μας υπενθυμίσει τον original αδικημένο της σειράς παιχνιδιών Mario,

τον μικρό αδελφό και τον φοβητσιάρη της οικογένειας, Luigi. Ο Luigi λοιπόν επιστρέφει για ακόμα μία φορά στη στοιχειωμένη έπαυλη του Luigi's Mansion, περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του παιχνιδιού στο GameCube, αυτή τη φορά με ένα remake για την οικογένεια κονσολών Nintendo 3DS.

Ξεκινώντας, βλέπουμε τον Luigi να διασχίζει ένα δάσος κρατώντας τον χάρτη που τον οδηγεί σε ένα μέρος που απ' ότι φαίνεται είναι η έπαυλή του. Δειλά δειλά αρχίζει να πλησιάζει και τελικά ανοίγει την πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό του επιβλητικού κτιρίου, όπου και παίρνετε τον έλεγχο του. Λίγα βήματα μετά και BOO-M, το πρώτο φάντασμα κάνει την εμφάνισή του και σας αφήνει ένα κλειδί. Ακολουθώντας το φάντασμα φτάνετε στην πόρτα στην οποία ανήκει το κλειδί, ο Luigi τρέμει από το φόβο του και ξαφνικά το φάντασμα κάνει την επίθεσή του τρομάζοντάς τον ακόμα περισσότερο. Κι εκεί γίνεται η πρώτη συνάντηση με τον καθηγητή E. Gadd.

Ο καθηγητής χρησιμοποιώντας την ειδικά τροποποιημένη σκούπα του καταφέρνει να σώσει τον Luigi από το απειλητικό φάντασμα, χωρίς όμως να το εξουδετερώσει, με αποτέλεσμα αυτό να επιστρέψει σύντομα και μάλιστα με παρέα. Τελικά καταλήγετε στο εργαστήριο του καθηγητή, όπου όλα αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα. Ο Mario, τον οποίο υποτίθεται πως θα συναντούσατε έξω από την έπαυλη, έχει εξαφανιστεί και υπεύθυνα είναι τα φαντάσματα που την έχουν στοιχειώσει, αφού ο διαγωνισμός στον οποίο ο Luigi κέρδισε τη συγκεκριμένη έπαυλη ήταν παγίδα. Χρησιμοποιώντας το Poltergust 3000, τη σκούπα που έχει μετατρέψει σε όπλο κατά των φαντασμάτων ο καθηγητής Gadd και διάφορα άλλα ειδικά τροποποιημένα αντικείμενα καλείστε να αντιμετωπίσετε τα φαντάσματα και να σώσετε τον Mario.

Το κομμάτι του gameplay χωρίζεται σε τέσσερα στάδια ή περιοχές. Σε κάθε περιοχή αιχμαλωτίζοντας φαντάσματα και συλλέγοντας κλειδιά μπορείτε να εξερευνήσετε διαφορετικά δωμάτια της έπαυλης και αντιμετωπίζοντας κάποια mini bosses να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο αφεντικό, τον King Boo και τη σωτηρία του Mario. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς σας συλλέγετε επίσης και χρήματα ή θησαυρούς, τα οποία χρησιμεύουν στην αύξηση της βαθμολογίας του Luigi στο τέλος της αποστολής του. Μετά από κάθε στάδιο συναντάτε τον καθηγητή Gadd στο εργαστήριό του για να παραδώσετε όσα φαντάσματα έχετε φυλακίσει στο εσωτερικό του Poltergust 3000, αλλά και τους πολύτιμους θησαυρούς που συγκεντρώσατε και να πάρετε τη βαθμολογία σας.

Η λειτουργία του Poltergust 3000 είναι απλή αλλά αποτελεσματική, αφού είναι χρήσιμο τόσο για να ρουφάει τα φαντάσματα όσο και για να αποκαλύπτει πολλά από τα μυστικά της στοιχειωμένης βίλας. Στο κυνήγι φαντασμάτων σας βοηθά επίσης ένας φακός ο οποίος τυφλώνει τα φαντάσματα κάνοντάς τα ευάλωτα ώστε να τα αιχμαλωτίσετε καθώς και το Game Boy Horror, μία άλλη περίεργη δημιουργία του καθηγητή, ένα πειραγμένο Game Boy Color που περιλαμβάνει το χάρτη με τα δωμάτια και τις ανοικτές ή κλειδωμένες πόρτες και το θησαυρό που έχετε συλλέξει. Το Game Boy Horror χρησιμεύει επίσης στον εντοπισμό των Boos, των γνωστών και ιδιαίτερων φαντασμάτων, αλλά και στην εύρεση της κατάλληλης πόρτας για το κάθε κλειδί που έχετε αποκτήσει.

Αν ποτέ αντιμετωπίσετε δυσκολία η Nintendo έχει φροντίσει για την ύπαρξη ενός training room για να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας και να προπονηθείτε, ενώ υπάρχουν Toads σε πολλά σημεία της έπαυλης που σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε την πρόοδο σας για να μη χάσετε τα πάντα σε περίπτωση που τα φαντάσματα κερδίσουν στη μάχη με τον Luigi. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα local co-op με την προϋπόθεση να έχουν στην κατοχή τους το παιχνίδι και οι δύο παίκτες, με τον δεύτερο παίκτη να εμφανίζεται σαν ένα κλώνο του Luigi, τον Gooigi, το οποίο όμως δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Προφανώς από το παιχνίδι δε θα μπορούσε να λείπει και η υποστήριξη amiibo, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν σας αρέσουν οι εκπλήξεις, όπως κρυμμένα φαντάσματα ή περισσότερη βοήθεια από τους Toads.

Οπτικά το Luigi's Mansion είναι ευχάριστο με σαφή βελτίωση στα γραφικά του, όπως είναι λογικό, σε σχέση με την πρώτη κυκλοφορία του για το GameCube. Τα χρώματα και ο φωτισμός των δωματίων έχουν χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολο να καταλάβει κανείς αν ο χώρος είναι στοιχειωμένος ή όχι, κάτι που βοηθάει και στο gameplay. Αντίστοιχα η μουσική του είναι χαριτωμένη και εναλλάσσεται αναλόγως στα στοιχειωμένα ή καθαρά δωμάτια, ενώ δε λείπουν τα γέλια των μοχθηρών φαντασμάτων και οι αστείες κραυγές του Luigi που φοβάται και τη σκιά του.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το 3DS, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

IGN GreeceΗ ΕΑ ονειρεύεται το μέλλον του gamingΣτο PornHub βρέθηκε το νέο MMO της AmazonΤο κλείσιμο της Telltale οφείλεται σε αποτυχημένη χρηματοδότηση

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα