Είπε τα ... κάλαντα στα Τρίκαλα και προκρίθηκε

Ανυπόμονος αποδείχτηκε ο ΠΑΟΚ στα Τρίκαλα, όπου επικρατώντας 5-1 επί της ομώνυμης τοπικής ομάδας «καθάρισε» από τον πρώτο αγώνα την υπόθεση «πρόκριση» για την επόμενη φάση του θεσμού, αυτή των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπροστά σε αρκετούς φίλους του που έδωσαν το «παρών» κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς καθώς μόλις στο 5’ ο Μάτος άνοιξε το σκορ, ισοφαρίστηκε δέκα λεπτά μετά από τον Πάνο,
στη μοναδική σημαντική ευκαιρία των Τρικάλων σε όλο τον αγώνα, με τις δυο ομάδες ν’ αφήνουν «ανοικτούς» λογαριασμούς για το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Εκεί και πάλι ο Μάτος έβαλε τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ στο 58’, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Βραζιλιάνου. Το δεύτερο γκολ του ακραίου αμυντικού έδωσε το έναυσμα για ολική αφύπνιση των συμπαικτών του, με συνέπεια οι Μπίσεσβαρ (70’), Κάμπος (80’) και Σάκχοφ (+90’) ν’ ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο τελικό 1-5 καθιστώντας τον αντίστοιχο αγώνα στην Τούμπα τυπική διαδικασία. Σημείο αναφοράς η επιστροφή στην ενεργό δράση και σε αγώνα του Γιάννη Μυστακίδη που έπειτα από σχεδόν οκτώ μήνες πέρασε ως αλλαγή στο 82’ αντί του Μπίσεσβαρ.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Σωτήρης Αντωνίου ξεκίνησε τον αγώνα με την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2. Οι ποδοσφαιριστές του παρουσιάστηκαν διστακτικοί και … φοβισμένοι μπροστά στο καλό ξεκίνημα και την καλή εικόνα των αντιπάλων τους από την έναρξη της αναμέτρησης. Προσπάθησε να ρίξει σημαντικό βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του δημιουργώντας μια συμπαγή κατάσταση, ειδικά μπροστά από την αμυντική γραμμή, ενώ έβγαλε αντίδραση από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ, παίζοντας με δύναμη και πάθος. Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ρέι στο τέρμα, τον Δεληγιαννίδη αριστερά, τους Σαχόφ – Τσίμιροτ ως αμυντικά χαφ, τους Μπίσεσβαρ και Πέλκα ταυτόχρονα μεσοεπιθετικά αλλά και τον Πρίγιοβιτς στην επίθεση. Η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού παρουσίασε θετική εικόνα, με εξαίρεση τη φάση που δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης, προσπάθησε και πίεσε με αποτέλεσμα να «κλέψει» μπάλες κι αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε τελειώσει τον αγώνα από πολύ νωρίτερα και με προοπτικές για πολύ μεγαλύτερο σκορ.

Ο αιφνιδιασμός του ... αιφνιδιασμού

Ο «Δικέφαλος» μπήκε με πολύ καλή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να πιέσει, να μην επιτρέψει στον αντίπαλο το παραμικρό και κατάφερε να εδραιώσει αυτήν την κυριαρχία του με γκολ του Μάτος μόλις στο 5’, έπειτα από πλασέ του Πρίγιοβιτς, ερχόμενος από πίσω ο Βραζιλιάνος «άνοιξε» το σκορ δείχνοντας το δρόμο σ’ εαυτόν και συμπαίκτες για τη συνέχεια. Δυο λεπτά μετά ο Τσίμιροτ με δυνατό διαγώνιο σουτ απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τρίτη διαδοχική και σημαντική ευκαιρία στο 11’ με γέμισμα του Δεληγιαννίδη και κακή εκτίμηση του Πρίγιοβιτς που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει δίχως όμως να το καταφέρει για ... χιλιοστά. Στο 15’ ήρθε η ... προειδοποίηση από τα Τρίκαλα, όταν σε κόρνερ του Χιντζίδη ο Μάτος πρόλαβε με κεφαλιά αντίπαλό του πριν απειλήσει τον Ρέι, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκιόλας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά κι ο Πάνος αξιοποίησε την κακή τοποθέτηση του Δεληγιαννίδη για να νικήσει με κεφαλιά τον Ρέι κάνοντας το 1-1.

Μια εξέλιξη που επηρέασε πρόσκαιρα τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου». Στο 20’ ο Πέλκας δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής δίχως ν’ ανησυχήσει σημαντικά τον Αποστολίδη και στο 23’ η σέντρα του Τσίμιροτ βρήκε τον Μάτος εντός περιοχής, αλλά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου ήταν κατά τι άστοχη. Ο ΠΑΟΚ ανασυγκροτήθηκε, οργανώθηκε, έβγαλε συνδυασμούς φτάνοντας – σχετικά – εύκολα έξω από την περιοχή των Τρικάλων, εκεί όμως αποδείχτηκε φλύαρος και επουσιώδης.

Παράσταση για ένα ρόλο ...

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην με την έναρξη του δευτέρου μέρους και δίχως να υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα. Στο 48’ οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» διαμαρτυρήθηκαν όταν ο Μπίσεσβαρ με ωραία κίνηση μπήκε στην περιοχή, ανετράπη από πίσω από τον Γιαννίτση, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να τιμωρεί τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό για «θέατρο». Νέα σπουδαία ευκαιρία στο 56’ με τον Πέλκα να βγάζει παράλληλη συρτή σέντρα στον Πρίγιοβιτς και τον Σέρβο να αποτυγχάνει να σπρώξει την μπάλα σε – σχεδόν – κενή εστία. Δυο λεπτά μετά, ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ κι ο επερχόμενος Μάτος με κεφαλιά διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ δίνοντας εκ νέου προβάδισμα για την ομάδα του, σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επιθετικό φάουλ του Βραζιλιάνου στον Βρέτζο, συνεπικουρούμενοι από την αρχική αντίδραση του διαιτητή ν’ ακυρώσει το γκολ περιμένοντας από τον βοηθό να δείξει αν υπήρξε κάτι το αντικανονικό είτε σε μαρκάρισμα είτε εκτεθειμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Το γκολ – τελικώς – κατακυρώθηκε κι οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» συνέχισαν αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την πίεση στον αντίπαλο.

Στο 59’ ο Πέλκας συνδυάστηκε με τον Πρίγιοβιτς, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ. Το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε και στο 65’ όταν ο Μπίσεσβαρ «γέμισε» υπέροχα βρίσκοντας τον Μάτος στο δεύτερο δοκάρι το πλασέ του οποίου όμως πέρασε άουτ. Ο Ολλανδός από δημιουργός έγινε εκτελεστής στο 70’, με ασίστ του Πρίγιοβιτς κι ενώ δυο λεπτά νωρίτερα ο Κάμπος είχε αντικαταστήσει τον Λημνιό. Στο 72’ ο Πέλκας με διαγώνια κίνηση και δυνατό σουτ εντός περιοχής, είδε την μπάλα να προσκρούει σε αντίπαλο καταλήγοντας κόρνερ. Ο δραστήριος διεθνής μεσοεπιθετικός έξι λεπτά μετά έδωσε τη θέση του στον Κουλούρη και στο 80’ ο Σάκχοφ έβγαλε την ασίστ από δεξιά στον Κάμπος που με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-4. Η στιγμή του αγώνα ωστόσο ήρθε στο 82΄με την είσοδο του Μυστακίδη αντί του Μπίσεσβαρ, σηματοδοτώντας την επιστροφή του σε αγώνα για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ μήνες λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε υποστεί, έχοντας μια καλή στιγμή στο ματς με γυριστή κεφαλιά αλλά κι έναν επιπόλαιο τραυματισμό με ένα σχίσιμο στο φρύδι.

Μια ακόμη ευκαιρία ήρθε να προστεθεί στο 85’ με τους Κουλούρη και Πρίγιοβιτς να συνδυάζονται αρμονικά, αλλά το πλασέ του πρώτου ήταν ασθενές. Στο 88’ και στο 90’ τα Τρίκαλα προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση με δυο μακρινά αλλά άστοχα σουτ του Γροντή, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Σάκχοφ, αξιοποιώντας κεφαλιά – πάσα του Κουλούρη, για το τελικό 1-5.

Τρίκαλα (Σ. Αντωνίου): Αποστολίδης, Βέρτζος, Γιαννίτσηςμ (66’ Ζγκουρή), Κοτσώνης, Πάνος, Γκόλιας, Χιντζίδης (66’ Ντίνας), Τόμιτς, Ανδρεόπουλος (73’ Τσιάρας), Γροντής, Καπός.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Λημνιός (69’ Κάμπος), Μπίσεσβαρ (82’ Μυστακίδης), Πέλκας (76’ Κουλούρης), Πρίγιοβιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα