Πέρασε από τα Χανιά...

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, καθώς νίκησε στα Χανιά τον Πλατανιά με 2-0. Ο Μποτία με ανάποδο ψαλίδι και ο Ανσαριφάρντ με σουτ τα γκολ των “ερυθρολεύκων”. Για το σύνολο του Ρόκα, ο Ουές είχε δοκάρι στο 84!

Ο Τάκης Λεμονής χρειάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του πριν καν ακόμα ξεκινήσει το ματς. Ο Σεμπά που είχε δηλωθεί στην 11αδα δεν μπόρεσε
να αρχίσει την αναμέτρηση και έτσι ο Μάριν βγήκε από τα αποδυτήρια μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις μπροστά, ενώ οι γηπεδούχοι πρόσεχαν τα μετόπισθεν και επιδίωκαν να βγουν στην αντεπίθεση κυρίως από τα αριστερά με τον Κοροβέση. Μέχρι τα μισά του ημιχρόνου το μόνο που είχαμε δει ήταν ένα άστοχο σουτ του Ντικαμονά.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους και απείλησαν με σουτ έξω από την περιοχή, τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Ολα αυτά μέχρι το 40'. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έφτασαν κοντά στο 1-0 με τον Ενσικουλού και τον Γκρζέλτσακ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός “φρόντισε” να διαλύσει τα όνειρα του Πλατανιά για το θετικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι αν και συνέχισαν να έχουν καλή αγωνιστική εικόνα έμειναν πίσω στο σκορ από στημένη φάση. Μετά από κόρνερ του Μάριν, ο Ενγκελς “έπιασε” την πρώτη κεφαλιά και ο Μποτία με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας και έγραψε το 1-0 sto 57'.

Ο Λεμονής είδε το παιχνίδι ως ευκαιρία για δοκιμές και στο 66' άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2 ρίχνοντας στο ματς τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, αφού στο 78' πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κοκκαλά στο γυριστό σουτ του Τζούρτζεβιτς και με κοντινό σουτ έγραψε το 0-2.

Ο Πλατανιάς δεν πέταξε “λευκή πετσέτα”, καθώς στο 84' ο Ουές είχε δοκάρι σε προσπάθεια του. Το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση...

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Καρυπίδης, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Ουές, Κοροβέσης, Ζίκο, Μπούτνικ - Φιγκέιρας

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Ουές, Δημούτσος, Κοροβέσης, Παπανικολάου (77΄ Πατράλης), Αγγελόπουλος (82΄ Ζίκο), Ενσικουλού, Γκρζέλτσακ (54΄ Μπούτνικ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς (84΄ Βούκοβιτς), Νικολάου, Μάρτινς, Ζιλέ, Πάρντο (66΄ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Μάριν (85΄ Ταχτσίδης), Τζούρτζεβιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα