ΠΑΟΚ ανατροπής και πρωτιάς (video)

Στο τελευταίο ματς σε άδεια Τούμπα, ο ΠΑΟΚ γύρισε... τούμπα το 0-1 του Ατρομήτου και με γκολ των Βιεϊρίνια, Κάμπος πήρε τη νίκη με 2-1, συγκατοικώντας στην κορυφή της βαθμολογίας με την ΑΕΚ.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!
Καλύτερος και πιο επιθετικός ο ΠΑΟΚ, έψαξε πολύ
τις φάσεις και έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Ατρόμητο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Το παράκαναν οι Περιστεριώτες που κλείστηκαν υπερβολικά στην περιοχή τους, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να "βομβαρδίζουν".

Κρατά το γκολ του 20χρονου Στρούγγη που έκανε ντεμπούτο (υπέγραψε επαγγελαμτικό συμβόλαιο πριν από λίγες μέρες) ο Νταμίρ Κάναντι, με τον Ατρόμητο πάντως να μένει στα ψηλά, γνωρίζοντας μόλις την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Χαμός στη βαθμολογία, με τους δικέφαλους να ισοβαθμούς με 21 πόντους και Ατρόμητο, Ολυμπιακό να ακολουθούν με 20!

Τα αγωνιστικά πλάνα

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας τον Ρέι κάτω από τα δοκάρια, με τους Κρέσπο, Βαρέλα σέντερ μπακ και τους Βιεϊρίνια, Μάτος ακραία. Τσίμιροτ και Κάνιας ήταν το δίδυμο στα χαφ, με την τριάδα των Κάμπος, Ελ Καντουρί και Μακ να παίζει πίσω από τον Κουλούρη.

Το 3-5-2 ήταν η επιλογή του Νταμίρ Κάναντι, με τους Μάντσον και Καρασαλίδη να είναι οι παρτενέρ του Ρισβάνη, στην τριάδα των στόπερ μπροστά από τον Γιαννιώτη. Κιβρακίδης αριστερά και Στρούγγης δεξιά κινήθηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκη και Ουμπίδες να είναι οι χαφ. Ντάουντα και Ντιγκινί έπαιξαν ως δίδυμο μπροστά.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά και με διάθεση να βάλει τον Ατρόμητο στην περιοχή του, ρόλο με τον οποίο έμοιαζαν να έχουν συμβιβαστεί οι Περιστεριώτες, αφού στόχευαν στο παίχνιδι που κάνουν κόντρα στους "μεγάλους", περιμένοντας πίσω για να παίξουν την αντεπίθεση. Οι κεφαλιές των Μάτος και Κρέσπο ήταν οι πρώτες καλές στιγμές, που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τελικά το γκολ από στατική φάση. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στο 21' και ο 20χρονος Στρούγγης στο επαγγελαμτικό του ντεμπούτο, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ρέι για το 0-1!

Μετά το "σοκ" του γκολ, ο ΠΑΟΚ συνέχισε ακόμα πιο επιθετικά, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με Ελ Καντουρί (σουτ στην κίνηση ολομόναχος μπροστά στον Γιαννιώτη, άουτ) και Κάνιας (σουτ άουτ μετά από απομάκρυνση της άμυνας) για να φτάσει τελικά στην ισοφάριση από το σημείο του πέναλτι.

Ο Στρούγγης μάρκαρε τον Μακ από πίσω, ο Παπαπέτρου έδειξε τη λευκή βούλα και ο Βιεϊρίνια δεν λάθεψε απέναντι από τον Γιαννιώτη, κάνοντας το 1-1 στο 45'.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο β' μέρος, έχοντας καλή στιγμή με τον Ελ Καντουρί στο 59', για να ακολουθήσει η φάση του 69', όταν ο Ρισβάνης έδιωξε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή σε κεφαλιά του Μάτος. Το 2-1 ήρθε λίγο μετά, όταν στο 71' ο Κάμπος εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή μέσα στην περιοχή και με σουτ (που κόντραρε στο Ούμπιδες) έγραψε το 2-1 για τον δικέφαλο!

Οι παίκτες του Λουτσέσκου, οπισθοχώρησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, δίνοντας την ευκαιρία στον Ατρόμητο να πιέσει, ωστόσο η υπεροχή των Περιστεριωτών, δεν απέφερε κάποια καλή στιγμή με το 2-1 να μην αλλάζει.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (65΄Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Κάμπος, Ελ Καντουρί (84΄Σάχοβ), Μακ (78' Λημνιός), Κουλούρης.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάνταντι): Γιαννιώτης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μαντσόν, Στρούγγης (64΄Νάτσος), Ούμπιδες, Βασιλακάκης (81΄Μενσά), Μπουσούλατζιτς (88΄Μπαστακός), Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Ντάουντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα