Είναι "τρελός" ο Φατιόν

Ο Παναιτωλικός ήταν αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 χάρη σε γκολ των Μάζουρεκ και Μπαΐροβιτς, την ώρα που η ΑΕΛ μπήκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδας του Φέστα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την ομάδα του Δέλλα και σε δύο επισκέψεις στην περιοχή του Γιαννακόπουλου έφερε το ματς στα ίσα με δύο γκολ του Φατιόν, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει
την ολική ανατροπή αν δε αστοχούσε σε τετ α τετ ο Νούνιτς.

Έτσι η ΑΕΛ έφτασε στους 21 βαθμούς τη Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης και βγήκε από τη διακεκαυμένη ζώνη, ενώ ο Παναιτωλικός έφτασε ναι μεν στους 27 βαθμούς αλλά έχασε την ευκαιρία να πατήσει εξάδα και να περάσει το Παναθηναϊκό.

Το ματς

Οι έντεκα που επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας ήταν οι Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Λιάβας, Μανά, Μάζουρεκ, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Αμαράλ, Γκούγκα, Άργκους, Μπαΐροβιτς, ενώ από την άλλη ο Τζανλούκα Φέστα είχε τους Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Λεοζίνιο, Ακόστα, Μπέρτος, Σεσέροβιτς, Νούνιτς, Φατιόν.

Στα τρία σουτ το ένα γκολ

Από την αρχή της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός ήθελε τη μπάλα στα πόδια αλλά δε μπορούσε να βρει χώρους με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να φανεί πρώτη απειλητική με ένα σουτ του Λεοζίνιο και μια προβολή του Νούνιτς εκτός εστίας.

Οι γηπεδούχοι όμως το άψαξαν αρκετά και την πρώτη φορά που βρήκαν κενό, ή μάλλον κενά, τα εκμεταλλεύτηκαν και έφτασαν στο γκολ. Μέχρι το 24ο λεπτό δεν είχαν τελική οι παίκτες του Δέλλα, και σε αυτό το λεπτό έκαναν τρεις για να έρθει το 1-0.

Έγινε η σέντρα από τα δεξιά, απομάκρυνε ο Κρίστινσον, σπύταρε ο Μανά απέκρουσε ο Ισλανδός, σούταρε στα σώματα ο Μπαΐροβιτς και εν τέλει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ο Μάζουρκε πετυχαίνοντας το πέμπτο του φετινό γκολ.

Δεύτερη φάση δεύτερο γκολ

Η ΑΕΛ που αμυνόταν κυρίως, έβγαλε δύο γρήγορες αντεπιθέσεις με τον Ντέλετιτς να τον προλαβαίνει ο Γιαννακόπουλος και με τον Λεοζίνιο να τον προλαβαίνει ο Γκούγκα. Κι αφού δεν τα κατάφεραν οι βυσσινί τα κατάφεραν οι γηπεδούύχοι στο 42'.

Ο Μπαΐροβιτς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας της ΑΕΛ μονομάχησε με τον Ζίζιτς έκανε τη μπάλα δική του στην περιοχή και σούταρε για το 2-0. Φάνηκε πάντως πως πριν γίνει διεκδικητής της μπάλας έφυγε από αντικανονική θέση.

Στο τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΛ είχε άλλες δύο τελικές με τον Ντέλετις, ένα μακρινό σουτ και μια κεφαλιά που δεν βρήκαν στόχο.

Είναι "τρελός" ο αρχηγός και ισοφάρισε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε με διάθεση να διαχειριστεί το ματς και προσπάθησε να κλείσει τους διαδιαδρόμους στην ΑΕΛ η οποία επιχείρησε να βγει μπροστά. Στο 62' λοιπόν ο Ντέλετιτς έκανε τη σέντρα και ο Φατιόν στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Έξι λεπτά αργότερα, ο αρχηγός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτο που κέρδισε ο Μπαργκάν από τον Λιάβα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 σκοράροντας δύο φορές στις δύο επικίνδυνες επισκέψεις της στο δεύτερο ημίχρονο στα καρέ του Παναιτωλικού.

Μάλιστα στο 71' θα μπορούσε να είχε έρθει η ολική ανατροπή, καθώς σε μια κόντρα ο Νούνιτς βγήκε απέναντι από τον Γιαννακόπουλο σε λίγο πλάγια θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα δεν έγινε παιχνίδι αξιώσεων, είχαμε αρκετές διακοπές και δύναμη στο ματς, οι όποιες τελικές δεν συνέστησαν καθαρές απειλές για τις δύο εστίες και το τέλος του αγώνα βρήκε πιο ικανοποιημένη την ΑΕΛ από τον Παναιτωλικό.

Οι σκόρερ
Παναιτωλικός-ΑΕΛ: 2-2 (24' Μάζουρεκ, 42' Μπαΐροβιτς/ 62', 69' Φατιόν)
Οι εντεκάδες

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Λιάβας, Μανά, Μάζουρεκ, Μπαρμπόσα, Λουσέρο
(74' Τσιγγάρας), Αμαράλ, Γκούγκα, Άργκους (78' Μαλής), Μπαΐροβιτς (63' Μοράρ)

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Λεοζίνιο (63' Σικάφκα) , Ακόστα (46' Μπαργκάν), Μπέρτος, Σεσέροβιτς, Νούνιτς (89' Νούνιτς), Φατιόν

Η εξέλιξη του αγώνα Παναιτωλικός – ΑΕΛ για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Match Center του Novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα