Τον έσπρωξε προς την δεύτερη κατηγορία

Ο Πανιώνιος έκανε την ανατροπή στη Λιβαδειά και με το 2-1 έσπρωξε ακόμα περισσότερο τον Λεβαδειακό στη δεύτερη εθνική κατηγορία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκο Μαρκόβσκι στο 9’, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τα γκολ των Σωτήρη Τσιλούλη στο 28’ και Παναγιώτη Κόρμπου στο 57’. Χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους στο 45’ με τον Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο Πανιώνιος
έφτασε τους 35 βαθμούς μετά τη νίκη του στη Λιβαδειά, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε στους 21 βαθμούς.

Η διάταξη των δυο ομάδων

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1, με τον Μπάγιτς στην εστία και τους Αντιλέχου και Νίκα στο κέντρο της άμυνας. Οι Τσαμπούρης και Ανγκουά ήταν στα άκρα της άμυνας, με τους Μητρόπουλο και Καραχάλιο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι Λιάγκας, Στανόγεβιτς και Σαβαντογκό ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε επίσης με 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο. Στην εστία έκατασε ο Μαλέρμπ, με τους Γκουστάβο και Σταυρόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Σραμαντάς και Μασούρας ήταν οι δυο πλάγιοι μπακ, ενώ οι Κόρμπος και Μανιάτης ήταν οι δυο κεντρικοί χαφ. Οι Τσιλούδης, Μαξίμοβιτς και Σίντι Αλί ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Μπουμάλ στην κορυφή της επίθεσης.

Από ωραίος έγινε μοιραίος ο Μπουμάλ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν από την αρχή του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, στην πρώτη καλή στιγμή της μπροστά στην αντίπαλη εστία, όταν ο Μάρκο Μαρκόβσκι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πανιωνίου, μετά από σέντρα του Μάρκο Στανόγεβιτς, στο 9’. Ο Σέρβος επιθετικός των γηπεδούχων σημείωσε το τρίτο του γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα σε 27 συμμετοχές.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία των γηπεδούχων. Αρχικά, ο Μαξίμοβιτς απείλησε με ισοφάριση τους γηπεδούχους στο 25’, για να έρθει ο Σωτήρης Τσιλούλης στο 28’ και με δεξί πλασέ στην κίνηση να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσια για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων στο εφετινό πρωτάθλημα, σε 21 συμμετοχές.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν και προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, αφήνοντας αρκετά κενά στην άμυνά τους. Σε μια από τις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων, ο Τσιλούλης ανατράπηκε από τον Μπάγιτς και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Νέας Σμύρνης να κάνει την ανατροπή, πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε τη μπάλα και κράτησε το 1-1, με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου έχασε την ευκαιρία να βάλει τη “σφραγίδα” του στην αναμέτρηση, μετά την ασίστ στον Τσιλούλη, η οποία ήταν η πρώτη του στο εφετινό πρωτάθλημα. Καλύτερος ο Λεβαδειακός στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, όμως ο Πανιώνιος κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και θα μπορούσε να έχει το προβάδισμα στο σκορ, βάσει της εικόνα τους στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους.

Έκανε την ανατροπή ο “Ιστορικός”

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να φτάνει σε δυο περιπτώσεις με τους Κόρμπο και Σπιριντόνοβιτς, κοντά στο γκολ. Ο Μπάγιτς κράτησε και στις δυο περιπτώσεις τους γηπεδούχους στο ματς, συνεχίζοντας την εκπληκτική του εμφάνιση στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Παναγιώτης Κόρμπος με το τρίτο εφετινό του γκολ στο πρωτάθλημα, έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της στο δεύτερο μέρος σε ένα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν “καθαρίσει” το ματς, αν δεν είχαν πέσει πάνω στον εκπληκτικό Βλάντιμιρ Μπάγιτς, ο οποίος κρατούσε “όρθιο” τον Λεβαδειακό, όποτε ο Πανιώνιος βρίσκονταν σε θέση βολής. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση από το σημείο εκείνο και μετά και έψαξαν με κάθε τρόπο το γκολ της ισοφάρισης. Οι “κυανέρυθροι” έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους και προσπάθησαν να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις, ψάχνοντας το τρίο γκολ που θα έδινε σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της νίκης.

Η απουσία εναλλακτικών λύσεων για την επιθετική γραμμή των γηπεδούχων, είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορεί ο Καραγεωργίου να αλλάξει πολλά πράγματα στη διάταξη της ομάδας του, έτσι ώστε να βοηθήσει να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Πανιώνιος κράτησε εύκολα το υπέρ του σκορ, μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και πανηγύρισε τη δέκατη νίκη του στο πρωτάθλημα και τρίτη εκτός έδρας. Ο Λεβαδεικός γνώρισε την έβδομη εντός έδρας ήττα του και την 17η συνολικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα