Ισοπαλία για Λαμία και ΑΕΚ (video)

Δεν υπήρξε νικητής στον αγώνα της Λαμίας, με την τοπική ομάδα να μένει στο 2-2 με την ΑΕΚ για την 28η αγωνιστική.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στην πρώτη τελική με τον Μάνταλο, ο Μπαράλες με δύο γκολ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Χάβου και ο Μπογέ στην πρώτη του επαφή ισοφάρισε σε 2-2.

Πέναλτι-ανακάλυψη χαρακτήρισε το σφύριγμα του Σκουλά η ΑΕΚ, με
τον διαιτητή της αναμέτρησης να βλέπει παράβαση σε μαρκάρισμα του Μπακασέτα στον Μπεχαράνο.

Τα πλάνα των προπονητών:
Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του ο Μάκης Χάβος, ο οποίος έβαλε κάτω από τα γκολπόστ τον Μελίσσα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βασιλαντωνόπουλο, Αντέτζο, Καρυπίδη, Βάντερσον. Αμυντικά χαφ του Μπεχαράνο, Δημούτσο, δεξιά τον Καραμάνο, αριστερά τον Ασούμπρε, στον άξονα τον Μπερτόγλιο και κορυφή τον Μπαράλες.
Από την πλευρά του ο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Μπάρκα, δεξιά τον Μπακάκη, αριστερά τον Χουλτ και κέντρο άμυνας τον Σβάρνα με τον Τσόσιτς. Κρίστιτσιτς και Σιμόες αμυντικά χαφ, δεξιά τον Κλωναρίδη, αριστερά τον Μπακασέτα, στον άξονα ο Μάνταλος και στην κορυφή ο Πόνσε.

Ισοπαλία με «κιτρινόμαυρες» διαμαρτυρίες

Πρώτη τελική και γκολ για την ΑΕΚ, με τους Μάνταλο και Μπακασέτα να συνεργάζονται άψογα, ο τελευταίος να γυρίζει μέσα στην περιοχή και ο αρχηγός της ΑΕΚ με σουτ στην κίνηση να σκοράρει για πέμπτη φορά στο πρωτάθλημα. Η Λαμία ανέβασε την απόδοση της από το 15’ και έπειτα και στο 20’ με εκτέλεση φάουλ του Μπερτόγλιο απείλησε για πρώτη φορά τον Μπάρκα, ο οποίος είδε τη μπάλα να περνάει άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στο 25’, όταν ο Μπαράλες έστρωσε ωραία στον Μπερτόγλιο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από τη μικρή περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.
Η ΑΕΚ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της όμως η υπερβολική σιγουριά του Πόνσε της στέρησε το 0-2. Ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη, ο Αργεντινός βγήκε απέναντι από τον Μελίσσα, με τον γκολκίπερ της Λαμίας να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα τη στιγμή που ο Αργεντινός επιχειρούσε να τον ντριπλάρει.
Μία ακόμα καλή στιγμή για την ομάδα του Χάβου στο 31’, με τον Βασιλαντωνόπουλο να σεντράρει και τον Μπαράλες από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά-ψαράκι να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Μπάρκα.
Δύο λεπτά αργότερα ο Σκουλάς είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπακασέτα στον Μπεχαράνο και ο Μπαράλες από τα έντεκα μέτρα ισοφάρισε σε 1-1. Ως πέναλτι ανακάλυψη το χαρακτήρισε η ΑΕΚ στο twitter της.

Σκόραρε ο Μπαράλες, απάντησε ο Μπογέ

Ο καταλογισμός του πέναλτι στο πρώτο μέρος εκνεύρισε τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι είχαν νευρικότητα στο δεύτερο ημίχρονο. Η πρώτη τελική της Λαμίας έφερε και γκολ. Σε φάση διαρκείας στο 53ο λεπτό, με τον Ασούμπρε να σεντράρει, τον Μπαράλες να στρώνει στον Καραμάνο και τον Μπάρκα ενστικτωδώς να διώχνει τον κίνδυνο όμως στην συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Μπαράλες, ο οποίος με ωραίο σουτ σημείωσε το 2-1.
Ο Μανόλο Χιμένεθ έριξε στο ματς στο 66’ τον Μπογέ αντί του Μπακασέτα και στο 67’ ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά το πρώτο δοκάρι και ο Μπογέ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε με σουτ από το δεύτερο δοκάρι. Έκτο γκολ για τον Αργεντινό επιθετικό.
Η ΑΕΚ έψαξε τρίτο γκολ όμως στο 86’ το σουτ του Κρίστιτσιτς πέρασε άουτ, ενώ στο 87’ ο Πόνσε νικήθηκε από τον Μελίσσα και στη συνέχεια το σουτ του Γιαννιώτα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Οι ενδεκάδες:
Λαμία: Μελίσσας – Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον – Δημούτσος, Μπεχαράνο (73’ Μπλάζιτς) – Καραμάνος, Μπερτόγλιο (81’ Τομάς), Ασούμπρε – Μπαράλες (78’ Ρόμανιτς).
ΑΕΚ: Μπάρκας – Μπακάκης, Σβάρνας, Τσόσιτς, Χουλτ – Σιμόες, Κρίστιτσιτς – Κλωναρίδης (Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπακασέτας (66’ Μπογέ) – Πόνσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα