Από Γεωργία... Κίνα!

Η Εθνική έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και τυπικά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κίνα.

Η Γεωργία του Ηλία Ζούρου ήθελε πάση θυσία τη νίκη, προηγήθηκε ακόμα και με 17 πόντους, αλλά η «επίσημη αγαπημένη», με το δίδυμο Καλάθη-Σλούκα να οργιάζει και το ημίψηλο σχήμα με τους τρεις φόργουορντ να δίνει τον τόνο αμυντικά, είχε τον τελευταίο λόγο στην Τιφλίδα (86-85).

Οι Γεωργιανοί ήταν μπροστά με 85-79 1.25’ πριν τη λήξη, ωστόσο η Εθνική ήταν έτοιμη για ακόμα μια επιστροφή. Γρήγορο 5-0 με Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου, καλή άμυνα στον Σενγκέλια στην τελευταία επίθεση των αντιπάλων μας και στον ελάχιστο χρόνο που επέμενε, ο Καλάθης είχε την οξυδέρκεια (και την ικανότητα, βεβαίως) να πασάρει έτοιμο λέι απ στον αιφνιδιασμό στον Παπανικολάου, ο οποίος έγραψε σε νεκρό χρόνο το τελικό σκορ.

31 πόντοι (ρεκόρ καριέρας με την Εθνική) με 7 εύστοχα τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ από τον Καλάθη, 14 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ από τον Σλούκα. Καθοριστικός ο Παπανικολάου στο τέλος, βοήθησαν σημαντικά για να αλλάξουν τα δεδομένα οι Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο και Μαργαρίτης.
Live Blog Γεωργία - Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα